banner_a.jpg
   
   
   
   
   
   
   
   

Noticies

   

Sant Antoni celebra la Milla Urbana, escenari del Campionat de Catalunya

 

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, conjuntament amb l’Escola d’Atletisme del municipi, organitza aquest dissabte 4 d’agost la milla urbana, que enguany serà l’escenari del Campionat de Catalunya. L’activitat s’emmarca dins de la sisena edició de la Diada Esportiva Solidària. És un dia que inclou la celebració de diferents modalitats esportives a dos indrets de Sant Antoni, la platja de Torre Valentina i la plaça de Catalunya, que porta a passar pel Passeig de Josep Mundet. Enguany, una vegada més, la jornada té com a objectiu captar fons per finançar la investigació per lluitar contra l’Atàxia de Friedreich.

El dissabte arrencarà amb la travessa de natació, a les nou del matí, amb un recorregut que va des de la platja del Racó de Sant Antoni fins a la platja de Sant Antoni, que conforma un total de dos quilòmetres. Posteriorment, s’oferirà dues classes de spinning en dos torns diferents a la plaça de Catalunya, de 10 a 10:50h i de 11:15 a 12:05h. 

A la tarda tindrà lloc un dels plats forts d’aquest esdeveniment esportiu, a partir de les sis de la tarda, amb la celebració de la vint-i-tresena edició de la Milla Urbana (1.609 metres). A més, aquest any comptarà amb l’al·licient que Sant Antoni es converteix en l’escenari del Campionat de Catalunya de Milla, tant de la categoria absoluta com de veterans.

Finalment, hi haurà una caminada nocturna per diversos carrers de Sant Antoni, d’una distància de vuit quilòmetres, a partir de les nou del vespre. En última instància, tornarà la modalitat atlètica amb la sisena edició de la Night Run, una cursa de cinc quilòmetres pel Passeig de Josep Mundet i que són dues voltes des de la plaça de Catalunya i fins a la platja d’Es Monestri. La sortidà serà a les 21:10h.

Què és l’Atàxia de Friedreich?

L’Atàxia de Friedreich és una malaltia poc freqüent que causa la degeneració de les neurones de la medul·la espinal i del cerebel, provocant sobretot dificultats en el moviment, en la capacitat de caminar i que amb el temps deixa els pacients en cadira de rodes. Aquesta afecció afecta a una veïna del municipi, Mireia Gómez. De cada dos euros que es recaptin de cada inscripció, es destinaran a finançar la Fundació Stop-FA, que investiga com curar-la. 

Aquesta malaltia afecta unes 500 persones a Catalunya i comença a manifestar-se entre els 5 i els 15 anys. L’Atàxia de Friedreich no té cura i ara l’Institut d'Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol de Badalona, la Universitat Autònoma i pacients i associacions de tot l'Estat espanyol han apostat pel micromecenatge per poder finançar la investigació per curar aquesta malaltia. 

El projecte d’investigació contra l’atàxia està liderat pel doctor Antoni Matilla Dueñas, de la Unitat de Neurogenètica Bàsica i Traslacional de Germans Trias i Pujol. L’objectiu és generar uns virus modificats genèticament (virus adenoassociats) que, introduïts a les neurones, aconsegueixin que la frataxina es produeixi de manera normal. Per això el projecte compta amb la participació de la UAB, liderat pel doctor Miguel Chillón, investigador ICREA del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat i del CBATEG, que s’encarregarà de la fabricació d’aquests virus.

Aquesta malaltia té una incidència de 2 casos cada 100.000 persones en poblacions d’origen europeu, i en canvi no afecta els ciutadans d’origen africà o asiàtic. Per la seva baixa incidència és considerada una patologia rara o minoritària. A Catalunya la pateixen unes 500 persones i a l’Estat unes 3.000.   
   

Subscripció  

  Subscriu-te a la revista clicant aquí

   

Baix Empordà Digital  

   

Rebre informació  

   

Noticies  

Gran ambient a l’Aplec de Santa Coloma de Fitor 2018

Llegiu-ne més...

Una àmplia delegació de joves de Rheda-Wiedenbrück visita aquesta setmana la ciutat agermanada de Palamós

Es tracta d'una seixantena de joves de 15 a 18 anys d’aquesta ciutat alemanya, que son membres del club de bàsquet DJK-Rheda i l’Associació Amics de Palamós.

Llegiu-ne més...

Torroella de Montgrí-l'Estartit-Illes Medes, novament escollida com a exemple de destinació turística sostenible a Europa

Llegiu-ne més...

Sant Antoni estrena la primera edición del Concurs de Teatre Amateur Arturo Mundet

Llegiu-ne més...

30 nous llits hidràulics per a Palamós Gent Gran

S’ha signat  un conveni de col·laboració entre l’Obra Social ”la Caixa” i Serveis de Salut Integrats Baix Empordà.

Llegiu-ne més...

La XII Fira de la Poma d’Ullà canvia de lloc i amb novetats

Llegiu-ne més...

Encesa de la XXVI Carbonera de Forallac

Llegiu-ne més...

“Es Niu” torna als restaurants de Palafrugell

Llegiu-ne més...