banner_c.jpg
   
   
   
   
   
   
   
   

Noticies

   

Gran afluència de públic al Terracotta amb la presentació del catàleg "De Vilà Clara a Vilà-Clara"


 D'esquerra a dreta: Joan Vilà-Clara, Emili Sempere, Lluís Sais, Xavier Rocas i Josep Vilà-Clara

Al voltant de 125 persones han assistit aquest migdia, 25 de febrer, a la presentació de la nova publicació del Terracotta Museu. Estava programat que l'acte comences amb una visita comentada a l'exposició a càrrec del germans Vilà-Clara Garriga, i finalitzes amb la presentació del catàleg. La gran afluència de públic, que ha superat les expectatives de la organització, ha obligat a invertir l'ordre per tal de facilitar la visita.

Així doncs, l'acte a començat amb la presentació de la publicació, un catàleg i a la vegada un llibre que explica i homenatja el recorregut de l'obrador bisbalenc Vilà-Clara Ceramistes.

La presentació ha estat a càrrec del reconegut ceramòleg Emili Sempere, que durant l'acte ha destacat la importància i la gran varietat de registres de l'obra dels Vilà-Clara. També ha lloat la tasca que s'està duent en el museu, que ha destacat com un dels museus de ceràmica més importants del país.

Seguidament Xavier Rocas, conservador del museu i autor del catàleg ha fet un repàs de la biografia dels dos personatges homenejats, dels quals ha destacat la seva qualitat artística, i la seva voluntat de mestratge.

Han intervingut Joan i Josep Vilà-Clara, que han agraït a l'ajuntament i al museu tota l'atenció prestada i les hores invertides en la realització, tant de l'exposició, com del catàleg.

Lluís Sais i Puigdemont, alcalde de la Bisbal d'Empordà ha estat l'encarregat de tancat la presentació mostrant la seva satisfacció per l'assistència de públic. També a agraït especialment la participació d'Emili Sempere, al qual ha definit com un bisbalenc adoptiu.

Finalment, la visita guiada a càrrec dels germans Joan i Josep Vilà-Clara ha estat seguida per un ampli ventall de públic. Tots aquells que els han acompanyat en el recorregut han participat activament i han tingut una oportunitat única per conèixer una part de la història de la ceràmica catalana en boca dels seus protagonistes.

 

 

Cliqueu per tenir més informació sobre el catàleg

   
   

Subscripció  

  Subscriu-te a la revista clicant aquí

   

Baix Empordà Digital  

   

Rebre informació  

   

Noticies  

Calonge crearà un espai per estudiar i conservar les diferents varietats de vinya autòctona

Llegiu-ne més...

La Diputació destinarà 350.100 euros per a la millora i adequació de les biblioteques públiques municipals

Llegiu-ne més...

Més de 22.000 tiquets venuts en la V edició de la Fira de la Gamba de Palamós

S'han servit, entre els tastets i la venda de producte fresc, més de 250kg de gamba de Palamós certificada.

Llegiu-ne més...

Presentació de l'exposició «Natura en evolució. De Van Goyen a Pissarro i Sacharoff» a l'Espai Carmen Thyssen

Llegiu-ne més...

Pep Nogué nomenat Ambaixador de la Gamba de Palamós 2018

L'Espai del Peix ha acollit l'acte d'atorgament del guardó amb la presència dels representants de les empreses certificades amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós.

Llegiu-ne més...

23a edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà

Llegiu-ne més...

La 19ª edició del Cuina i Golf aplega prop de 250 persones, entre cuiners, esportistes i personalitats del sector turístic i empresarials

El Club de Golf d’Aro – Mas Nou ha acollit el dinovè Torneig Costa Brava Catalunya Cuina i Golf, organitzat pel col·lectiu gastronòmic La Cuina de l’Empordanet.

Llegiu-ne més...

S’ha convocat la setena edició del Premi Jordi Comas de Recerca Local de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró dotat amb 4.500 euros

Les propostes de treball d’investigació es poden lliurar fins al 31 d’octubre d’enguany

Llegiu-ne més...