banner_b.jpg
   
   
   
   
   
   
   
   

Noticies

   

Pep Nogué nomenat Ambaixador de la Gamba de Palamós 2018

El xef, professor de cuina i divulgador de gastronomia ha rebut aquest reconeixement de la mà de l'alcalde i del patró major de Palamós, en un acte que esdevé el tret de sortida a la 5a Fira de la Gamba de Palamós que se celebrarà aquest dissabte 9 de juny al port de la vila.

 

Pep Nogué (centre) ahir durant l'acte de lliurament del guardó d'Ambaixador de la Gamba de Palamós 2018, acompanyat de l'alcalde de Palamós (esquerra) i el patró major de la Confraria de Pescadors de Palamós.

El reconegut xef, professor de cuina i divulgador de gastronomia, Pep Nogué, ha estat distingit com Ambaixador de la Gamba de Palamós 2018 en un acte que es va realitzar a l’Espai del Peix del port palamosí i que va comptar amb la presència dels representants de les empreses certificades amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós.

Pep Nogué, cara visible del segell de qualitat agroalimentària del Girona Excel·lent de la Diputació de Girona, és un cuiner de raça que va començar la seva carrera molt jove en un restaurant de cuina per, més tard i després de passar per l'Escola d'Hostaleria de Girona, entrar a formar part de la cuina del Celler de Can Roca on hi va passar 13 anys.

Des de llavors es dedica a la formació culinària en diferents escoles a Girona i Barcelona. És consultor d'empreses agroalimentàries i de restauració, i també dedica el seu temps a l'escriptura de llibres i a la comunicació en ràdio i televisió.

Pep Nogué va rebre el guardó de la mà de l'alcalde i del patró major de Palamós, i d'aquesta manera s'ha afegit a la llista de prestigiosos cuiners gironins que han rebut el distintiu palamosí d'Ambaixadors de la Gamba de Palamós, com els germans Roca, del Celler de Can Roca; Nandu Jubany, del restaurant Can Jubany, de Calldetenes; Quim Casellas, de l’Hotel Casamar, de Llafranch; o Albert Satregener, del Bo.Tic, de Corçà.

Demostració de cuina amb dos xefs Estrella Michelin

  

Quim Casellas i Albert Sastregener

Precisament, els xefs amb Estrella Michelin, Quim Casellas i Albert Sastregener, seran els protagonistes de les demostracions de cuina en directe -gratuïtes, però amb aforament limitat- que es faran en el marc de 5a Fira de la Gamba de Palamós, aquest proper dissabte. Aquesta activitat tindrà lloc a l'Espai de Peix amb una primera sessió que realitzarà Albert Sastregener a les 17 h; i posteriorment serà el torn, a partir de les 18:30 h, de Quim Casellas.

Una fira referent

La Fira de la Gamba de Palamós ha aconseguit ser un referent del sector en només quatre edicions i complir l’objectiu d’incentivar el coneixement del producte estrella del municipi, les diverses formes de cuinar-la i, sobretot, fomentar la qualitat d’un producte certificat mitjançant la Marca de Garantia Gamba de Palamós, que assegura l'origen del producte i el seu màxim nivell de qualitat, frescor i sabor.


Organitzada per l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors de la vila, la 5a edició es celebrarà aquest dissabte, 9 de juny, de les 11 i fins a les 22 h a la llotja del port palamosí. Pel que fa estrictament a la mostra, de caràcter monotemàtic, comptarà de nou amb la participació d’empreses certificades amb la Marca de Garantia, dels elaboradors de productes que tenen com a ingredient principal la Gamba de Palamós i amb distribuïdors i peixaters especialitzats en la seva comercialització.

Durant la Fira es podran tastar degustacions elaborades amb gamba pels establiments participants -entre restaurants i tavernes-, i comprar gamba fresca. Activitats que es complementaran amb visites guiades a les barques de pesca del port de Palamós, o les demostracions de cuina amb gamba de Palamós que es duran a terme a l'Espai del Peix i, que com s’ha anunciat, aniran a càrrec dels prestigiosos cuiners amb Estrella Michelin Quim Casellas i Albert Sastregener.

Jornada tècnica-científica sobre la Gamba de Palamós

El 16 de juny tindrà lloc la jornada tècnica-científica sobre la Gamba de Palamós que reunirà representants del sector i científics per posar en comú experiències i projectes relacionats amb la pesca de la gamba.


La jornada, per a la qual ja s'ha obert el període d'inscripcions, debatrà al voltant de la consolidació del coneixement científic sobre la gamba vermella i la seva aplicació en la gestió de la pesquera. També presentarà les noves línies d’investigació obertes, com ara la connectivitat, la deriva larvària o el perfil genètic dels estocs.

Pla de gestió de la gamba, pioner a la Mediterrània

La Confraria de Pescadors de Palamós va posar en pràctica el 2013 un pla de gestió, pioner a la Mediterrània, per millorar la pesquera de gamba vermella en els seus caladors. Aquest exemple de co-gestió pesquera, on l'àmbit científic participa directament amb el sector, s’està convertint en un model per a altres ports, i amb motiu dels seus bons resultats obtinguts el Ministeri d’Agricultura i Pesca ha prorrogat cinc anys més els ajuts per a la seva realització al port palamosí, aplicant totes aquelles mesures que permeten la sostenibilitat de la pesca de la gamba.


   
   

Subscripció  

  Subscriu-te a la revista clicant aquí

   

Baix Empordà Digital  

   

Rebre informació  

   

Noticies  

Calonge crearà un espai per estudiar i conservar les diferents varietats de vinya autòctona

Llegiu-ne més...

La Diputació destinarà 350.100 euros per a la millora i adequació de les biblioteques públiques municipals

Llegiu-ne més...

Més de 22.000 tiquets venuts en la V edició de la Fira de la Gamba de Palamós

S'han servit, entre els tastets i la venda de producte fresc, més de 250kg de gamba de Palamós certificada.

Llegiu-ne més...

Presentació de l'exposició «Natura en evolució. De Van Goyen a Pissarro i Sacharoff» a l'Espai Carmen Thyssen

Llegiu-ne més...

Pep Nogué nomenat Ambaixador de la Gamba de Palamós 2018

L'Espai del Peix ha acollit l'acte d'atorgament del guardó amb la presència dels representants de les empreses certificades amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós.

Llegiu-ne més...

23a edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà

Llegiu-ne més...

La 19ª edició del Cuina i Golf aplega prop de 250 persones, entre cuiners, esportistes i personalitats del sector turístic i empresarials

El Club de Golf d’Aro – Mas Nou ha acollit el dinovè Torneig Costa Brava Catalunya Cuina i Golf, organitzat pel col·lectiu gastronòmic La Cuina de l’Empordanet.

Llegiu-ne més...

S’ha convocat la setena edició del Premi Jordi Comas de Recerca Local de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró dotat amb 4.500 euros

Les propostes de treball d’investigació es poden lliurar fins al 31 d’octubre d’enguany

Llegiu-ne més...