banner_e.jpg
   
   
   
   
   
   
   
   

Noticies

   

Sant Antoni dedica la Cantada d’Havaneres i Boleros a Ricard Viladesau

Port Bo i Montgrins, Peix Fregit, Neus Mar i Arjau són els grups que actuaran entre el divendres 20 i dissabte 21 de juliol

 

Calonge i Sant Antoni, 17 de juliol de 2018. - La Cantada d’Havaneres i Boleros de Sant Antoni arriba enguany, a la quarta edició i estarà dedicada a Ricard Viladesau, músic i compositor calongí que va destacar en el món de la sardana però que també va compondre diverses havaneres i boleros. En el marc de l’Any Viladesau, que commemora el centenari del seu naixement, i durant la Cantada d’Havaneres i Boleros de Sant Antoni  els grups interpretaran peces de Ricard Viladesau com Ulls verdsCançó de l’adéu, Gavina bonica iLlafranc, Calella i Tamariu.

La Cantada d’Havaneres i Boleros de Sant Antoni es consolida com a referència en el panorama musical estiuenc a la Costa Brava. Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni manté la idea d’oferir dos nits seguides de música, essent la primera cantada on es fa de les comarques gironines i una de les poques de tot el territori català. Aquestes dues nits musicals seran aquest divendres 20 i dissabte 21, a partir de les 22h a l’espigó de l’Amistat de Sant Antoni. En aquesta ocasió, es comptarà amb les actuacions de Port Bo i Montgrins, Peix Fregit, Neus Mar i Arjau.

La primera nit, la del divendres 20, serà el torn de Montgrins i Port Bo que presentaran l'espectacle " Reacoblats " , un recull de cançons de diversos gèneres, havaneres i cançons populars incloses  en seu segon Cd, " La cobla a la taverna ". Mentre que dissabte 21 cantaran Neus Mar, Arjau i Peix Fregit en el format habitual d'una cantada en dues parts. Durant les dues nits s’interpretaran més de quaranta havaneres i boleros. El repertori és molt ampli i divers. Per exemple, s’interpretaran Lola la Tavernera, de Josep Bastons i Carles Casanovas, La botiguera d’Antoni Mas o cançons populars com El candor o Rendido, entre d’altres. Les dues nits es clouran com és tradició amb l’actuació conjunta de totes les formacions, que interpretaran la La bella Lola i El meu avi.

Dirigeix i presenta la cantada el periodista Francesc Sànchez Carcassés que també conduirà la transmissió que la nit de dissabte, 21 de juliol,  oferirà, Televisió Costa Brava i la Xarxa de Televisions Locals.

L'escenari de la cantada està situat en mig dels bots de pesca de la platja, davant la Germandat Artur Mundet, on hi haurà més de mil cadires, a més les actuacions es podran seguir, també, des del passeig formant una mena d’amfiteatre davant la badia.


DIVENDRES

MONTGRINS

Fundada l’any 1884, és la degana de les cobles i va ser premiada amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Actualment, la cobla és dirigida per Jordi Molina, i Martí Camós és el director de l’orquestra, piano i tenora. Fins a 12 membres formen part de la cobla.

PORT BO 

El Port Bo neix l’any 1966 amb motiu de la presentació del llibre Calella de Palafrugell i les havaneres. Amb més de cinquanta anys a l’esquena, el grup continua amb un nivell de gran qualitat i un repertori heretat en gran part dels vells cantaires de Calella format per havaneres, clàssiques i noves, valsos mariners, balades, boleros, sardanes i cançó catalana.

DISSABTE

NEUS MAR 

Neus Mar s’endinsa en un món tradicionalment de veus masculines aportant una visió diferent però mantenint l’essència del gènere. Música cubana, boleros, havaneres clàssiques i actuals, en català i en castellà, unint la tradició amb un estil renovador i personal. 

ARJAU 

Fundat l’any 1997 per Jordi Rubau i Jordi Grau, proposa, des del seu inici, una manera respectuosa i pròxima d’entendre l’havanera. Amb la incorporació, aquest any, de Josep Ma. Batlle en substitució d’en Xiqui Ramon, veu d’una dilatada trajectòria, manté el mateix esperit interpretatiu i evoca els tercets clàssics de Calella de Palafrugell. Paraules és el seu darrer treball discogràfic. 

PEIX FREGIT

Més de 40 anys de trajectòria avalen aquest grup d’havaneres, si bé és cert que al llarg dels anys han anat canviant els components del grup, sempre ha mantingut un estil propi, una manera de fer que l’identifica. Actualment està format per Pere Molina -primera veu i guitarra-, Norbert Torrecillas -segona veu i acordió – i Jordi Tormo -tercera veu-. El seu repertori inclou havaneres, valsets mariners, sardanes, cançó marinera i de taverna.

 

   
   

Subscripció  

  Subscriu-te a la revista clicant aquí

   

Baix Empordà Digital  

   

Rebre informació  

   

Noticies  

Gran ambient a l’Aplec de Santa Coloma de Fitor 2018

Llegiu-ne més...

Una àmplia delegació de joves de Rheda-Wiedenbrück visita aquesta setmana la ciutat agermanada de Palamós

Es tracta d'una seixantena de joves de 15 a 18 anys d’aquesta ciutat alemanya, que son membres del club de bàsquet DJK-Rheda i l’Associació Amics de Palamós.

Llegiu-ne més...

Torroella de Montgrí-l'Estartit-Illes Medes, novament escollida com a exemple de destinació turística sostenible a Europa

Llegiu-ne més...

Sant Antoni estrena la primera edición del Concurs de Teatre Amateur Arturo Mundet

Llegiu-ne més...

30 nous llits hidràulics per a Palamós Gent Gran

S’ha signat  un conveni de col·laboració entre l’Obra Social ”la Caixa” i Serveis de Salut Integrats Baix Empordà.

Llegiu-ne més...

La XII Fira de la Poma d’Ullà canvia de lloc i amb novetats

Llegiu-ne més...

Encesa de la XXVI Carbonera de Forallac

Llegiu-ne més...

“Es Niu” torna als restaurants de Palafrugell

Llegiu-ne més...