banner_e.jpg
   
   
   
   
   
   
   
   

Noticies

   

Dissabte arrenca la Carbonera de Forallac, que enguany celebra el seu 25è aniversari

La Carbonera de Forallac, que arrenca aquest dissabte 30 de setembre amb el procés d’empilar (a partir de les nou del matí al paratge Lluís Pla i Pascual de Sant Climent de Peralta), viurà enguany una edició molt especial amb la commemoració del seu 25è aniversari. S’han programat diverses activitats que permetran rememorar el camí recorregut i retre el merescut homenatge a totes les persones que han fet possible aquesta festa.

Entre d’altres iniciatives, cal destacar que Editorial Gavarres ha editat un extens monogràfic, amb reportatges, entrevistes, perfils i moltes fotografies, que es farà públic el 12 d’octubre durant l’encesa de la pila. D’altra banda, el realitzador i col·laborador de la Carbonera, Antoni Martí, presentarà un documental commemoratiu el divendres 13 d’octubre a les vuit del vespre. El cartell anunciador d’aquest any també té una connotació commemorativa. Està protagonitzat per una gran fotografia del 1998 en la qual hi apareixen Lluís Ribas, Lluís Pla i Martí Pruneda, tres dels carboners impulsors i ànimes de la Carbonera.

Encesa honorífica a càrrec d’Ernest Costa

Pel que fa a l’encesa honorífica d’enguany, també tindrà un simbolisme especial coincidint amb el 25è aniversari, ja que anirà a càrrec del polifacètic i reconegut fotògraf, periodista i documentalista Ernest Costa i Savoia (Bescanó, 1940). Costa ha estat qualificat com el “notari visual del nostre país”, especialment en tot allò relacionat amb el paisatge, la natura i el patrimoni etnològic. Des de l’organització s’ha considerat que personifica bona part dels valors que van inspirar i continuen guiant la celebració de la Carbonera, com són la recuperació i posada en valor del nostre patrimoni etnològic, cultural i identitari. Costa ha seguit de ben a prop l’evolució de la Carbonera i l’any 1995 va posar imatges a un dels llibres, de referència en la matèria, El temps del carbó, escrit per Xavier Cortadellas.

 Activitats fins al 29 d’octubre

Els actes de 25a carbonera arrenquen el dissabte 30 de setembre, a partir de les nou del matí, amb el procés d’empilar. El dissabte següent s’embalumarà i com és tradició, el 12 d’octubre s’encendrà. El procés de rescaldejar i desempilar, finalment, es portarà a terme entre els dies 25 i 29 d’octubre.


   
   

Subscripció  

  Subscriu-te a la revista clicant aquí

   

Baix Empordà Digital  

   

Rebre informació  

   

Noticies  

Aquest divendres comença la Setmana Sense Fum 2018

Llegiu-ne més...

El mercat de Palafrugell promociona els seus productes amb la primera jornada gastronòmica “Tasta el mercat

Una representació de 12 parades del mercat diari de Palafrugell oferiran els seus productes de venda habitual i derivats, cuinats al moment, per al gaudi dels assistents a l’esdeveniment.

Llegiu-ne més...

Doble escala de creuers al port de Palamós amb el Seabourn Encore i l'Star Pride

El port de Palamós rep la primera doble escala de creuers de la temporada amb 750 passatgers que ajudaran a impulsar l’arribada de turisme en temporada baixa a la Costa Brava

Llegiu-ne més...

Premis del Carroussel Costa Brava- Festes de Primavera de Palafrugell

La colla EKSI!!! guanya el Carnaval de Carnavals amb “Fantasia del Vent”

Llegiu-ne més...

Comunicat sobre la retirada de formatge Reblochon fabricat a França

Llegiu-ne més...

Més de 250 activitats especials per celebrar el Dia i la Nit dels Museus a Catalunya

La celebració comença el divendres 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, i s’allargarà al dissabte 19 amb la Nit dels Museus.

Llegiu-ne més...

#CatalanFood, xefs i productes junts per mostrar internacionalment la potència de l'agroalimentació catalana

Aquest vídeo,  que es distribuirà internacionalment amb les actuacions de la Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (Prodeca) del Departament d’Agricultura, compta amb una representació dels cuiners més reconeguts, entre d’altres, dels xefs Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Joan Roca o Paco Pérez

Llegiu-ne més...

Mig centenar d’il·lustradors pintaran espais de l’Hospital de Palamós i el CAP de Palafrugell

El projecte tindrà lloc a finals de juny i serà coordinat per AcompanyArt i Ignasi Blanch 

Llegiu-ne més...