banner_b.jpg
   
   
   
   
   
   
   
   

Noticies

   

Palamós acull la jornada “VII Abrils de l'Hospital”

El proper dia 12 d’abril se celebrarà a Palamós els “VII Abrils de l’Hospital”, que tindran lloc a la Capella del Carme de les nou del matí fins a les sis de la tarda. La ponència inaugural anirà a càrrec del historiador i col·laborador de Revista del Baix Empordà Gabriel Martín Roig, que parlarà sobre els 700 anys d’història dels hospitals de Palamós.

Els Abrils de l’Hospital donen nom a un encontre científic de caràcter anual impulsat per l’Institut de Recerca en Cultures Medievals (IRCVM) de la Universistat de Barcelona, que aplega especialistes d’abast internacional interessats en l’estudi dels hospitals des de vessants ben diferents: la història, l’antropologia, l’arquitectura, la història de l’art, les institucions, el dret, el territori, l’arqueologia, les mentalitats, l’espiritualitat, la religió, entre d’altres.

La primera edició va tenir lloc l’any 2012, i des de llavors s’ha celebrat de manera ininterrompuda en diverses seus: Barcelona, l’Hospitalet de l’Infant, Girona, Tarragona, Reus i Saragossa. Enguany és el torn Palamós i consistirà en una jornada que versarà entorn als hospitals rurals i de viles petites.

La jornada ha de servir per superar un dèficit de la historiografia, atès que en la majoria d’ocasions ha focalitzat l’interès de manera preferencial en els grans hospitals urbans. Posar l’accent en aquells establiments més modestos, bastits a redós d’un camí, en un lloc de pas o en viles de mida mitjana o petita, és l’objectiu principal de VII Abrils de l'Hospital 2018.

L’assistència és lliure, prèvia inscripció a: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la. .

 

   
   

Subscripció  

  Subscriu-te a la revista clicant aquí

   

Baix Empordà Digital  

   

Rebre informació  

   

Noticies  

Simulacre d'incendi en una embarcació al Port Esportiu Marina Palamós

Llegiu-ne més...

El Ple de la Diputació demana l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats i defensa la llibertat d’expressió i de creació artística

Llegiu-ne més...

Els arqueòlegs situen el jaciment de Sidillà en l’època tardoromana

Llegiu-ne més...

Es lliuren els guardons de la 34a edició de la Festa de l’Esport a Palafrugell

Llegiu-ne més...

Els llibres: Meteorologia extrema. 150 anys de riuades, nevades, aiguats...

Llegiu-ne més...

Els llibres: Les illes Formigues i el seu entorn

Llegiu-ne més...

Gran diada castellera a Santa Cristina d’Aro amb 4 colles

Llegiu-ne més...

El Festival Ítaca Cultura i Acció presenta la seva edició més ambiciosa

Llegiu-ne més...