• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

El Club de Vela Sant Antoni organitza la XIII International Guido Depoorter Cup recordant el seu fundador que va morir enguany

12 de Desembre de 2019

Calonge i Sant Antoni.- El Club de Vela Sant Antoni organitza el dies 14 i 15 de desembre la tretzena edició de la International Guido Depoorter Cup.

Aquesta competició enguany tindrà un record especial pel fundador del club, Guido Depoorter, que va morir el 24 de setembre. A més de les dues regates i la competició de freestyle habituals, aquesta edició estarà farcida d’activitats en record i commemoració de Guido, entre les que destaca la presentació del llibre “El legado de Guido Depoorter” de Jordi Maré. Així mateix, s’organitzarà un sopar informal on tothom que coneixia Depoorter tindrà l’oportunitat de compartir els seus records acompanyats de fotografies i vídeos. Durant aquest sopar també es presentaran els trofeus de la International Guido Depoorter Cup, dissenyats per l’escultora figurativa Marta Moreu.
Tant la presentació del llibre com el lliurament dels trofeus i el sopar d’homenatge tindran lloc al castell de Calonge dissabte 14 de desembre al vespre. L’endemà diumenge a les 10.15 hores el Club de Vela també ha organitzat un últim acte de comiat a Guido Depoorter, que es podrà veure des de la sorra; tots els regatistes, des dels seus patins, llançaran flors al mar acompanyats de tots els que es vulguin unir a aquest últim adéu al fundador del Club. Com cada any, tots els beneficis obtinguts pel Club Vela Sant Antoni es destinaran íntegrament a La Marató de TV3 que enguany tracta sobre les malalties minoritàries.

Guido Depoorter, missioner del patí català
Guido Depoorter s’autodefinia com “una mena de missioner del patí a vela”. Amb aquesta frase resumia la seva passió per aquest esport i també la seva vocació per promoure, ensenyar i portar arreu aquesta disciplina. Va ser el pioner del patí a vela o patí català, fou el gran mestre i promotor incansable d’aquest esport. La seva afició va néixer els anys 60, i des de llavors va fer mans i mànigues per aprendre a navegar amb aquesta embarcació. No ho va tenir fàcil, ja que en aquella època, quan va comprar el seu primer patí l’any 1964, eren poques les persones que coneixien els secrets per navegar-hi, però no es va deixar vèncer i amb il·lusió i constància es va convertir en el gran ambaixador i divulgador d’aquesta disciplina esportiva.
Quan Depoorter es va instal·lar amb la seva família a Sant Antoni acompanyat del seu patí, que va deixar davant de casa, a la platja d’Es Monestrí, i poc a poc va aconseguir transmetre el seu entusiasme i il·lusió a més persones, fins que l’any 1972 amb un grup d’amics funden el Club de Vela Sant Antoni. Des de llavors, els patins a vela formen part del paisatge de la badia i aquest club ha esdevingut el bressol on s’han format els grans regatistes d’aquesta disciplina.
L’any 1974, seguint amb la seva voluntat de promoure i divulgar els coneixements que va adquirir sobre aquest esport, va publicar el primer llibre sobre els secrets de la navegació amb aquesta embarcació: “El patí a vela”, un llibre molt útil i pràctic, guardonat amb el premi Herakles, que es va convertir en el llibre de capçalera per tot aquell que es volia iniciar en aquest esport.
Persona d’una vitalitat incansable i contagiosa, Depoorter no desaprofitava cap oportunitat per trobar adeptes per la seva religió, el patí a vela. Des de la platja d’Es Monestrí de Sant Antoni, amb la mirada sobre la nostra badia, s’oferia per ensenyar a tot aquell que s’interessava per les embarcacions avarades a la sorra.

Sobre el CVSA
Fundat l’any 1972, el Club Vela Sant Antoni és l’únic club de la província de Girona on es practica el Patí Català durant totes les estacions a nivell de regata, amb proves tots els diumenges i festius.
L’any 2006 va ser reconegut per la Federació Catalana de Vela com a Centre d’Entrenament i el 2018 va ser guardonat per l’ADIPAV per l’esportivitat, el fair play i la formació que aquest club ofereix a les noves promocions de patinaires. I es que des de l’any 2008 cada estiu s’obre l’Escola de Vela per a totes les edats, i el 2011 va començar un programa de Vela Escolar per a les escoles de Calonge. A més, l’any 2013 es van començar a oferir clínics de perfeccionament a tots els navegants que vulguin millorar tècnicament.
El CVSA és un club capdavanter en el món de la vela que compta amb una flota d’alt nivell, amb un esportista d’alt nivell reconegut pel Consell Superior d’Esports. La seva flota participa activament en el Rànquing de la Federació Catalana de Vela, amb 2 Campionats d’Europa, 8 Campionats d’Espanya, i 27 Campionats de Catalunya, sense oblidar moltes altres regates de menor nivell.

Arxivat com a: Baix Empordà, Cultura, Esports, Societat Etiquetat com a: Calonge i Sant Antoni, competició, esports, Sant Antoni de Calonge, vela

Reader Interactions

Comentaris

  1. guillem sunyer ha dit

    15 de Juliol de 2020 at 12:48

    Tot el meu reconeixement a Guido Depoorter. No oblidaré mai la generositat, les lliçons altruistes, la mediació per comprar el meu primer patí i, per demunt de tot, la seva passió contagiosa.
    Guido, et recordarem sempre.

    Respon

Respon a guillem sunyer Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

Fideuà negra a la brasa amb canana i pop, un dels Fideuà negra a la brasa amb canana i pop, un dels plats brutals de "Lo ranxo del migdia" de @lacalataverna de #palamos #gastronomia #cuinamarinera #cuinamarimuntanya #menjardecollons #menjarbé #fideua #fideus #baixemporda #costaempordanesa #costabrava #incostabrava
Racons màgics del #baixemporda: Mirador de la Cre Racons màgics del #baixemporda: Mirador de la Creu del Castellar a @calongesantantoni #calongeisantantoni #calonge #mirador #paisatge #febrer #costaempordanesa #costabrava #patrimoni #patrimonicultural #patrimoninatural #raconscomarquesgironines #raconsemporda #vistes #paisatgesdecataluya #queboniceslempordà #incostabrava
Primera collita de la temporada #esparrecs #esparr Primera collita de la temporada #esparrecs #esparrecsdemarge #natura #delboscalplat #gastronomia #cuina #palamos #capgros #baixemporda #costabrava #empordanet #menjardecollons
La bassa del molí amb el castell de Sant Miquel a La bassa del molí amb el castell de Sant Miquel al fons, cap al 1950 (Fons família Planas Ruart). Una de les imatges que il·lustren l'article "El castell de Sant Miquel de @visitpals" de @narcissubirana, que trobareu al número 71 de la @rbaixemporda, "Temps de salut", ja a la venda #pals #cultura #patrimoni #historia #molidepals #baixemporda #costabrava #empordanet #premsacomarcal #fotosantigues #imatgesantigues #1950s
La badia de #palamos i #santantonidecalonge a la d La badia de #palamos i #santantonidecalonge a la dècada de 1930”. Foto: Mur. Col·lecció d’imatges de l’@ajuntamentdepalamos (AMP). Una de les imatges que il·lustren l’article “La costa dels americans” d’Evarist Puig. El trobareu al número 71 de la  @rbaixemporda, “Temps de salut”, ja a la venda #baixemporda #costabrava #costaempordanesa #historia #cultura #patrimoni #1930s #seglexx #imatgesantigues #fotosantigues #premsacomarcal
"El regne dels fongs. La funció secreta dels labo "El regne dels fongs. La funció secreta dels laboratoris sota terra", de @ramotgarcia amb fotografies de @rosamatesanz, al número 71 de la  @rbaixemporda, "Temps de salut", ja a la venda #natura #fongs #terra #floracatalana #baixemporda #grupdenaturasterna #premsacomarcal #territori
"L'Hospital de l'@ajuntament_labisbaldemporda", de "L'Hospital de l'@ajuntament_labisbaldemporda", de Jordi Frigola i Arpa (Historiador i escriptor), a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #tempsdesalut #salut #labisbaldempordà #historia #cultura #patrimoni #baixemporda #costabrava
"Temps de bolets negres", d'@antequera_cuiner, al "Temps de bolets negres", d'@antequera_cuiner, al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #boletscatalans #boletsdecatalunya #bolets_cat #bolets #gastronomia #micologia #cuinacat #cuina #cuinacatalana #cuinadelbolet #baixemporda #costabrava #premsacomarcal
"Grans epidèmies que hem patit a l'Empordà", de "Grans epidèmies que hem patit a l'Empordà", de @narcissubirana (Investigador i membre del Cercle Català d'Història), a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #tempsdesalut #salut #salutiforçaalcanut #epidemies #empordà #historia #cultura #empordanet
"Cargols amb sèpia i gambes", una de les #recepte "Cargols amb sèpia i gambes", una de les #receptes de l'article "Mars i muntanyes" d'Abraham Simon-Ferré que trobareu al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #marimuntanya #gastronomia #empordagastronomic #cuina #cuinatradicional #cuinaempordanesa #cuinacat #cuinacatalana #cargols #menjarbé #menjardecollons #baixemporda #costabrava
Benedicció de la primera ambulància de la #creur Benedicció de la primera ambulància de la #creurojasantfeliudeguixols, popularment coneguda com la "Campaneta", davant del @guixols_ajuntament cap a l'any 1955. Una de les imatges que il·lustren l'article "Metges de capçalera vocacionals a Santa Cristina d'Aro", de @gloriajaraalberti, al número 71 de la @rbaixemporda, "Temps de salut", ja a la venda #tempsdesalut #salut #creuroja #sanitat #metges #santfeliudeguixols #valldaro #baixemporda #costabrava #imatgesantigues #fotosantigues #historia #cultura #santacristinadaro #premsacomarcal
"Olis @brugarol. L'essència de l'Empordà", al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #brugarol #oli #olidelemporda #olidoliva #agricultura #gastronomia #cuina #cuinatradicional #palamos #valldebell_lloc #baixemporda #empordà #costabrava #costaempordanesa #premsacomarcal
"L'antic Hospital dels Pobres de Jesucrist de @vis "L'antic Hospital dels Pobres de Jesucrist de @visitpals", de @narcissubirana, a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #salut #tempsdesalut #sanitat #historia #cultura #patrimoni #baixemporda #pals #costabrava #premsacomarcal
"Galets de Nadal farcits amb tàrtar de tonyina i "Galets de Nadal farcits amb tàrtar de tonyina i cherrys estofats amb all tendre", de @tomasbrull (xef de @lacalataverna a l'@ajuntamentdepalamos). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #gastronomia #cuina #cuinadelpeix #cuinacatalana #cuinatradicional #receptes #palamos #baixemporda #empordà #costabrava #menjardecollons #premsacomarcal #empordagastronomic
"L'impacte de la Covid als Serveis de Salut Integr "L'impacte de la Covid als Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà", d'Anna Ribera (Directora assistencial de @_ssibe), a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #ssibe #hospital #hospitaldepalamos #baixemporda #salut #sanitat #metges #personalsanitari #covid #coronavid19 #premsacomarcal
"Caneló de pollastre de pagès amb beixamel de ll "Caneló de pollastre de pagès amb beixamel de llorer i salsa fricandó", de @jordvallespi (xef del restaurant @pahissadelmas a @visitpals). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #gastronomia #cuina #cuinatradicional #cuinaempordanesa #receptes #pollastredepagès #canelo #quermanygastronòmic #pals #baixemporda #costabrava #empordagastronomic #premsacomarcal
"L'hospital de pobres de @visitguixols", de Miquel "L'hospital de pobres de @visitguixols", de Miquel Borrell i Sabater, a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #salut #tempsdesalut #sanitat #hospital #santfeliudeguixols #antichospital #historia #fotosantigues #cultura #patrimoni #baixemporda #costabrava #premsacomarcal
"A vegades penso que encara no fem prou bandera de "A vegades penso que encara no fem prou bandera dels productes meravellosos que tenim". Entrevista amb Quim Casellas, xef del @casamarllafranc, a l'Empordà Gastronòmic número 17, "25 anys de la @cuinaempordanet", ja a la venda #palafrugell #llafranc #casamar #gastronomia #cuina #cuinaempordanet #cuinaempordanesa #cuinacatalana #baixemporda #empordanet #costabrava
“L’Hospital de pobres de l'@ajpalafrugell”, “L’Hospital de pobres de l'@ajpalafrugell”, de Ramir Lacasa, a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #salut #tempsdesalut #historia #sanitat #cultura #patrimoni #palafrugell #baixemporda #costabrava #fotosantigues #premsacomarcal
"Rostit de l'Empordà amb vi de flors de murtra i "Rostit de l'Empordà amb vi de flors de murtra i puré de murtrons i orellanes", de @iolandabustos. Trobareu aquesta i moltes altres #receptes al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #gastronomia #cuina #cuinacatalana #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #menjardecollons #rostit #cuinaambflors #flors #floracatalana #baixemporda #costabrava #iolandabustos #premsacomarcal

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa