banner_b.jpg
   
   
   
   
   
   
   
   

Noticies

   

El Palamós Terra de Mar oferirà la possibilitat de visitar la rèplica de la caravel·la que va donar la primera volta al món

Aquest veler es podrà visitar durant tot el cap de setmana així com la resta de vaixells participants, entre els quals es destaquen el pailebot centenari Santa Eulàlia; o bé el remolcador Punta Mayor, de 60 metres d’eslora, dedicat a tasques de rescat.

Durant els dos dies d'activitat el Palamós Terra de Mar també permetrà als visitants realitzar recorreguts marítims pel litoral de Palamós, la iniciació a la navegació a vela, amb caiac i paddle surf; fer el tast de cuina marinera, participar en els jocs i tallers infantils o gaudir de regates de llaguts, de l'exhibició de llanxes d’època, de les visites guiades, del mercat d’artesans i o dels espectacles de carrer.

 

Els dies 19 i 20 de maig tindrà lloc al port de Palamós la 12a edició del reconegut festival Palamós Terra de Mar, veritable referent marítim de la Costa Brava que té com a objectiu fomentar la cultura, el patrimoni i les tradicions nàutiques i marineres.

La Nao Victoria

Un dels principals atractius d'aquest festival és el de poder visitar els vaixells participants que atraquen al port, entre els quals es destaca enguany la caravel·la Nao Victoria.

Es tracta de la rèplica del navili que entre 1519-1522 va realitzar la primera volta al món, circumnavegant el planeta, tot una gesta marítima capitanejada per l'explorador i marí basc, Juan Sebastián de Elcano.

Aquesta rèplica, gestionada per la Fundación Nao Victoria, va ser construïda l'any 1991, després d'un llarg procés de recerca històrica basat en fonts documentals, cròniques, tractats nàutics del segle XVI, i iconografia de l'època, que va permetre precisar les dimensions principals del vaixell i la seva arboradura, veles i equips.

L'any 2004 per commemorar la primera volta al món aquesta rèplica de la Nao Victoria va realitzar un viatge al voltant del globus. Durant els anys 2004 a 2006 es van navegar un total de 26.894 milles i es van visitar 17 països, sent la primera rèplica històrica a circumnavegar la terra.

Aquest veler es podrà visitar durant tot el cap de setmana així com la resta de vaixells participants, entre els quals es destaquen el pailebot Santa Eulàlia, que enguany arriba als 100 anys, un destacat aniversari que també se celebrarà al Palamós Terra de Mar. Construït l'any 1918, és un vaixell totalment de fusta, de34 metres d'eslora, tres pals i aparellat a vela, amb un total d'11 veles, que al llarg de bona part de la seva vida activa va fer transport de mercaderies.

També s'oferirà al públic assistent la possibilitat de visitar el Punta Mayor, un modern remolcador de 60 metres d’eslora, propietat dela Direcció General dela Marina Mercant i dedicat a tasques de rescat.

La nova edició d'aquest reconegut festival marítim tindrà com a temàtica protagonista la dedicada als pirates i corsaris, rememorant els 475 anys de l'atac a la vila del temut Barba-rossa, amb una  exposició al Museu de la Pesca, amb visites guiades amb continguts corsaris i pirates, amb jocs, activitats i ambientació pirata.

Recorreguts marítims pel litoral de Palamós

Durant els dos dies d'activitat el Palamós Terra de Mar també permetrà als visitants realitzar recorreguts marítims pel litoral de Palamós.

Entre els vaixells participants d’aquestes navegacions es destaca la goleta Corsari Negre, de 23 metres d’eslora i dos pals que realitzarà itineraris per la badia. Com l'any passat també es comptarà amb la participació del catamarà Atlàntida que durà a terme navegacions pel litoral de llevant fins a arribar a Castell. Des de les dues embarcacions el públic participant podrà gaudir de la imatge del litoral de Palamós des del mar, una perspectiva que no tothom té la possibilitat de conèixer.

A banda el programa també inclou activitats ben variades com: la iniciació a la navegació a vela, amb caiac i paddle surf; els tastos de cuina marinera, jocs i tallers infantils o regates de llaguts, però també exhibició de llanxes d’època, visites guiades al nucli històric de la vila, el mercat d’artesans al port o els espectacles de carrer.

Per tal de poder fer qualsevol d’aquestes activitats l’organització posarà a disposició dels visitants la polsera de col·laborador del Palamós Terra de Mar, que al preu de 4 € donarà la possibilitat, durant tot el cap de setmana, de poder participar en totes les propostes incloses al programa.

El festival marítim Palamós Terra de Mar és organitzat per l'Ajuntament de Palamós i el Museu de la Pesca, amb el suport de la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya mitjançant la direcció general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultura, i Ports de la Generalitat.   
   

Subscripció  

  Subscriu-te a la revista clicant aquí

   

Baix Empordà Digital  

   

Rebre informació  

   

Noticies  

Gran ambient a l’Aplec de Santa Coloma de Fitor 2018

Llegiu-ne més...

Una àmplia delegació de joves de Rheda-Wiedenbrück visita aquesta setmana la ciutat agermanada de Palamós

Es tracta d'una seixantena de joves de 15 a 18 anys d’aquesta ciutat alemanya, que son membres del club de bàsquet DJK-Rheda i l’Associació Amics de Palamós.

Llegiu-ne més...

Torroella de Montgrí-l'Estartit-Illes Medes, novament escollida com a exemple de destinació turística sostenible a Europa

Llegiu-ne més...

Sant Antoni estrena la primera edición del Concurs de Teatre Amateur Arturo Mundet

Llegiu-ne més...

30 nous llits hidràulics per a Palamós Gent Gran

S’ha signat  un conveni de col·laboració entre l’Obra Social ”la Caixa” i Serveis de Salut Integrats Baix Empordà.

Llegiu-ne més...

La XII Fira de la Poma d’Ullà canvia de lloc i amb novetats

Llegiu-ne més...

Encesa de la XXVI Carbonera de Forallac

Llegiu-ne més...

“Es Niu” torna als restaurants de Palafrugell

Llegiu-ne més...