banner_d.jpg
   
   
   
   
   
   
   
   

Noticies

   

 

Ja és a punt la 4ª edició del “Vívid, el festival del Vi”


L’abril es convertirà per quart any consecutiu en el mes del vi a l’Empordà: el festival Vívid oferirà més de 50 propostes on el vi és el protagonista. Enguany, els organitzadors han optat per reduir el nombre d'activitats (es passa de 75 a 50) per tal de millorar-ne la qualitat i també incorporar novetats com tastos en espais emblemàtics com el Castell de Recasens, el Monestir de Sant Pere de Rodes, la casa de l’Abat de Llançà o la torre del Museu del Suro de Palafrugell.

L’enoturisme és, de fet, una peça clau per als cellers de l’Empordà per donar a conèixer el seu producte i, a més, té una incidència clara en les vendes que es fan directament al client. Segons dades del Consell Regulador de la DO Empordà, de les 5.800.000 ampolles venudes el 2016, un 11% van ser vendes directes des dels propis cellers. Enguany, i com a novetat, totes les activitats del Vívid es podran reservar directament al web del festival.

Amb l’objectiu de promocionar la ruta del vi de la DO Empordà, atraure visitants i omplir d’activitats un mes com l’abril (quan els viticultors no estan tan enfeinats), el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i el Consell Regulador van iniciar l’experiència del Vívid. El festival del vi arriba ara a la quarta edició i els organitzadors l’han volgut replantejar. Per una banda, s’ha reduït el nombre d’activitats buscant que siguin de major qualitat i també s’han distribuït de manera agrupada al territori. Cada setmana, les propostes es concentraran en un àmbit territorial concret i això farà que els visitants ho tinguin més fàcil per organitzar l’agenda i, fins i tot, puguin compaginar més d’una activitat en un mateix dia.


D’altra banda, també s’ha buscat obrir espais singulars i emblemàtics del territori per a fer-hi tastos. És el cas el castell de Recasens, el Monestir de Sant Pere de Rodes, la casa de l’Abat de Llançà o la torre del Museu del Suro de Palafrugell. A tots ells es faran degustacions del vi de l’Empordà.

A més, el festival compta amb noves activitats. L’1 d'abril arrencarà amb una caminada popular entre vinyes a Capmany, un dels territoris amb més cultiu de vinya. Al final, es podrà degustar la “butinatxa”, una nova creació que combina la botifarra i la garnatxa. Una altra novetat destacada és la posada en servei del que s’ha anomenat “Vinibus” que sortirà cada dissabte des de quatre localitats per visitar diversos cellers. El director del Patronat de Turisme, Ramon Ramos, ha justificat el decreixement del nombre d’activitats per tal de buscar una “major qualitat” en la proposta del Vívid. “Volem que el visitant pugui fer una descoberta del territori i oferir-li una programació més qualitativa que quantitativa”, ha remarcat. Com a novetat aquesta any, totes les activitats es podran reservar i pagar a través del web del festival. És una millora tecnològica que vol facilitar tant a visitants com a cellers la planificació de les activitats. S’han posat a la venda 1.500 places a les activitats més restringides, tot i que n’hi ha d’altres, com la marxa popular, que no tenen aforament. A la llarga, i segons ha explicat Ramos, la voluntat és que alguns dels paquets que s’ofereixen especialment per al Vívid es puguin mantenir dins l’oferta de tot l’any.

En l’organització del programa d’activitats hi participen els 27 cellers visitables que formen part de la DO, però també formen part de la iniciativa els 104 socis que integren el Club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà. En l’edició passada, es van registrar més de 7.000 visitants (un 30% més que el 2015) que van fer una despesa mitjana de 25 euros per persona, mentre que es calcula que l’impacte econòmic al territori va superar els 480.000 euros. Per procedències, el 37% eren gironins, el 49% de la resta de Catalunya i el 17% internacionals.

 

Més informació: http://vivid.costabrava.org/


A la venda a les llibreries i quioscos

   
   

Subscripció  

  Subscriu-te a la revista clicant aquí

   

Baix Empordà Digital  

   

Rebre informació  

   

Noticies  

La Fundació Vila Casas mostra a Can Mario el treball de Xavier Escribà

Llegiu-ne més...

V Jornades gastronòmiques de la tòfona a Pals

Llegiu-ne més...

La cuina de l’Empordanet organitza aquest dimarts 5 de desembre la “Boti-Farra per la llibertat”

Llegiu-ne més...

Vins i Licors Grau inverteix 3,5 milions per ampliar i millorar les seves instal·lacions

Llegiu-ne més...

La segona edició de Som Cultura presenta seixanta experiències culturals genuïnes

Llegiu-ne més...

El llibre “Dòlmens, menhirs i coves”, editat per la Revista del Baix Empordà, es presenta a Cassà de la Selva

Llegiu-ne més...

Dissabte arrenca la Carbonera de Forallac, que enguany celebra el seu 25è aniversari

Llegiu-ne més...

“Cuina de tardor i bombolles”, la nova proposta de la Cuina de l’Empordanet

Llegiu-ne més...