banner_e.jpg
   
   
   
   
   
   
   
   

Noticies

   

“Pioners de la fotografia a la Costa Brava” i “Cuina saludable”, les apostes de Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmicper aquest setembre

 

· Les dues publicacions es presentaran el 22 de setembre al Museu del Suro de Palafrugell

 

El 15 de setembre surt a la venda a tots els quioscos i llibreries del Baix Empordà el número 58 de Revista del Baix Empordà, dedicat als “Pioners de la fotografia a la Costa Brava”, i el número 4 d’Empordà Gastronòmic, amb la “Cuina saludable” com a tema central. Ambdues publicacions es venen de forma conjunta i inseparable al preu de 7 euros.

Revista del Baix Empordà dedica el seu nou monogràfic a la fotografia, tant amateur com professional, des dels seus inicis a mitjans del segle XIX fins al boom del turisme i l’eclosió de les grans editorials de postals durant la dècada de 1960, i ressegueix la història d’un mitjà que es va convertir ràpidament en un dels millors aparadors dels paisatges de casa nostra, de la seva gent i les seves tradicions i costums. Amb més de 50 pàgines profusament il·lustrades, en alguns casos amb fotografies inèdites, “Pioners de la fotografia a la Costa Brava” vol oferir un petit recorregut per la història de la fotografia de casa nostra i vol ser, al mateix temps, un sentit homenatge tant als fotògrafs professionals que ens han llegat la seva visió d’aquest territori únic com a tots aquells altres fotògrafs, la majoria simples aficionats i molts d’ells anònims, que han deixat constància amb les seves imatges dels canvis i de l’evolució del nostre paisatge i, amb ell, també de nosaltres mateixos. De les primeres imatges realitzades a casa nostra de forma artesanal fins a l’eclosió del fotoperiodisme, dels més destacats arxius d’imatges de les comarques gironines –cas d’Inspai, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona– fins a les més destacades col·leccions privades (el notable fons fotogràfic de la Fundació Mascort de Torroella de Montgrí, per exemple), Revista del Baix Empordà proposa un recorregut alhora públic i privat, rigorós i emotiu, per les imatges sovint idealitzades del cada dia més llunyà segle XX.

Com és habitual, la publicació es complementa amb articles independents sobre diferents aspectes de la cultura, la història, les tradicions, el patrimoni i el medi natural del Baix Empordà, entre els que destaquen “L’escala de cargol de Santa Maria de Palamós”, de Gabriel Martín Roig, “Posidonia Oceanica, el llegat de Posidó”, de Jaume Ramot, “Mascort, Thyssen i Vila Casas. Les exposicions d’aquest d’estiu”, de Rossend Casanovas, o el sentit record dels músics Joaquim Ferrer i Amadeu Cuadrado i Alguacil, entre d’altres.

Des del passat mes de desembre Revista del Baix Empordà es ven de forma inseparable amb Empordà Gastronòmic. La primera revista de gastronomia de l’Empordà dedica el tema central del seu número4 a la “Cuina saludable” i la “Dieta Mediterrània”, fent-se ressò d’activitats tant importants com la fira “L’Empordà, cuina i salut” o la campanya “Xics Gastronòmic” de Castell-Platja d’Aro, dedicada a la cuina infantil. El número es completa, entre d’altres, amb notícies i reportatges d’actualitat, receptes d’ahir i d’avui i amb dues extenses entrevistes amb Iolanda Bustos, xef del Restaurant La Calèndula de Regencós, i Boris Weitzmann i Isaac Moya, responsables del “Projecte Sèpia”.

La presentació del número 58 de Revista del Baix Empordà i del número 4 d’Empordà Gastronòmic, a càrrec d’Enric Bruguera (fotògraf i coordinador de la Biennal de Fotografia Xavier Miserachs de Palafrugell), tindrà lloc el proper divendres 22 de setembre a les vuit del vespre a l’Auditori del Museu del Suro de Palafrugell (Carrer de Begur, 15 de Palafrugell).


   
   

Subscripció  

  Subscriu-te a la revista clicant aquí

   

Baix Empordà Digital  

   

Rebre informació  

   

Noticies  

La mostra "Mar de Birres" presentarà dissabte la cervesa artesanal elaborada a Catalunya des d'un espai privilegiat situat davant la platja de Palamós

L’esplanada situada al costat del port pesquer, amb més de 2000m2 a l'aire lliure, acollirà per tercer any consecutiu aquesta mostra de cervesa artesana amb productors del territori català

Llegiu-ne més...

La Bisbal d’Empordà se solidaritza amb el jovent d’Altsasu

El municipi acollirà una gran jornada de suport organitzada pel col·lectiu Poble Solidari el proper dissabte 22 de setembre

Llegiu-ne més...

El Mas Tapiolas acull el Torneig Benèfic de Pitch&Putt a favor de l’AECC-Catalunya contra el càncer

Llegiu-ne més...

Es presenta la nova guia del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet

Llegiu-ne més...

Calonge i Sant Antoni celebra la tercera edició del Verema & Família

Llegiu-ne més...

Estrena del documental sobre la I Cuita de Calç al Forn Gran d'en Torró de Fonteta

Si vau gaudir amb la I Cuita de Calç al Forn Gran d'en Torró o bé us la vau perdre, ara teniu una nova oportunitat de reviure l'experiència de la mà del realitzador i documentalista Antoni Martí.

Llegiu-ne més...

Visita a horts i hortes del municipi de Torroella

Llegiu-ne més...

La Plaça Nova vibrarà a ritme de jazz aquest cap de setmana

The Lucky Dices i The Secret Investment actuaran en el segon cap de setmana de l’Street Jazz Costa Brava

Llegiu-ne més...