banner_c.jpg
   
   
   
   
   
   
   
   

Noticies

   

Gran diada castellera a Santa Cristina d’Aro amb 4 colles

 

Les colles castelleres Minyons de Santa Cristina d’Aro, Xerrics d’Olot, Castellers de l’Alt Maresme i Esperxats de l’Estany van participar ahir dissabte a la tarda en la diada commemorativa del tercer aniversari del bateig de la colla cristinenca. La diada, arran del mal temps, es va haver de fer al pavelló municipal d’esports, que també ja va ser el punt de trobada. El primer castell que es va aixecar va ser un pilar de dol, que es fa sempre que mor un parent d’algun membre de la colla. A partir d’aquí, les colles van aixecar, al mateix temps, cinc pilars de 4. La festa castellera va continuar aixecant cada colla, de manera alternativa, un castell. L’aixecada de torres humanes es va cloure amb un castell en el que  cada un dels quatre costats era d’una colla diferent. La trobada es va cloure amb un sopar a l’Espai Ridaura.

Minyons de Santa Cristina es va crear l’any 2013, per Sant Jordi. El seu bateig oficial com a colla es va fer dos anys més tard, el 2015, estrenant la camisa, que és de color verd poma. Els padrins de la colla són els Marrecs de Salt i els Sagals d’Osona. El seu primer castell de 6 va ser el 3de6 i el van descarregar per primera vegada el 23 de febrer de 2014 a Platja d’Aro. El local el tenen al pavelló municipal de Santa Cristina, on entrenen dos cops per setmana. La colla va participar en la pel·lícula Ocho apellidos catalanes, estrenada el 2015.

   
   

Subscripció  

  Subscriu-te a la revista clicant aquí

   

Baix Empordà Digital  

   

Rebre informació  

   

Noticies  

Gran ambient a l’Aplec de Santa Coloma de Fitor 2018

Llegiu-ne més...

Una àmplia delegació de joves de Rheda-Wiedenbrück visita aquesta setmana la ciutat agermanada de Palamós

Es tracta d'una seixantena de joves de 15 a 18 anys d’aquesta ciutat alemanya, que son membres del club de bàsquet DJK-Rheda i l’Associació Amics de Palamós.

Llegiu-ne més...

Torroella de Montgrí-l'Estartit-Illes Medes, novament escollida com a exemple de destinació turística sostenible a Europa

Llegiu-ne més...

Sant Antoni estrena la primera edición del Concurs de Teatre Amateur Arturo Mundet

Llegiu-ne més...

30 nous llits hidràulics per a Palamós Gent Gran

S’ha signat  un conveni de col·laboració entre l’Obra Social ”la Caixa” i Serveis de Salut Integrats Baix Empordà.

Llegiu-ne més...

La XII Fira de la Poma d’Ullà canvia de lloc i amb novetats

Llegiu-ne més...

Encesa de la XXVI Carbonera de Forallac

Llegiu-ne més...

“Es Niu” torna als restaurants de Palafrugell

Llegiu-ne més...