banner_a.jpg
   
   
   
   
   
   
   
   

Noticies

   

El Defensor del Ciutadà de Palafrugell va efectuar 57 actuacions durant l’any 2017, de les quals 15 eren consultes i 40 queixes

Josep Esteba agafarà el relleu de Bertrand Hallé com a Defensor

 

El Defensor del Ciutadà, Bertrand Hallé, va presentar la memòria de l’any 2017 el mateix dia que va deixar el seu càrrec institucional, el qual va iniciar a l’any2012. A partir d’ara serà Josep Esteba, el qual havia estat regidor de l’ajuntament en diferents etapes, qui es converteixi en el segon Defensor del Ciutadà que tindrà el municipi de Palafrugell.

Pel que fa referència a la memòria del 2017 presentada pel Defensor es va destacar es van efectuar 57 actuacions, de les quals 40 han estat queixes, 15 consultes, 1 derivacions a altres institucions o al síndic de greuges de Catalunya i 1 actuació d’ofici. D’aquestes 40 queixes, 5 han tingut una recomanació explícita. D’altra banda, de les 57 actuacions totals, hi ha dues queixes sense resoldre: una de l’any 2015 i l’altra del 2016 i dues més de l’any 2016 i resoltes el 2017.

Al llarg del seu mandat que ha estat de 6 anys, el síndic palafrugellenc ha rebut 193 queixes i 148 consultes. Entre les principals conclusions recollides, es va insistir en la reclamació de fer més àgils les respostes de l’administració local, més transparència de cara al ciutadà i proposava nous criteris, com per exemple en l’autorització de l’ocupació de via pública o la comunicació entre àrees de l’ajuntament. A més a més, també va proposar el canvi de nom de la figura de Defensor del Ciutadà per la de Defensor de la Ciutadania.   

Des de la seva creació, aquesta figura té com a funció defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques dels veïns de Palafrugell, per la qual cosa supervisa les activitats de l’Ajuntament de Palafrugell i els seus organismes autònoms. La seva funció s’exerceix amb independència i objectivitat, estudiant les queixes que se li presenten amb especial cura de la defensa dels drets dels infants, dels adolescents i de la gent gran.

   
   

Subscripció  

  Subscriu-te a la revista clicant aquí

   

Baix Empordà Digital  

   

Rebre informació  

   

Noticies  

Gran ambient a l’Aplec de Santa Coloma de Fitor 2018

Llegiu-ne més...

Una àmplia delegació de joves de Rheda-Wiedenbrück visita aquesta setmana la ciutat agermanada de Palamós

Es tracta d'una seixantena de joves de 15 a 18 anys d’aquesta ciutat alemanya, que son membres del club de bàsquet DJK-Rheda i l’Associació Amics de Palamós.

Llegiu-ne més...

Torroella de Montgrí-l'Estartit-Illes Medes, novament escollida com a exemple de destinació turística sostenible a Europa

Llegiu-ne més...

Sant Antoni estrena la primera edición del Concurs de Teatre Amateur Arturo Mundet

Llegiu-ne més...

30 nous llits hidràulics per a Palamós Gent Gran

S’ha signat  un conveni de col·laboració entre l’Obra Social ”la Caixa” i Serveis de Salut Integrats Baix Empordà.

Llegiu-ne més...

La XII Fira de la Poma d’Ullà canvia de lloc i amb novetats

Llegiu-ne més...

Encesa de la XXVI Carbonera de Forallac

Llegiu-ne més...

“Es Niu” torna als restaurants de Palafrugell

Llegiu-ne més...