banner_a.jpg
   
   
   
   
   
   
   
   

Noticies

   

23a edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà


Del 13 al 15 de juliol els carrers i les places de la Bisbal d'Empordà tornaran a acollir propostes de circ al carrer d'un gran nivell artístic i per a tots els públics. El cartell de la XXIII Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà, comptarà amb prop d'una setantena de funcions, una trentena de companyies (nacionals i internacionals), una aposta marcada pel circ contemporani, sense desmarcar-se de les propostes de circ de carrer a què estem acostumats, i moltes novetats.
«Una de les màximes de l'organització de la Fira de Circ al Carrer és prioritzar la qualitat per damunt de la quantitat», ha destacat la portaveu de l'organització, Eva Gasull. L'organització vol deixar constància que la voluntat és continuar oferint «una programació que sigui satisfactòria per a tots els públics, però que també sigui atraient per als artistes». Cal tenir present que, justament, un dels aspectes més valorats pel públic assistent _segons el darrer estudi encarregat_ és la qualitat dels espectacles i de la proposta, amb un 8,98 sobre 10. L'edició d'enguany manté l'esperit fundacional del festival: ser una plataforma d'exhibició i difusió de les arts de carrer per tal de fer arribar la cultura a tothom. 

Al seu torn Carles Puig, regidor de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament, ha destacat la importància del model organitzatiu de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal: «Ha creat escola i és un referent imprescindible arreu del país». Puig ha afegit que el consistori té un deute amb la Fira i que els deu un emplaçament per ubicar-hi l'Escola de Circ.

Albert Piñeira també ha intervingut a la roda de premsa en representació de la Diputació de Girona i ha elogiat l'heterogeneïtat de la Fira de Circ al Carrer: «El paraigua del circ aixopluga moltes altres disciplines i és una proposta intergeneracional exitosa». Per cloure la roda de premsa l'alcalde, Lluís Sais, ha fet esment de la maduresa de la Fira i de la solidesa del model: «La comunió i la complementarietat de l'autogestió popular treballant braç a braç amb l'administració pública és un model a seguir i diu molt d'aquest municipi». Sais ha explicat que la Bisbal és una capital comarcal atípica: «La Bisbal no és cap potència demogràfica al Baix Empordà però, en canvi, és una capital cultural indiscutible i un referent a les comarques gironines». 


Del 13 al 15 de juliol, la Fira ha programat prop d'una setantena d'espectacles de carrer d'una trentena de companyies nacionals i internacionals. Cal destacar la participació notable de companyies espanyoles i franceses, que enguany són les més nombroses. Ara bé, prop de la meitat de les companyies que hi actuaran són catalanes. Circ contemporani, cabaret, trapezi, clown, aeri, diàbolo, malabars, perxa xinesa, música o tallers són algunes de les disciplines artístiques que conformen la programació d'aquest any. Com és habitual la gran majoria d'espectacles són gratuïts. Una part petita és de pagament, i serveix per recollir fons econòmics que ajuden a finançar l'esdeveniment popular.

L'edició d'enguany comptarà amb noms com Cirque Exalté, procedent de França, que presentarà l'espectacle Furieuse Tendresse: un esclat d'acrobàcies intenses que celebren la llibertat amb un fons de música rock (partint del Horses de Patti Smith)- i cerquen el límit, la bellesa espontània de l'imprevist, i flirtegen amb el risc. També és d'allò més destacable la funció de Collectif La Basse Cour, que amb el frenètic Le doux suplice de la planche delectaran el públic amb una acrobàcia fantasiosa a tres bandes i amb una bàscula de fusta com a protagonista. L'Ateneu Popular 9 Barris & Vavel Circus interpretaran Garbuix, un espectacle lúdic i enèrgic, de to poètic i surrealista: perxa xinesa, verticals, equilibris, trapezi, bicicleta acrobàtica, clown i humor. L'espectacle visual, poètic i integrador, Mur de la (CIA)3 clourà la XXIII Fira de Circ al Carrer en el tradicional tancament de diumenge a la plaça del Castell. 

Són temps difícils per a la llibertat d'expressió i darrerament titellaires, rapers i tot tipus d'artistes han vist com se'ls vulnerava la creació lliure. En aquest context la XXIII Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà brinda l'oportunitat al públic de gaudir d'un cap de setmana d'espectacles de circ amb absoluta llibertat d'expressió artística.

   
   

Subscripció  

  Subscriu-te a la revista clicant aquí

   

Baix Empordà Digital  

   

Rebre informació  

   

Noticies  

Calonge crearà un espai per estudiar i conservar les diferents varietats de vinya autòctona

Llegiu-ne més...

La Diputació destinarà 350.100 euros per a la millora i adequació de les biblioteques públiques municipals

Llegiu-ne més...

Més de 22.000 tiquets venuts en la V edició de la Fira de la Gamba de Palamós

S'han servit, entre els tastets i la venda de producte fresc, més de 250kg de gamba de Palamós certificada.

Llegiu-ne més...

Presentació de l'exposició «Natura en evolució. De Van Goyen a Pissarro i Sacharoff» a l'Espai Carmen Thyssen

Llegiu-ne més...

Pep Nogué nomenat Ambaixador de la Gamba de Palamós 2018

L'Espai del Peix ha acollit l'acte d'atorgament del guardó amb la presència dels representants de les empreses certificades amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós.

Llegiu-ne més...

23a edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà

Llegiu-ne més...

La 19ª edició del Cuina i Golf aplega prop de 250 persones, entre cuiners, esportistes i personalitats del sector turístic i empresarials

El Club de Golf d’Aro – Mas Nou ha acollit el dinovè Torneig Costa Brava Catalunya Cuina i Golf, organitzat pel col·lectiu gastronòmic La Cuina de l’Empordanet.

Llegiu-ne més...

S’ha convocat la setena edició del Premi Jordi Comas de Recerca Local de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró dotat amb 4.500 euros

Les propostes de treball d’investigació es poden lliurar fins al 31 d’octubre d’enguany

Llegiu-ne més...