banner_d.jpg
   
   
   
   
   
   
   
   

Noticies

   

“Torres de guaita” i “Temps de fruita”, les propostes de Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic per aquest estiu

La presentació de les publicacions tindrà lloc el proper divendres 29 de juny a les vuit del vespre a la Sala Fontova de Calonge

 

Ja són a la venda a tots els quioscos i llibreries del Baix Empordà el número 61 de Revista del Baix Empordà, “Torres de guaita”, i el número 7 d’Empordà Gastronòmic, amb “Temps de fruita” com a tema central. Ambdues publicacions es venen conjuntament al preu de 7 euros i per primera vegada ofereixen la totalitat dels seus continguts en color.

El monogràfic “Torres de guaita” referma l’aposta de Revista del Baix Empordà per recuperar la història i el patrimoni de la nostra comarca, centrant ara el seu interès en un dels elements més característics del litoral del Baix Empordà, record d’un temps en què el Mediterrani era un mar inhòspit poblat per temibles pirates i corsaris que tenien atemorits els habitants de la costa. Moltes d’aquestes construccions van desaparèixer fa tants anys que el seu record s’ha de buscar en llibres d’història, com la torre de Sa Punta de Palamós, protagonista d’un article de Gabriel Martín Roig. o la torre de Sant Elm de Sant Feliu de Guíxols, protagonista d’un text de Marc Auladell, mentre que algunes d’elles s’han restaurat recentment i ja es poden visitar –la Torre de les Hores, únic vestigi del Castell de Pals– i d’altres formen part de masos o masies reformades amb una funció radicalment oposada a aquella per la qual van ser construïdes. Malgrat haver estat declarades Bé Cultural d’Interès Nacional, però, són diverses les torres de casa nostra que es troben en un deplorable estat d’abandó: la torre del Mas Pepó de la Fosca, ja gairebé esfondrada del tot, la torre del Mas de la Pietat de Palamós, les restes de la torre de Castell Barri de Calonge, la torre Moratxa o Borratxa, a Rocamaura, o la torre dels Moscats, mig amagada en un camp d’oliveres prop de la carretera entre Torroella de Montgrí i l’Estartit.


El número 61 de la publicació, com és habitual, es complementa amb articles independents relacionats amb diversos aspectes de la història, la cultura, el patrimoni i la natura del Baix Empordà, entre els que destaquen “El jaciment de Sidillà comença a desvelar els seus secrets”, de Pau Roig; “Joan Cebollero Bayona, el príncep de les postals”, de Pere Barreda; “Els ploms d’Ullastret”, de Manel Ferreres Vidal; “Joan Carandell i Pericay i l’Empordà”, de Narcís Subirana; “Elles fotografien Dalí. L’exposició d’aquest estiu”, de Marc Lemonche-Coll, o “Els xoriguers, guardians de les torres de guaita”, de Jaume Ramot.

Empordà Gastronòmic, per la seva banda, centra el seu interès en un dels aliments més preuats i refrescants de l’estiu que ara comença, la fruita, amb articles de Jaume Fàbrega, Georgina Regàs i Montse Molla i receptes d’alguns dels més reconeguts xefs de casa nostra, com Tomàs Brull, Iolanda Bustos (La Calèndula), Quim Casellas (Casamar), Enric Herce (Aurum) i Adrià Rubio (Cal Gall). La publicació compta també amb una extensa entrevista amb Jordi Vallespí, xef del restaurant Pahissa del Mas Pou de Pals, articles sobre les noves etapes dels restaurants Dvisi de Palamós i Sa Cova de Platja d’Aro i una entrevista amb David Saavedra del Celler Viníric, sense oblidar les principals notícies i novetats gastronòmiques del Baix Empordà i la seva àrea d’influència.

La presentació dels nous números de la Revista del Baix Empordà i l’Empordà Gastronòmic tindrà lloc el proper divendres 29 de juny a les vuit del vespre a la Sala Fontova de Calonge, i anirà a càrrec de Jaume Noguer (arquitecte tècnic) i de Lluís Molla (fruticultor i enginyer tècnic agrícola). Clourà l’acte l’alcalde de Calonge, Jordi Soler, i seguidament s’oferirà un tast de fruita fresca del Mas Molla de Calonge i una copa de vi de la DO Empordà del Celler Viníric de Calonge.

#Orgulldeserpremsacomarcal

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic s’adhereixen a la nova campanya d’imatge conjunta de l’Associació Catalana de Premsa Comarcal, anomenada “Orgull de ser de premsa comarcal”. Amb ella, tots els mitjans associats ens volem reivindicar com a mitjans de comunicació, útils, necessaris i solvents.

   
   

Subscripció  

  Subscriu-te a la revista clicant aquí

   

Baix Empordà Digital  

   

Rebre informació  

   

Noticies  

La mostra "Mar de Birres" presentarà dissabte la cervesa artesanal elaborada a Catalunya des d'un espai privilegiat situat davant la platja de Palamós

L’esplanada situada al costat del port pesquer, amb més de 2000m2 a l'aire lliure, acollirà per tercer any consecutiu aquesta mostra de cervesa artesana amb productors del territori català

Llegiu-ne més...

La Bisbal d’Empordà se solidaritza amb el jovent d’Altsasu

El municipi acollirà una gran jornada de suport organitzada pel col·lectiu Poble Solidari el proper dissabte 22 de setembre

Llegiu-ne més...

El Mas Tapiolas acull el Torneig Benèfic de Pitch&Putt a favor de l’AECC-Catalunya contra el càncer

Llegiu-ne més...

Es presenta la nova guia del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet

Llegiu-ne més...

Calonge i Sant Antoni celebra la tercera edició del Verema & Família

Llegiu-ne més...

Estrena del documental sobre la I Cuita de Calç al Forn Gran d'en Torró de Fonteta

Si vau gaudir amb la I Cuita de Calç al Forn Gran d'en Torró o bé us la vau perdre, ara teniu una nova oportunitat de reviure l'experiència de la mà del realitzador i documentalista Antoni Martí.

Llegiu-ne més...

Visita a horts i hortes del municipi de Torroella

Llegiu-ne més...

La Plaça Nova vibrarà a ritme de jazz aquest cap de setmana

The Lucky Dices i The Secret Investment actuaran en el segon cap de setmana de l’Street Jazz Costa Brava

Llegiu-ne més...