banner_e.jpg
   
   
   
   
   
   
   
   

Noticies

   

S’ha convocat la setena edició del Premi Jordi Comas de Recerca Local de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró dotat amb 4.500 euros

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro mitjançant la Biblioteca Mercè Rodoredaconvoca el setè Premi Jordi Comas de Recerca Local, dotat amb 4.500 euros, per al millor projecte inèdit d’investigació que pugui esdevenir, posteriorment, un treball de recerca sobre Castell-Platja d’Aro i S’Agaró en qualsevol àmbit (geografia, història, economia, turisme, aspectes socials, esportius, culturals, mediambientals, biografies, folklore...). La convocatòria ja és oficial i les propostes es poden lliurar fins al 31 d’octubre de 2018 a la biblioteca. El veredicte es farà públic la segona quinzena de desembre i el treball final cal lliurar-lo abans no acabi l’any 2019.


Alhora es manté la possibilitat que els treballs no premiats puguin ser valorats automàticament en les futures edicions de la convocatòria si els autors ho autoritzen, generant-se així una borsa de projectes per reduir la possibilitat que es declari desert el guardó, com va passar l’any 2016. La concessió de la beca s’efectua en dos moments: lliurament del premi (2.000 euros) i un cop presentat el treball final i obtingui el vistiplau del jurat (2.500 euros). No s’admeten obres que hagin obtingut altres beques per a la realització del mateix treball de recerca. El consistori pot publicar el treball en format de llibre (complert o un resum del mateix), com ja ha fet en les primeres edicions del premi, amb la voluntat de generar una col·lecció de monografies locals.

Els projectes de treball han de tenir una extensió màxima de 10 pàgines amb els objectius, la metodologia, el pla de treball, les fonts d’informació i la bibliografia. La participació pot ser individual o col·lectiva amb la designació d’un representant, i cal adjuntar-hi també el currículum de l’autor o autors (màxim 4 pàgines). El jurat de la convocatòria està format pel regidor de Cultura de l’Ajuntament, Lluís Pujol; el director de la revista Gavarres, Pitu Basart; l’editor de la Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic, Gerard Xarles i pel director de la Fundació Jordi Comas, Lluís Poch. El jurat, que es reserva el dret de declarar-lo desert, pot demanar informació complementària i fer aportacions per ampliar o modificar el projecte perquè sigui més operatiu. La proposta guardonada prendrà el relleu al treball guanyador de la sisena edició, l’any 2017: Radio Mi Amigo de Joan Perich i Romero.


Prèviament, han estat guardonades les propostes: La Vall d’Aro en temps dels avis, el patrimoni enològic immoble de la Vall d’Aro, de Jaume Badia i Matas (2015, en procés d’edició); S’Agaró i l’arquitecte Rafael Masó: la ciutat-jardí de Castell-Platja d’Aro · Arquitectura, urbanisme i paisatge noucentista al Mediterrani, de José Javier Guidi Sánchez i Sílvia Gómez Bermejo (2014, en procés d’edició);Deutors i creditors a l'Edat Mitjana · El rol del crèdit a la comunitat rural de la Vall d'Aro al segle XV de Xavier Marcó; i Guerra i revolució a Castell-Platja d’Aro, de Jordi Bohigas (doble premi en la segona edició, l’any 2013 i publicats en format llibre) i Nit d'Aro - L'evolució de les sales de festes i discoteques a Platja d'Aro, de Xavier Castillón (primera edició, l’any 2012, també editat del que se n’han fet enguany una reimpressió de 500 exemplars, un cop esgotat el primer mig miler).

   
   

Subscripció  

  Subscriu-te a la revista clicant aquí

   

Baix Empordà Digital  

   

Rebre informació  

   

Noticies  

Calonge crearà un espai per estudiar i conservar les diferents varietats de vinya autòctona

Llegiu-ne més...

La Diputació destinarà 350.100 euros per a la millora i adequació de les biblioteques públiques municipals

Llegiu-ne més...

Més de 22.000 tiquets venuts en la V edició de la Fira de la Gamba de Palamós

S'han servit, entre els tastets i la venda de producte fresc, més de 250kg de gamba de Palamós certificada.

Llegiu-ne més...

Presentació de l'exposició «Natura en evolució. De Van Goyen a Pissarro i Sacharoff» a l'Espai Carmen Thyssen

Llegiu-ne més...

Pep Nogué nomenat Ambaixador de la Gamba de Palamós 2018

L'Espai del Peix ha acollit l'acte d'atorgament del guardó amb la presència dels representants de les empreses certificades amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós.

Llegiu-ne més...

23a edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà

Llegiu-ne més...

La 19ª edició del Cuina i Golf aplega prop de 250 persones, entre cuiners, esportistes i personalitats del sector turístic i empresarials

El Club de Golf d’Aro – Mas Nou ha acollit el dinovè Torneig Costa Brava Catalunya Cuina i Golf, organitzat pel col·lectiu gastronòmic La Cuina de l’Empordanet.

Llegiu-ne més...

S’ha convocat la setena edició del Premi Jordi Comas de Recerca Local de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró dotat amb 4.500 euros

Les propostes de treball d’investigació es poden lliurar fins al 31 d’octubre d’enguany

Llegiu-ne més...