banner_c.jpg
   
   
   
   
   
   
   
   

Noticies

   

Calonge-Sant Antoni organitza la segona edició del cap de setmana Verema i Família

Trepitjar el raïm acabat de collir, conèixer de prop el procés d’elaboració del vi de pagès en un mas amb segles d’història o fer ioga entre les vinyes són algunes de les propostes del cap de setmana Verema i Família de Calonge-Sant Antoni. Amb l’objectiu de donar a conèixer de prop el procés de verema l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Calonge-Sant Antoni programa la segona edició del cap de setmana Verema i Família, una iniciativa que va començar l’any passat i que va tenir una molt bona acollida. Durant els dies 8, 9 i 10 de setembre s’han programat diverses activitats que ens apropen a les vinyes del municipi i als seus cellers per, des d’un plantejament lúdic, donar a conèixer les feines relacionades amb la collita del raïm i amb el procés d’elaboració del vi.

D’aquesta manera, les famílies poden conèixer de primera mà com es fa el vi de pagès al Mas Molla, un mas propietat de la família Molla des del segle XIV, una casa, un celler i unes bótes plenes d’història que ens endinsen en la tradició, en una manera de fer vi com s’ha fet sempre, i en una manera de viure arrelada a la terra. També es pot participar directament de la verema amb una jornada de veimar al Mas Ponsjoan, que començarà amb un esmorzar i seguirà amb un taller d’empeltada i un dinar, una jornada durant la qual es tallaran com a mínim dos remolcs de raïm, que després es premsaran perquè els participants puguin tastar el most. Un altre dels cellers que es podrà visitar serà el del Mas Eugeni, on s’oferirà un tast de vi i es trepitjarà el raïm com es feia abans, una activitat que es complementarà amb una sessió de cinema sota la lluna de la verema. Les excursions en poni per les vinyes i el ioga entre les vinyes complementen un cap de setmana que acosta a la terra, a la vinya i al vi.

 

Calonge, un mar de vinyes

A tocar de les platges de la Costa Brava, Calonge-Sant Antoni té un paisatge més amagat, un paisatge autèntic que durant els segles s’ha conservat al voltant del món del vi. Els masos i les cases de pagès han mantingut durant els segles aquest paisatge de vinyes que s’enfila cap a la falda de les muntanyes i que és una de les visites recomanades per entendre una de les ànimes del municipi. Un dels atractius remarcables de Calonge-Sant Antoni és que hi conviuen dues maneres de fer vi molt diferents, i que ens obren la porta a dos móns, a dues maneres d’entendre la vinya i el vi.

 

Dues maneres de fer vi

Per una banda hi trobem els cellers dels masos i cases de pagès on es continua fent el vi de manera tradicional com s’ha fet segle rere segle. Aquests masos ens apropen a un estil de vida que sembla que desaparegui però que a Calonge-Sant Antoni es conserva i s’aferra al futur. En un entorn familiar es treballa el camp, la vinya, es fa el vi i també es ven directament als visitants. Es tracta d’un vi que conserva el gust del temps, que s’aparta dels vins comercials per mantenir-se com sempre, com el vi de pagès.

Calonge-Sant Antoni, però, també produeix vi sota el paraigua de la Denominació d’Origen, una manera de produir, de comercialitzar i de viure la vinya ben diferent de la de les cases i masos de pagès. Aquest és un vi embotellat, etiquetat i que es comercialitza també a les botigues. És recomanable visitar les vinyes i els cellers de les cases i masos de pagès i de les bodegues de la denominació d’origen, ja que només així podrem entendre com conviuen en un mateix municipi dues maneres de viure i de fer vi ben diferents.

 

   
   

Subscripció  

  Subscriu-te a la revista clicant aquí

   

Baix Empordà Digital  

   

Rebre informació  

   

Noticies  

La mostra "Mar de Birres" presentarà dissabte la cervesa artesanal elaborada a Catalunya des d'un espai privilegiat situat davant la platja de Palamós

L’esplanada situada al costat del port pesquer, amb més de 2000m2 a l'aire lliure, acollirà per tercer any consecutiu aquesta mostra de cervesa artesana amb productors del territori català

Llegiu-ne més...

La Bisbal d’Empordà se solidaritza amb el jovent d’Altsasu

El municipi acollirà una gran jornada de suport organitzada pel col·lectiu Poble Solidari el proper dissabte 22 de setembre

Llegiu-ne més...

El Mas Tapiolas acull el Torneig Benèfic de Pitch&Putt a favor de l’AECC-Catalunya contra el càncer

Llegiu-ne més...

Es presenta la nova guia del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet

Llegiu-ne més...

Calonge i Sant Antoni celebra la tercera edició del Verema & Família

Llegiu-ne més...

Estrena del documental sobre la I Cuita de Calç al Forn Gran d'en Torró de Fonteta

Si vau gaudir amb la I Cuita de Calç al Forn Gran d'en Torró o bé us la vau perdre, ara teniu una nova oportunitat de reviure l'experiència de la mà del realitzador i documentalista Antoni Martí.

Llegiu-ne més...

Visita a horts i hortes del municipi de Torroella

Llegiu-ne més...

La Plaça Nova vibrarà a ritme de jazz aquest cap de setmana

The Lucky Dices i The Secret Investment actuaran en el segon cap de setmana de l’Street Jazz Costa Brava

Llegiu-ne més...