banner_a.jpg
   
   
   
   
   
   
   
   

Noticies

   

Dissabte arrenca la Carbonera de Forallac, que enguany celebra el seu 25è aniversari

La Carbonera de Forallac, que arrenca aquest dissabte 30 de setembre amb el procés d’empilar (a partir de les nou del matí al paratge Lluís Pla i Pascual de Sant Climent de Peralta), viurà enguany una edició molt especial amb la commemoració del seu 25è aniversari. S’han programat diverses activitats que permetran rememorar el camí recorregut i retre el merescut homenatge a totes les persones que han fet possible aquesta festa.

Entre d’altres iniciatives, cal destacar que Editorial Gavarres ha editat un extens monogràfic, amb reportatges, entrevistes, perfils i moltes fotografies, que es farà públic el 12 d’octubre durant l’encesa de la pila. D’altra banda, el realitzador i col·laborador de la Carbonera, Antoni Martí, presentarà un documental commemoratiu el divendres 13 d’octubre a les vuit del vespre. El cartell anunciador d’aquest any també té una connotació commemorativa. Està protagonitzat per una gran fotografia del 1998 en la qual hi apareixen Lluís Ribas, Lluís Pla i Martí Pruneda, tres dels carboners impulsors i ànimes de la Carbonera.

Encesa honorífica a càrrec d’Ernest Costa

Pel que fa a l’encesa honorífica d’enguany, també tindrà un simbolisme especial coincidint amb el 25è aniversari, ja que anirà a càrrec del polifacètic i reconegut fotògraf, periodista i documentalista Ernest Costa i Savoia (Bescanó, 1940). Costa ha estat qualificat com el “notari visual del nostre país”, especialment en tot allò relacionat amb el paisatge, la natura i el patrimoni etnològic. Des de l’organització s’ha considerat que personifica bona part dels valors que van inspirar i continuen guiant la celebració de la Carbonera, com són la recuperació i posada en valor del nostre patrimoni etnològic, cultural i identitari. Costa ha seguit de ben a prop l’evolució de la Carbonera i l’any 1995 va posar imatges a un dels llibres, de referència en la matèria, El temps del carbó, escrit per Xavier Cortadellas.

 Activitats fins al 29 d’octubre

Els actes de 25a carbonera arrenquen el dissabte 30 de setembre, a partir de les nou del matí, amb el procés d’empilar. El dissabte següent s’embalumarà i com és tradició, el 12 d’octubre s’encendrà. El procés de rescaldejar i desempilar, finalment, es portarà a terme entre els dies 25 i 29 d’octubre.


   
   

Subscripció  

  Subscriu-te a la revista clicant aquí

   

Baix Empordà Digital  

   

Rebre informació  

   

Noticies  

La Fundació Vila Casas mostra a Can Mario el treball de Xavier Escribà

Llegiu-ne més...

V Jornades gastronòmiques de la tòfona a Pals

Llegiu-ne més...

La cuina de l’Empordanet organitza aquest dimarts 5 de desembre la “Boti-Farra per la llibertat”

Llegiu-ne més...

Vins i Licors Grau inverteix 3,5 milions per ampliar i millorar les seves instal·lacions

Llegiu-ne més...

La segona edició de Som Cultura presenta seixanta experiències culturals genuïnes

Llegiu-ne més...

El llibre “Dòlmens, menhirs i coves”, editat per la Revista del Baix Empordà, es presenta a Cassà de la Selva

Llegiu-ne més...

Dissabte arrenca la Carbonera de Forallac, que enguany celebra el seu 25è aniversari

Llegiu-ne més...

“Cuina de tardor i bombolles”, la nova proposta de la Cuina de l’Empordanet

Llegiu-ne més...