banner_a.jpg
   
   
   
   
   
   
   
   

Noticies

   

La Cuina de l’Empordanet, guardonada als Premis d’Enoturisme de Catalunya 2018

Els Premis d’Enoturisme de Catalunya constitueixen una iniciativa conjunta dels membres de la Taula d’Enoturisme de Catalunya, creada en el marc del Programa nacional d’enoturisme de Catalunya, amb l’objectiu de reconèixer i premiar les millors iniciatives enoturístiques que s’han posat en marxa al país. La Direcció General de Turisme, a través de l’Agència Catalana de Turisme, vol estimular totes les empreses per tal de vetllar per la qualitat, la sostenibilitat i l’especialització del seu producte enoturístic, i incentivar-les a la millora contínua de les seves ofertes i a la innovació a l’hora de plantejar noves propostes enoturístiques.


Enguany els premiats en cadascuna de les tres categories han estat:

Categoria Cellers: reconeixement a cellers que ofereixen a les seves instal·lacions activitats i experiències enoturístiques, educatives o de recreació, diferents, innovadores i singulars per als visitants (individuals o en grup), que fomentin la cultura del vi i afavoreixin la comercialització del vi català. El guardonat d’enguany ha estat Abadal (DO Pla de Bages), per la seva tasca dinamitzadora del territori, vinculant-se amb la població i empreses locals. Esdevé a més un celler de referència pel seu impuls a iniciatives que vinculen la cultura i l’enoturisme: recuperació de varietats de raïm autòctones i projectes com el “vi de tina” i la “Ruta de les barraques”. A més, es reconeix la seva aposta pel foment i la conservació de la cultura i el paisatge com a patrimoni vinícola natural, cultural i social.

Allotjaments i restauració: reconeixement als allotjaments i/o als restaurants que ofereixen una experiència integral de qualitat als seus visitants, estretament lligada al vi i a l’enoturisme, amb estada temàtica i que demostrin una significativa participació en el turisme vitivinícola. També podran optar a aquest premi els cellers que incloguin en les seves instal·lacions un restaurant que ofereixi experiències en vins, menjars de qualitat i utilitzi productes locals o regionals. El guardonat d’enguany ha estat La Cuina de l’Empordanet (DO Empordà), pel compromís dels 20 restaurants que composen aquest col·lectiu amb el territori i la població local. L’associació és un exemple de cooperació entre els agents del territori per promocionar conjuntament els vins i la gastronomia de qualitat. Amb aquest guardó es reconeix el seu treball per la difusió de la cuina tradicional del Baix Empordà, elaborada i maridada amb productes gastronòmics i enològics de proximitat.


Experiències i innovació: reconeixement a aquelles activitats i experiències enoturístiques portades a terme per empreses que ofereixen viatges combinats i/o vinculats, empreses de transports i entitats d’àmbit privat -que no siguin productors de vi- i que es dediquen a proporcionar un servei significatiu dins la indústria del turisme vitivinícola i ofereixin experiències innovadores en l’àmbit de l’enoturisme, o que facin ofertes de paquets o estades turístiques en les quals l’eix principal sigui l’enoturisme. Inclou el reconeixement a entitats que treballen en el desenvolupament de l’enoturisme al seu territori o que realitzen accions de màrqueting i/o promoció en aquest àmbit. El guardonat d’enguany ha estat Viemocions – Sapienstravel SL, per esdevenir una de les empreses pioneres en la comercialització de l’enoturisme a Catalunya, amb activitats singulars i exclusives en diferents territoris vitivinícoles del territori. El jurat ha valorat especialment la seva aposta 360 graus per fomentar la cultura del vi mitjançant experiències enoculturals que posen en valor el patrimoni artístic, històric i cultural existent. També destaca la seva aportació a l’estructuració de producte i posada a l’abast del mercat, amb estreta col·laboració amb el territori i els ens de gestió enoturística.


   
   

Subscripció  

  Subscriu-te a la revista clicant aquí

   

Baix Empordà Digital  

   

Rebre informació  

   

Noticies  

Sant Antoni dedica la Cantada d’Havaneres i Boleros a Ricard Viladesau

La quarta edició d’aquesta cantada revalida l’aposta per dues nits de concerts

Llegiu-ne més...

Novetat editorial: “Palafrugell. Racons i raons amb història”, de Ramir Lacasa

La presentació tindrà lloc el proper divendres 20 de juliol a les vuit del vespre al Museu del Suro de Palafrugell

Llegiu-ne més...

Ítaca es consolida entre els principals festivals d’estiu a la Costa Brava

Llegiu-ne més...

La Cuina de l’Empordanet, guardonada als Premis d’Enoturisme de Catalunya 2018

Llegiu-ne més...

Ha finalitzat la restauració de praderies de posidònia afectades per morts de fondeig a Torroella de Montgrí, Roses i Cadaqués

Un equip tècnic ha extret 139 morts, n’ha reubicat 15 més, i ha retirat 47 andròmines o restes relacionades amb el fondeig i desenes de metres de cadenes abandonades o en desús

Llegiu-ne més...

Es posa en funcionament "Empúries virtual", una nova visita en 3D al fòrum de l'antiga ciutat romana

A través d'una aplicació amb recreacions en 3D de diferents espais del jaciment, el visitant podrà interactuar entre el passat i el present i, gaudir així d'una experiència única al fòrum romà d’Émpúries

Llegiu-ne més...

Doble escala de creuers al port de Palamós, amb gairebé un miler de turistes

L’Azamara Quest i el Wind Surf fan la segona doble escala de creuers de la temporada amb 955 passatgers que impulsen el turisme estatunidenc i britànic a la Costa Brava

Llegiu-ne més...

“Torres de guaita” i “Temps de fruita”, les propostes de Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic per aquest estiu

La presentació de les publicacions tindrà lloc el proper divendres 29 de juny a les vuit del vespre a la Sala Fontova de Calonge

Llegiu-ne més...