banner_c.jpg
   
   
   
   
   
   
   
   

Noticies

   

La 2ª edició de Som Cultura presentarà seixanta experiències culturals genuïnes a una quarantena de municipis gironins al mes de novembre

 Quatre eixos temàtics estructuren les activitats de la segona edició del festival gironí amb la voluntat d’oferir una programació variada per a diversos públics, agrupada per àmbits: Som Cultura Familiar, Som Cultura Popular, Som Cultura Activa i Som Cultura Patrimonial.

Entre les propostes més destacades hi ha una ruta en burricleta per conèixer en família el patrimoni del Baix Empordà; una travessa nocturna pels Pirineus per intentar comprendre el drama dels refugiats; una marató de tallers dels museus gironins o visites als principals conjunts monumentals gironins, entre les propostes programades més destacables.


Aquesta setmana s’ha presentat la programació del festival Som Cultura. La presentació ha anat a càrrec de Pere Vila, president de la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona; Lluís Figueres, president de la Xarxa de Museus de les comarques de Girona, i Carles Treviño, director de Hiking & History.

Som Cultura és la primera campanya de divulgació i promoció, impulsada pel Club de Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, que té per objectiu fusionar i potenciar els lligams entre l’àmplia oferta cultural del territori i l’activitat turística de la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona entre el públic de proximitat al mes de novembre.

Del 4 al 26 de novembre se celebra la segona edició del festival amb més d’una seixantena d’activitats programades, experiències genuïnes i originals, i promocions i descomptes per tal d’ampliar el ventall d’opcions que s’ofereixen al visitant. En l’edició passada, prop de 1.800 persones van participar en la setantena d’activitats que es van programar a la primera edició.

En la nova edició, les experiències culturals s’han estructurat en quatre eixos: Som Cultura Familiar, Som Cultura Popular, Som Cultura Activa i Som Cultura Patrimonial, amb l’objectiu d’oferir una programació variada per a diversos públics, agrupada per temàtiques.

El primer cap de setmana de novembre s’oferiran una vintena de propostes familiars; el segon i el tercer cap de setmana estan dedicats a la cultura popular i activa, amb una quinzena de propostes, i el darrer cap de setmana del mes, que tindrà com a eix temàtic el patrimoni, és el que concentra un major nombre d’activitats, amb gairebé una trentena.

En el decurs de la presentació, Pere Vila, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, ha anunciat que l’any 2018 serà declarat «Any de la Cultura a la Costa Brava i el Pirineu de Girona», coincidint amb la proclamació de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural per part del Parlament Europeu, i que al llarg de l’any des de l’entitat de promoció es desenvoluparà un programa d’accions especial per potenciar l’oferta turística cultural del territori.

Estrenes i clausura

La programació del Som Cultura ofereix diverses estrenes de noves experiències culturals que es posen en marxa coincidint amb el festival. Una de les activitats més genuïnes que s’estrenen durant l’esdeveniment és una travessa nocturna pels Pirineus, entre el Ripollès i l’Alt Vallespir, que permet acostar-se al drama que van patir els refugiats que van haver de travessar la frontera durant la Segona Guerra Mundial o la Guerra Civil espanyola.

Dues activitats també inèdites tancaran el Som Cultura, el dia 25 de novembre a Girona. Al llarg del matí, a la plaça de la Constitució, es podrà participar en diferents tallers oferts pels museus que conformen la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona. Al vespre, es clausurarà el festival amb l’activitat «Reviu Mozart a la catedral de Girona», que inclou una visita al recinte guiada per Jorge Ariza, especialista en simbologia del sagrat, i el concert de Carles & Sofia Piano, que interpretaran el Rèquiem de Mozart a 4 mans. 

La xarxa del sector cultural gironí

Una cinquantena de membres del Club de Cultura i Identitat, entre museus, ajuntaments, oficines de turisme i empreses del sector cultural gironí, han treballat en xarxa per impulsar les activitats proposades que tindran lloc a més d’una quarantena de municipis, espais i equipaments culturals de les comarques gironines. 

Som Cultura pretén estimular l'interès i el consum cultural tant dels habitants locals com dels visitants; donar a conèixer nous productes mitjançant noves fórmules i llenguatges; sorprendre amb propostes culturals innovadores; en definitiva, reivindicar el patrimoni monumental, artístic i tradicional de les comarques gironines.

Inscripcions

Ja es poden tramitar les inscripcions a les activitats del Som Cultura 2017 a través del web http://somcultura.com/. En total, es posen a la venda més de 2.000 entrades a preus que, en la majoria dels casos, van dels 3 als 10 €, amb descomptes per a diversos col·lectius.

Consulta la programació del festival: http://somcultura.com/

   
   

Subscripció  

  Subscriu-te a la revista clicant aquí

   

Baix Empordà Digital  

   

Rebre informació  

   

Noticies  

La Mostra de l’Havanera Catalana de Palamós portarà, un any més, la millor música marinera al parc de l’Arbreda

Aquest reconegut concert d’havaneres tindrà lloc, en la seva 37ª edició, demà dimarts 14 d’agost, a partir de les 22h.

La mostra convertirà, un any més, l’Arbreda de Palamós en el veritable “palau de l’havanera” amb la participació dels grups Port Bo, Peix Fregit, Arjau i Neus Mar.

Llegiu-ne més...

18a Trobada Vaporista de la Vall d'Aro el proper diumenge 12 d'agost amb la circulació de diversos minitrens d'arreu de Catalunya

Totes les activitats són gratuïtes a l’entorn del Parc de l’Estació de Castell d’Aro

Llegiu-ne més...

El monestir de Sant Pere de Rodes programa a l'estiu l'activitat "Nit de Vins" per conèixer el passat vinícola del conjunt monumental

Cada dijous, es programa una visita per conèixer l’antic art dels monjos de fer vi que inclou un tast de vins de cellers de la DO Empordà i una degustació de productes d’El Port de la Selva

Llegiu-ne més...

Sant Antoni celebra la Milla Urbana, escenari del Campionat de Catalunya

La cursa s’emmarca dins de la jornada esportiva solidària que recapta fons per curar l’Atàxia de Friedreich, una malaltia poc comuna que pateix una veïna de Calonge i Sant Antoni

Llegiu-ne més...

L’humor de Peyu enceta demà la festa major d’Esclanyà

Llegiu-ne més...

Aquest pròxim cap de setmana Sant Joan s’omple d’activitats per a celebrar la Festa Major

El programa s’obrirà dissabte 4 d’agost, a les 19 h, amb una conferència col·loqui sobre la recuperació, aquest proper mes de setembre, de la popular Festa del Pedal.

Llegiu-ne més...

Sant Antoni dedica la Cantada d’Havaneres i Boleros a Ricard Viladesau

La quarta edició d’aquesta cantada revalida l’aposta per dues nits de concerts

Llegiu-ne més...

Novetat editorial: “Palafrugell. Racons i raons amb història”, de Ramir Lacasa

La presentació tindrà lloc el proper divendres 20 de juliol a les vuit del vespre al Museu del Suro de Palafrugell

Llegiu-ne més...