banner_a.jpg
   
   
   
   
   
   
   
   

Noticies

   

Més de 22.000 tiquets venuts en la V edició de la Fira de la Gamba de Palamós

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Almentació, Teresa Jordà, han visitat les instal·lacions de la mostra.

 

Palamós ha viscut aquest dissabte una nova edició de la Fira de la Gamba de Palamós.En la seva cinquena edició la mostra ha continuat batent totes les xifres d’anys anteriors i ha congregat més públic que mai, consolidant-se en només 5 anys com una de les fires gastronòmiques més importants de les comarques gironines. I és s’han servit –entre tastets i producte fresc- més de 250 kg de Gamba de Palamós certificada, a més de la venda de més de 22.000 tiquets.

 

Visita institucional

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Almentació, Teresa Jordà, han visitat les instal·lacions de la mostra, acompanyats de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig.

La fira ha comptat amb demostracions de cuina en directe de reconeguts xefs professionals com Albert Sastregener, del Bo.Tic de Corçà, -Ambaixador de la Gamba de Palamós 2017 i Estrella Michelin des del 2010-;  i Quim Caselllas, del Casamar de Llafranch i Estrella Michelin des del 2011.Recorda que l’ambaixador d’aquest any ha estat el també cuiner i el divulgador culinari, Pep Nogué.

 

Com cada any, la mostra ha comptat amb la participació d’empreses certificades amb la Marca de Garantia, dels elaboradors de productes que tenen com a ingredient principal la Gamba de Palamós i amb distribuïdors i peixaters especialitzats en la seva comercialització. També s’han servit degustacions elaborades amb gamba dels establiments participants - restaurants i tavernes-; s’han fet visites guiades a les barques de pesca del port de Palamós; i naturalment s’ha pogut tastar el producte estrella de la jornada: la Gamba de Palamós, cuinada pels mateixos pescadors de la Confraria de la vila.

A banda també s’ha habilitat una zona d’exposició i tast de productes necessaris per a l’elaboració de receptes amb gamba o bé que acompanyen aquests plats com l’arròs o el vi. Tot això amb les visites guiades a les embarcacions i a la subhasta del peix de la llotja de Palamós, entre d’altres.

Aquesta fira monotemàtica l’organitza l’Ajuntament de Palamós amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Palamós i les entitats comercials i de la restauració del municipi.

 

A més compta amb la participació de les empreses certificades amb la Marca de Garantia, dels elaboradors de productes que tenen com a ingredient principal la Gamba de Palamós i amb distribuïdors i peixaters especialitzats en la seva comercialització. La Fira de la Gamba de Palamós té amb el suport de la Diputació de Girona i Ports de la Generalitat, i el patrocini d’Estrella Damm.

   
   

Subscripció  

  Subscriu-te a la revista clicant aquí

   

Baix Empordà Digital  

   

Rebre informació  

   

Noticies  

Calonge crearà un espai per estudiar i conservar les diferents varietats de vinya autòctona

Llegiu-ne més...

La Diputació destinarà 350.100 euros per a la millora i adequació de les biblioteques públiques municipals

Llegiu-ne més...

Més de 22.000 tiquets venuts en la V edició de la Fira de la Gamba de Palamós

S'han servit, entre els tastets i la venda de producte fresc, més de 250kg de gamba de Palamós certificada.

Llegiu-ne més...

Presentació de l'exposició «Natura en evolució. De Van Goyen a Pissarro i Sacharoff» a l'Espai Carmen Thyssen

Llegiu-ne més...

Pep Nogué nomenat Ambaixador de la Gamba de Palamós 2018

L'Espai del Peix ha acollit l'acte d'atorgament del guardó amb la presència dels representants de les empreses certificades amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós.

Llegiu-ne més...

23a edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà

Llegiu-ne més...

La 19ª edició del Cuina i Golf aplega prop de 250 persones, entre cuiners, esportistes i personalitats del sector turístic i empresarials

El Club de Golf d’Aro – Mas Nou ha acollit el dinovè Torneig Costa Brava Catalunya Cuina i Golf, organitzat pel col·lectiu gastronòmic La Cuina de l’Empordanet.

Llegiu-ne més...

S’ha convocat la setena edició del Premi Jordi Comas de Recerca Local de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró dotat amb 4.500 euros

Les propostes de treball d’investigació es poden lliurar fins al 31 d’octubre d’enguany

Llegiu-ne més...