banner_a.jpg
   
   
   
   
   
   
   
   

Noticies

   

“Es Niu” torna als restaurants de Palafrugell


De l’11 d’octubre al 4 de novembre, un total de 10 restaurants de Palafrugell tornen a oferir la possibilitat de degustar un dels plats més emblemàtics de la cuina local: “Es Niu”. Enguany, el menú de la campanya consta d’un vermut amb tres tapetes com a entrant, “Es Niu”, postres de cítrics, vins del celler Espelt, aigua i cafè, amb preus que oscil·len entre els 35 i els 40 euros segons l’establiment.

En aquesta 21ena edició els restaurants que participen a la mostra són: Restaurant L’Arc, Restaurant La Xicra i el Restaurant Pa i Raïm, de Palafrugell; el Restaurant el Balcó de Calella i el Restaurant El Càntir de l’Hotel Alga de Calella; el Restaurant Llafranc, el Restaurant Hotel Casamar, el Restaurant La Blanca i el Restaurant Terrassa Terramar de Llafranc; i finalment el Restaurant El Clot dels Mussols, de Tamariu.

Ja des de l’edició de l’any passat, s’aposta per fer que “Es Niu” arribi a totes les cases de Palafrugell i rodalies que vulguin recuperar, o simplement provar, el sabor d’un dels nostres plats més tradicionals. Amb aquest objectiu, els restaurant que participen de la campanya enguany també ofereixen la possibilitat que la gent s’endugui a casa racions preparades d’aquest plat exquisit.


“Es Niu” és un plat molt antic, d’origen palafrugellenc, que s’acostumava a menjar per quaresma i es feia amb tripa de bacallà, ou dur, peixopalo i patata. Amb el temps es va anar enriquint; els pescadors van afegir-hi sèpia i els surers el van completar amb aviram de cacera i fins i tot salsitxes. És un plat d’hivern, que les colles de surers de Palafrugell solien anar a menjar els dilluns a la barraca.

La preparació d’aquest plat és molt llarga; és per aquesta raó que, habitualment, no es troba a la majoria de cartes dels restaurants, i en tot cas cal encarregar-lo. Per aquest motiu és important remarcar la col·laboració dels restaurants que ofereixen, un any més, la possibilitat de gaudir d’aquest plat excepcional.   

Com en edicions anteriors, totes aquelles persones que degustin el menú “Es Niu”, rebran una entrada gratuïta per visitar l’exposició temporal de la Fundació Josep Pla.

Per a més informació www.visitpalafrugell.cat.


   
   

Subscripció  

  Subscriu-te a la revista clicant aquí

   

Baix Empordà Digital  

   

Rebre informació  

   

Noticies  

Gran ambient a l’Aplec de Santa Coloma de Fitor 2018

Llegiu-ne més...

Una àmplia delegació de joves de Rheda-Wiedenbrück visita aquesta setmana la ciutat agermanada de Palamós

Es tracta d'una seixantena de joves de 15 a 18 anys d’aquesta ciutat alemanya, que son membres del club de bàsquet DJK-Rheda i l’Associació Amics de Palamós.

Llegiu-ne més...

Torroella de Montgrí-l'Estartit-Illes Medes, novament escollida com a exemple de destinació turística sostenible a Europa

Llegiu-ne més...

Sant Antoni estrena la primera edición del Concurs de Teatre Amateur Arturo Mundet

Llegiu-ne més...

30 nous llits hidràulics per a Palamós Gent Gran

S’ha signat  un conveni de col·laboració entre l’Obra Social ”la Caixa” i Serveis de Salut Integrats Baix Empordà.

Llegiu-ne més...

La XII Fira de la Poma d’Ullà canvia de lloc i amb novetats

Llegiu-ne més...

Encesa de la XXVI Carbonera de Forallac

Llegiu-ne més...

“Es Niu” torna als restaurants de Palafrugell

Llegiu-ne més...