banner_a.jpg
   
   
   
   
   
   
   
   

Noticies

   

“Torres de guaita” i “Temps de fruita”, les propostes de Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic per aquest estiu

La presentació de les publicacions tindrà lloc el proper divendres 29 de juny a les vuit del vespre a la Sala Fontova de Calonge

 

Ja són a la venda a tots els quioscos i llibreries del Baix Empordà el número 61 de Revista del Baix Empordà, “Torres de guaita”, i el número 7 d’Empordà Gastronòmic, amb “Temps de fruita” com a tema central. Ambdues publicacions es venen conjuntament al preu de 7 euros i per primera vegada ofereixen la totalitat dels seus continguts en color.

El monogràfic “Torres de guaita” referma l’aposta de Revista del Baix Empordà per recuperar la història i el patrimoni de la nostra comarca, centrant ara el seu interès en un dels elements més característics del litoral del Baix Empordà, record d’un temps en què el Mediterrani era un mar inhòspit poblat per temibles pirates i corsaris que tenien atemorits els habitants de la costa. Moltes d’aquestes construccions van desaparèixer fa tants anys que el seu record s’ha de buscar en llibres d’història, com la torre de Sa Punta de Palamós, protagonista d’un article de Gabriel Martín Roig. o la torre de Sant Elm de Sant Feliu de Guíxols, protagonista d’un text de Marc Auladell, mentre que algunes d’elles s’han restaurat recentment i ja es poden visitar –la Torre de les Hores, únic vestigi del Castell de Pals– i d’altres formen part de masos o masies reformades amb una funció radicalment oposada a aquella per la qual van ser construïdes. Malgrat haver estat declarades Bé Cultural d’Interès Nacional, però, són diverses les torres de casa nostra que es troben en un deplorable estat d’abandó: la torre del Mas Pepó de la Fosca, ja gairebé esfondrada del tot, la torre del Mas de la Pietat de Palamós, les restes de la torre de Castell Barri de Calonge, la torre Moratxa o Borratxa, a Rocamaura, o la torre dels Moscats, mig amagada en un camp d’oliveres prop de la carretera entre Torroella de Montgrí i l’Estartit.


El número 61 de la publicació, com és habitual, es complementa amb articles independents relacionats amb diversos aspectes de la història, la cultura, el patrimoni i la natura del Baix Empordà, entre els que destaquen “El jaciment de Sidillà comença a desvelar els seus secrets”, de Pau Roig; “Joan Cebollero Bayona, el príncep de les postals”, de Pere Barreda; “Els ploms d’Ullastret”, de Manel Ferreres Vidal; “Joan Carandell i Pericay i l’Empordà”, de Narcís Subirana; “Elles fotografien Dalí. L’exposició d’aquest estiu”, de Marc Lemonche-Coll, o “Els xoriguers, guardians de les torres de guaita”, de Jaume Ramot.

Empordà Gastronòmic, per la seva banda, centra el seu interès en un dels aliments més preuats i refrescants de l’estiu que ara comença, la fruita, amb articles de Jaume Fàbrega, Georgina Regàs i Montse Molla i receptes d’alguns dels més reconeguts xefs de casa nostra, com Tomàs Brull, Iolanda Bustos (La Calèndula), Quim Casellas (Casamar), Enric Herce (Aurum) i Adrià Rubio (Cal Gall). La publicació compta també amb una extensa entrevista amb Jordi Vallespí, xef del restaurant Pahissa del Mas Pou de Pals, articles sobre les noves etapes dels restaurants Dvisi de Palamós i Sa Cova de Platja d’Aro i una entrevista amb David Saavedra del Celler Viníric, sense oblidar les principals notícies i novetats gastronòmiques del Baix Empordà i la seva àrea d’influència.

La presentació dels nous números de la Revista del Baix Empordà i l’Empordà Gastronòmic tindrà lloc el proper divendres 29 de juny a les vuit del vespre a la Sala Fontova de Calonge, i anirà a càrrec de Jaume Noguer (arquitecte tècnic) i de Lluís Molla (fruticultor i enginyer tècnic agrícola). Clourà l’acte l’alcalde de Calonge, Jordi Soler, i seguidament s’oferirà un tast de fruita fresca del Mas Molla de Calonge i una copa de vi de la DO Empordà del Celler Viníric de Calonge.

#Orgulldeserpremsacomarcal

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic s’adhereixen a la nova campanya d’imatge conjunta de l’Associació Catalana de Premsa Comarcal, anomenada “Orgull de ser de premsa comarcal”. Amb ella, tots els mitjans associats ens volem reivindicar com a mitjans de comunicació, útils, necessaris i solvents.

   
   

Subscripció  

  Subscriu-te a la revista clicant aquí

   

Baix Empordà Digital  

   

Rebre informació  

   

Noticies  

Sant Antoni dedica la Cantada d’Havaneres i Boleros a Ricard Viladesau

La quarta edició d’aquesta cantada revalida l’aposta per dues nits de concerts

Llegiu-ne més...

Novetat editorial: “Palafrugell. Racons i raons amb història”, de Ramir Lacasa

La presentació tindrà lloc el proper divendres 20 de juliol a les vuit del vespre al Museu del Suro de Palafrugell

Llegiu-ne més...

Ítaca es consolida entre els principals festivals d’estiu a la Costa Brava

Llegiu-ne més...

La Cuina de l’Empordanet, guardonada als Premis d’Enoturisme de Catalunya 2018

Llegiu-ne més...

Ha finalitzat la restauració de praderies de posidònia afectades per morts de fondeig a Torroella de Montgrí, Roses i Cadaqués

Un equip tècnic ha extret 139 morts, n’ha reubicat 15 més, i ha retirat 47 andròmines o restes relacionades amb el fondeig i desenes de metres de cadenes abandonades o en desús

Llegiu-ne més...

Es posa en funcionament "Empúries virtual", una nova visita en 3D al fòrum de l'antiga ciutat romana

A través d'una aplicació amb recreacions en 3D de diferents espais del jaciment, el visitant podrà interactuar entre el passat i el present i, gaudir així d'una experiència única al fòrum romà d’Émpúries

Llegiu-ne més...

Doble escala de creuers al port de Palamós, amb gairebé un miler de turistes

L’Azamara Quest i el Wind Surf fan la segona doble escala de creuers de la temporada amb 955 passatgers que impulsen el turisme estatunidenc i britànic a la Costa Brava

Llegiu-ne més...

“Torres de guaita” i “Temps de fruita”, les propostes de Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic per aquest estiu

La presentació de les publicacions tindrà lloc el proper divendres 29 de juny a les vuit del vespre a la Sala Fontova de Calonge

Llegiu-ne més...