banner_a.jpg
   
   
   
   
   
   
   
   

Noticies

   

Palamós acull la jornada “VII Abrils de l'Hospital”

El proper dia 12 d’abril se celebrarà a Palamós els “VII Abrils de l’Hospital”, que tindran lloc a la Capella del Carme de les nou del matí fins a les sis de la tarda. La ponència inaugural anirà a càrrec del historiador i col·laborador de Revista del Baix Empordà Gabriel Martín Roig, que parlarà sobre els 700 anys d’història dels hospitals de Palamós.

Els Abrils de l’Hospital donen nom a un encontre científic de caràcter anual impulsat per l’Institut de Recerca en Cultures Medievals (IRCVM) de la Universistat de Barcelona, que aplega especialistes d’abast internacional interessats en l’estudi dels hospitals des de vessants ben diferents: la història, l’antropologia, l’arquitectura, la història de l’art, les institucions, el dret, el territori, l’arqueologia, les mentalitats, l’espiritualitat, la religió, entre d’altres.

La primera edició va tenir lloc l’any 2012, i des de llavors s’ha celebrat de manera ininterrompuda en diverses seus: Barcelona, l’Hospitalet de l’Infant, Girona, Tarragona, Reus i Saragossa. Enguany és el torn Palamós i consistirà en una jornada que versarà entorn als hospitals rurals i de viles petites.

La jornada ha de servir per superar un dèficit de la historiografia, atès que en la majoria d’ocasions ha focalitzat l’interès de manera preferencial en els grans hospitals urbans. Posar l’accent en aquells establiments més modestos, bastits a redós d’un camí, en un lloc de pas o en viles de mida mitjana o petita, és l’objectiu principal de VII Abrils de l'Hospital 2018.

L’assistència és lliure, prèvia inscripció a: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la. .

 

   
   

Subscripció  

  Subscriu-te a la revista clicant aquí

   

Baix Empordà Digital  

   

Rebre informació  

   

Noticies  

Gran ambient a l’Aplec de Santa Coloma de Fitor 2018

Llegiu-ne més...

Una àmplia delegació de joves de Rheda-Wiedenbrück visita aquesta setmana la ciutat agermanada de Palamós

Es tracta d'una seixantena de joves de 15 a 18 anys d’aquesta ciutat alemanya, que son membres del club de bàsquet DJK-Rheda i l’Associació Amics de Palamós.

Llegiu-ne més...

Torroella de Montgrí-l'Estartit-Illes Medes, novament escollida com a exemple de destinació turística sostenible a Europa

Llegiu-ne més...

Sant Antoni estrena la primera edición del Concurs de Teatre Amateur Arturo Mundet

Llegiu-ne més...

30 nous llits hidràulics per a Palamós Gent Gran

S’ha signat  un conveni de col·laboració entre l’Obra Social ”la Caixa” i Serveis de Salut Integrats Baix Empordà.

Llegiu-ne més...

La XII Fira de la Poma d’Ullà canvia de lloc i amb novetats

Llegiu-ne més...

Encesa de la XXVI Carbonera de Forallac

Llegiu-ne més...

“Es Niu” torna als restaurants de Palafrugell

Llegiu-ne més...