banner_d.jpg
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Noticies

   

“Cuina de tardor i bombolles”, la nova proposta de la Cuina de l’Empordanet

El proper 1 d’octubre engega la campanya gastronòmica “Cuina de tardor i bombolles” de la mà de la Cuina de l’Empordanet, que es portarà a terme durant tot el mes d’octubre als 20 establiments del col·lectiu, situats en diversos pobles de l’Empordà: Begur, Corçà, Llafranc, Platja d’Aro, l’Escala, Llagostera, Pals, Regencós, Palamós, Madremanya, Palafrugell i Torrent.

Els restaurants de la Cuina de l’Empordanet elaboraran menús d’entre 40 i 85 euros amb productes de temporada i de proximitat, entre els que en destaquen els bolets, la caça, els peixos de roca, els calamars, l’aviram o el bacallà, tot proposant un maridatge amb diferents elaboracions de caves de les marques: Gramona, Llopart i Rovellats. Es tracta de menús generosos i festius amb caves d’alta qualitat perquè les bombolles facin més alegre la tardor.

En els 20 menús que s’oferiran hi podem trobar plats clàssics i altres amb grans tocs de modernitat. En són exemples: la sarsuela de gamba i bolets, el bacallà al forn amb parmentier de moniato, l’amanida d’escarola amb magrana i l’arròs cremós de tardor.

La Cuina de l’Empordanet

La Cuina de l’Empordanet és un col·lectiu gastronòmic que aplega 20 professionals de la cuina i de la restauració i que porta molts anys treballant en la difusió de la cuina del Baix Empordà i dels productes de proximitat i de temporada. Va ser l’any 1995 quan el grup de restauradors que organitzava des del 1983 les mostres gastronòmiques de “La Cuina de l’Empordanet” va decidir convertir-se en una associació sense ànim de lucre, per treballar des d’aleshores en la millora i la difusió de la cuina d’aquest petit rodal, cada dia i a tothora individualment i col·lectiva. Perfils i edats diferents capaços d’intercanviar coneixement i criteris, de complementar propostes i de fer pinya per enlairar la qualitat i el prestigi d’una cuina ancestral i que ells s’han encarregat de preservar, però també de posar al dia i d’innovar quan ha convingut i quan la demanda del públic nostrat o forà així ho ha reclamat.

   
   

Subscripció  

  Subscriu-te a la revista clicant aquí

   

Baix Empordà Digital  

   

Rebre informació  

   

Noticies  

La cuina de l’Empordanet organitza aquest dimarts 5 de desembre la “Boti-Farra per la llibertat”

Llegiu-ne més...

Vins i Licors Grau inverteix 3,5 milions per ampliar i millorar les seves instal·lacions

Llegiu-ne més...

La segona edició de Som Cultura presenta seixanta experiències culturals genuïnes

Llegiu-ne més...

El llibre “Dòlmens, menhirs i coves”, editat per la Revista del Baix Empordà, es presenta a Cassà de la Selva

Llegiu-ne més...

Dissabte arrenca la Carbonera de Forallac, que enguany celebra el seu 25è aniversari

Llegiu-ne més...

“Cuina de tardor i bombolles”, la nova proposta de la Cuina de l’Empordanet

Llegiu-ne més...

Sant Cebrià dels Alls viurà aquest diumenge el seu XIIIè Aplec

Llegiu-ne més...

La mostra de cervesa artesana “Mar de Birres” torna a Palamós el dissabte 16 de setembre

Llegiu-ne més...