banner_d.jpg
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Noticies

   

Arrenquen les XXII Jornades Gastronòmiques «La Clova: Tastets de Mar», a Torroella de Montgrí i l'Estartit


El dia 1 de juny s'ha donat el tret de sortida a les tradicionals Jornades Gastronòmiques «Tastets de Mar: La Clova», que enguany arriben a la 21ena edició, amb una presentació-degustació al passeig del Molinet, de l'Estartit, que ha aplegat restauradors, proveïdors, col·laboradors i responsables municipals. Les jornades, una de les més veteranes i consolidades de les comarques gironines, comptaran, enguany, amb la participació d'onze establiments, els restaurants Picasso, Alba, Can Dalfó, Club Nàutic Estartit, Gastrobar Can Sánchez, La Palmera, La Sal, Les Corones, Les Salines, Medes II i Nereida.

Un any més, els restauradors mostraran tota la seva creativitat i destresa a l'hora d'elaborar menús ben diversos, amb entrants que tenen la clova com a element central, i un segon plat de peix de proximitat. Tot plegat, regat amb vins del Celler Castell de Perelada, patrocinador de les jornades.

Es tracta, doncs, d'una proposta gastronòmica que ens apropa el potencial de la restauració local, combinada amb els productes del nostre litoral, i que ho fa amb uns preus molt ajustats per fer-ho de la forma més popular possible. No es tracta d'alta cuina en el sentit exclusiu, però sí de la màxima qualitat gastronòmica posada a l'abast de tothom.

Com també és tradició, les jornades inclouran, un any més, el concorregut i esperat Concurs de Musclos, que se celebrarà el 10 de juny, a les 12 h, a la plaça de la Llevantina. En aquesta musclada popular i gratuïta, els restaurants participants portaran musclos cuinats d'11 maneres diferents i el públic escollirà quina és la millor proposta i, quin serà el restaurador que s'endurà el guardó Musclo d'Or 2017.

Treball en equip i dinamització econòmica

Les jornades, que es desenvoluparan durant tot el mes de juny, estan organitzades per l’Estació Nàutica L’Estartit–Illes Medes, i comptem amb el suport de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l’Estartit. En l'acte de presentació hi han intervingut el regidor de Promoció Econòmica, Marc Calvet; el president de l'EMD de l'Estartit, Genís Dalmau i el vicepresident de l'estació nàutica, Jordi Ponjoan. Tots tres han coincidit a destacar el gran treball en equip que hi ha al darrera de les jornades, tant en el que fa als restauradors, com a les tasques d'organització i difusió. També han posat de relleu la importància que tenen per a la promoció de la destinació, especialment en un mes en què encara no s'ha entrat en el moment àlgid de la temporada turística.

CLIQUEU EL CARTELL PER ACCEDIR ALS MENÚS DE LA CAMPANYA


   
   

Subscripció  

  Subscriu-te a la revista clicant aquí

   

Baix Empordà Digital  

   

Rebre informació  

   

Noticies  

El llibre “Dòlmens, menhirs i coves”, editat per la Revista del Baix Empordà, es presenta a Cassà de la Selva

Llegiu-ne més...

Dissabte arrenca la Carbonera de Forallac, que enguany celebra el seu 25è aniversari

Llegiu-ne més...

“Cuina de tardor i bombolles”, la nova proposta de la Cuina de l’Empordanet

Llegiu-ne més...

Sant Cebrià dels Alls viurà aquest diumenge el seu XIIIè Aplec

Llegiu-ne més...

La mostra de cervesa artesana “Mar de Birres” torna a Palamós el dissabte 16 de setembre

Llegiu-ne més...

“Pioners de la fotografia a la Costa Brava” i “Cuina saludable”, les apostes de Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic per aquest setembre

Llegiu-ne més...

Calonge-Sant Antoni organitza la segona edició del cap de setmana Verema i Família

Llegiu-ne més...

37a Fira de Vins i Caves de Catalunya i 22è tast de formatges

Llegiu-ne més...