banner_c.jpg
   
   
   
   
   
   
   
   

Noticies

   

L'Orquestra Panorama actúa a Sant Feliu de Guíxols fent realitat el somni d’Eugeni Bigas

L'Eugeni Bigas i Clara, que malauradament ens va deixar el passat desembre de 2017 amb 29 anys, somiava portar a Sant Feliu una orquestra espectacular. L'Eugeni es dedicava a la gestió, realització, sonorització i muntatge d’espectacles, havia muntat la seva pròpia empresa dedicada a això, tenia molts reptes i molts somnis. Treballava molt sovint a Sant Feliu de Guíxols, on havia nascut, i una de les seves màximes il·lusions era que la gent de la seva ciutat gaudís d’un gran espectacle, com el que solen portar les orquestres de gran format que hi ha a Galícia. Amb la seva companya Laura Pujol havien estat en diferents ocasions pel nord del país i sempre tenia la idea de portar a Sant Feliu una orquestra potent, la millor, que combinés tot allò que tenen aquestes formacions: a banda de bona música, un gran espectacle visual, combinat amb dansa, i en alguns casos, acrobàcies. Ell ho volia per tal que Sant Feliu ho disfrutés.

Ara l’Eugeni, des d’allà on sigui, ha vist realitzat el seu somni de fer gaudir Sant Feliu de Guíxols amb una de les millors orquestres de Galícia. La Panorama, que ha actuat al Guíxols Arena, per primer cop a Catalunya, arribant després de l’amistat que va sorgir amb el mateix Eugeni al llarg del temps.


Des de l’orquestra han fet un esforç molt gran per venir a Sant Feliu. Cal comptar que tota la comitiva són 5 camions i 2 autocars que han fet més de 2.500 km. Només com a exemple, els components d’aquesta orquestra són 10 músics, 6 cantants i 3 ballarins acròbates, tot això embolcallat en un escenari de 30 metres de llarg i 14 metres d’alçada, 100.000 watts de so, 350 m2 de pantalles LED i 200 “caps” (unitats) d’il·luminació.

La jornada ha tingut el punt culminant amb l’actuació d’aquesta orquestra que ha omplert el Guíxols Arena de gom a gom i que ha fet gaudir als asitent durant més de 3 hores d’espectacle amb una posta en escena digne de les millors orquestres que actualmente actúen a l’Estat. Però això no ha estat tot, també nombroses entitats de Sant Feliu de Guíxols (Club Patí, Percussió Ganxona, Mistreet, Esquitx, Colla Gegantera...) han homenatjat l’Eugeni amb activitats al Guíxols Arena al llarg de tot el dia.


Laura Pujol: "l’Eugeni s’estimava molt Sant Feliu de Guíxols i sempre volia el millor per la ciutat".

La Laura Pujol, la seva dona, explicava recentment en un emotiu text l'origen d'aquesta iniciativa: "Tot va començar davant l’ordinador... -On anirem aquest any de vacances? Finalment vam decidir anar a Galícia. La terra de les Festes Majors. I com ja sabeu ens encantava anar de festa en festa. Per agafar idees, innovar, conèixer gent...
El nostre objectiu era veure l’orquestra Paris de Noia (molt coneguda allà). L’Eugeni ja l’havia vist, però volia que jo també veiés allò tant espectacular. Ens vam quedar tota la tarda “embobats” mirant com muntaven. Aprofitant que a Galícia cada dia estan de festa en algun poble, un dia vam veure Paris de Noia i un altre dia Panorama. Vam quedar fascinats de la quantitat de gent que hi ha muntant, la seva rapidesa, la grandària de l’escenari.... Després d’uns dies veient orquestres ens vam quedar al·lucinats amb la gran orquestra PANORAMA! En tot el concert quasi no vam parpellejar per no perdre’ns ni un detall...Va ser espectacular! Des d’aquell dia l’hem vist amb amics a diferents llocs d’Espanya: Navarra, Saragossa...


Com tots sabeu, l’Eugeni s’estimava molt Sant Feliu de Guíxols i sempre proposava coses, treballava idees o es trencava el cap per tal d’oferir els millors espectacles. I per aquests motius sempre deia que l’orquestra Panorama havia de venir com fos a Sant Feliu de Guíxols.
Malauradament, uns mesos més tard, l’Eugeni ens va deixar de manera sobtada.
I és per això que els seus amics i jo hem volgut fer possible un dels seus somnis: la Panorama a Sant Feliu!
Ha costat però ho hem aconseguit!


 


   
   

Subscripció  

  Subscriu-te a la revista clicant aquí

   

Baix Empordà Digital  

   

Rebre informació  

   

Noticies  

Gran ambient a l’Aplec de Santa Coloma de Fitor 2018

Llegiu-ne més...

Una àmplia delegació de joves de Rheda-Wiedenbrück visita aquesta setmana la ciutat agermanada de Palamós

Es tracta d'una seixantena de joves de 15 a 18 anys d’aquesta ciutat alemanya, que son membres del club de bàsquet DJK-Rheda i l’Associació Amics de Palamós.

Llegiu-ne més...

Torroella de Montgrí-l'Estartit-Illes Medes, novament escollida com a exemple de destinació turística sostenible a Europa

Llegiu-ne més...

Sant Antoni estrena la primera edición del Concurs de Teatre Amateur Arturo Mundet

Llegiu-ne més...

30 nous llits hidràulics per a Palamós Gent Gran

S’ha signat  un conveni de col·laboració entre l’Obra Social ”la Caixa” i Serveis de Salut Integrats Baix Empordà.

Llegiu-ne més...

La XII Fira de la Poma d’Ullà canvia de lloc i amb novetats

Llegiu-ne més...

Encesa de la XXVI Carbonera de Forallac

Llegiu-ne més...

“Es Niu” torna als restaurants de Palafrugell

Llegiu-ne més...