banner_d.jpg
   
   
   
   
   
   
   
   

Noticies

   

Calonge-Sant Antoni organitza la segona edició del cap de setmana Verema i Família

Trepitjar el raïm acabat de collir, conèixer de prop el procés d’elaboració del vi de pagès en un mas amb segles d’història o fer ioga entre les vinyes són algunes de les propostes del cap de setmana Verema i Família de Calonge-Sant Antoni. Amb l’objectiu de donar a conèixer de prop el procés de verema l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Calonge-Sant Antoni programa la segona edició del cap de setmana Verema i Família, una iniciativa que va començar l’any passat i que va tenir una molt bona acollida. Durant els dies 8, 9 i 10 de setembre s’han programat diverses activitats que ens apropen a les vinyes del municipi i als seus cellers per, des d’un plantejament lúdic, donar a conèixer les feines relacionades amb la collita del raïm i amb el procés d’elaboració del vi.

D’aquesta manera, les famílies poden conèixer de primera mà com es fa el vi de pagès al Mas Molla, un mas propietat de la família Molla des del segle XIV, una casa, un celler i unes bótes plenes d’història que ens endinsen en la tradició, en una manera de fer vi com s’ha fet sempre, i en una manera de viure arrelada a la terra. També es pot participar directament de la verema amb una jornada de veimar al Mas Ponsjoan, que començarà amb un esmorzar i seguirà amb un taller d’empeltada i un dinar, una jornada durant la qual es tallaran com a mínim dos remolcs de raïm, que després es premsaran perquè els participants puguin tastar el most. Un altre dels cellers que es podrà visitar serà el del Mas Eugeni, on s’oferirà un tast de vi i es trepitjarà el raïm com es feia abans, una activitat que es complementarà amb una sessió de cinema sota la lluna de la verema. Les excursions en poni per les vinyes i el ioga entre les vinyes complementen un cap de setmana que acosta a la terra, a la vinya i al vi.

 

Calonge, un mar de vinyes

A tocar de les platges de la Costa Brava, Calonge-Sant Antoni té un paisatge més amagat, un paisatge autèntic que durant els segles s’ha conservat al voltant del món del vi. Els masos i les cases de pagès han mantingut durant els segles aquest paisatge de vinyes que s’enfila cap a la falda de les muntanyes i que és una de les visites recomanades per entendre una de les ànimes del municipi. Un dels atractius remarcables de Calonge-Sant Antoni és que hi conviuen dues maneres de fer vi molt diferents, i que ens obren la porta a dos móns, a dues maneres d’entendre la vinya i el vi.

 

Dues maneres de fer vi

Per una banda hi trobem els cellers dels masos i cases de pagès on es continua fent el vi de manera tradicional com s’ha fet segle rere segle. Aquests masos ens apropen a un estil de vida que sembla que desaparegui però que a Calonge-Sant Antoni es conserva i s’aferra al futur. En un entorn familiar es treballa el camp, la vinya, es fa el vi i també es ven directament als visitants. Es tracta d’un vi que conserva el gust del temps, que s’aparta dels vins comercials per mantenir-se com sempre, com el vi de pagès.

Calonge-Sant Antoni, però, també produeix vi sota el paraigua de la Denominació d’Origen, una manera de produir, de comercialitzar i de viure la vinya ben diferent de la de les cases i masos de pagès. Aquest és un vi embotellat, etiquetat i que es comercialitza també a les botigues. És recomanable visitar les vinyes i els cellers de les cases i masos de pagès i de les bodegues de la denominació d’origen, ja que només així podrem entendre com conviuen en un mateix municipi dues maneres de viure i de fer vi ben diferents.

 

   
   

Subscripció  

  Subscriu-te a la revista clicant aquí

   

Baix Empordà Digital  

   

Rebre informació  

   

Noticies  

Calonge crearà un espai per estudiar i conservar les diferents varietats de vinya autòctona

Llegiu-ne més...

La Diputació destinarà 350.100 euros per a la millora i adequació de les biblioteques públiques municipals

Llegiu-ne més...

Més de 22.000 tiquets venuts en la V edició de la Fira de la Gamba de Palamós

S'han servit, entre els tastets i la venda de producte fresc, més de 250kg de gamba de Palamós certificada.

Llegiu-ne més...

Presentació de l'exposició «Natura en evolució. De Van Goyen a Pissarro i Sacharoff» a l'Espai Carmen Thyssen

Llegiu-ne més...

Pep Nogué nomenat Ambaixador de la Gamba de Palamós 2018

L'Espai del Peix ha acollit l'acte d'atorgament del guardó amb la presència dels representants de les empreses certificades amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós.

Llegiu-ne més...

23a edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà

Llegiu-ne més...

La 19ª edició del Cuina i Golf aplega prop de 250 persones, entre cuiners, esportistes i personalitats del sector turístic i empresarials

El Club de Golf d’Aro – Mas Nou ha acollit el dinovè Torneig Costa Brava Catalunya Cuina i Golf, organitzat pel col·lectiu gastronòmic La Cuina de l’Empordanet.

Llegiu-ne més...

S’ha convocat la setena edició del Premi Jordi Comas de Recerca Local de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró dotat amb 4.500 euros

Les propostes de treball d’investigació es poden lliurar fins al 31 d’octubre d’enguany

Llegiu-ne més...