• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

El Festival de Cap Roig conclou la seva 19ª edició amb més de 43.000 espectadors

21 d'Agost de 2019

El Festival de Cap Roig tanca aquesta nit la seva dinovena edició amb l’actuació de la soprano Ainhoa Arteta, que protagonitza el recital solidari d’aquest any en benefici de l’associació AcompanyArt

Palafrugell.- Amb un espectacular concert solidari de la soprano Ainhoa Arteta, centrat en conegudes peces de bandes sonores de famoses pel·lícules, s’ha posat punt final a la dinovena edició del Festival de Cap Roig.

En total 25 actuacions nacionals i internacionals han conformat un cartell eclèctic i de primer nivell, amb l’objectiu d’oferir un estiu més una experiència cultural única a un públic ampli i divers.

Per l’escenari de Cap Roig han desfilat artistes de la talla de Nile Rodgers & Chic, Sting, Diana Krall, Silvia Pérez Cruz & Marco Mezquida, Maluma, Ben Harper & The Innocent Criminals, Liam Gallagher, Pastora Soler, Luis Fonsi, Rozalén, Jamie Cullum, Katie Melua, Jorge Drexler, Tamburete, Ramón Mirabet, The Vamps, Mag Lari, Vanesa Martín, Álvaro Soler, Eros Ramazzotti, David Bisbal, Morat, La Família del Super 3, Aitana i Ainhoa Arteta.El Festival de Cap Roig, organitzat per Clipper’s Live i impulsat per la Fundació Bancària “la Caixa” i CaixaBank, clausura així la seva dinovena edició amb una xifra de 43.467 espectadors. Al llarg del festival, han assistit a diversos concerts alts dirigents de diferents formacions polítiques, així com personalitats del món social, cultural i esportiu del país.La repercussió econòmica del certamen també és rellevant. A més de generar 200 llocs de treball estables, segons un estudi realitzat per PwC, el seu impacte en el PIB de Catalunya supera els 18 milions d’euros.El director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Jaume Giró, ha celebrat “la plena consolidació d’aquesta cita cultural en el circuit internacional de festivals d’estiu”.
Giró ha subratllat que “el festival no seria el que és sense l’entorn en el qual es duu a terme. Per això, el nostre compromís amb Cap Roig va més enllà de les dates estiuenques. Des que assumís la seva gestió l’any 2011, la Fundació “la Caixa”, propietària de l’enclavament de Cap Roig, s’ha preocupat any rere any de la seva adequada conservació, invertint 7 milions d’euros a mantenir i millorar el conjunt del recinte format pel Castell, els Jardins i la plaça. Més de 55.000 mil persones visiten cada any els Jardins, amb independència dels espectadors que acudeixen al Festival”.

Per part seva, la directora executiva de Comunicació, Relacions Institucionals, Marca i RSC de CaixaBank, María Luisa Martínez Gistau, ha subratllat “l’èxit organitzatiu, artístic i d’assistència d’aquesta nova edició del Festival de Cap Roig”, i ha destacat que CaixaBank “ha complert amb els objectius que s’havia proposat: donar suport al desenvolupament cultural i econòmic del Festival i reforçar el seu compromís de proximitat amb les comarques de Girona”.
El director del Festival de Cap Roig i president de Clipper’s Live, Juli Guiu, s’ha mostrat també “molt satisfet que una vegada més el públic hagi recolzat tan àmpliament les diferents propostes del festival. Hem apostat per un ampli cartell d’artistes que abastava diferents gèneres, sempre prevalent la qualitat i les figures més destacades del panorama musical nacional i internacional del moment. Em sento molt orgullós del gran esforç de tot el meu equip després d’aquestes 25 nits i els 11 sold outs, ja que hem aconseguit un nou èxit d’assistència aquest any”. Guiu ha agraït el seu suport i confiança al conjunt de patrocinadors: “La seva col·laboració contribueix, un any més, a fer del certamen una experiència única que l’avala com un festival boutique de referència a nivell europeu”.

Concert solidari i programació per al públic infantil

El festival ha comptat de nou amb una nit solidària. Gràcies a la col·laboració de la Fundació Bancària “la Caixa”, CaixaBank i Clipper’s Live, una part de la recaptació del concert d’Ainhoa Arteta anirà a benefici de l’Associació AcompanyArt, entitat de la zona que treballa amb la finalitat de convertir els espais d’atenció sanitària infantil en un entorn més càlid i acollidor als ulls i experiència de nens i nenes.
També es reforça Cap Roig Mini, iniciativa que va començar en 2013 com la programació infantil del Festival. Aquest any s’han programat els espectacles de Mag Lari i La Família del Super 3, que han fet protagonistes als més petits de la família.

Un festival compromès amb la sostenibilitat
El Festival de Cap Roig va ser el primer certamen musical del món a rebre el segell Biosphere, que va obtenir en el 2017. Renovat anualment, aquest reconeixement, atorgat per l’Institut de Turisme Responsable (ITR), es basa en els criteris de sostenibilitat establerts en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. El foment del desenvolupament econòmic i social en el territori, la contractació de persones en risc d’exclusió social, el mínim impacte ambiental, la compensació de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle generades durant el Festival i el consum responsable són alguns dels criteris que van permetre que obtingués aquesta distinció.
L’aposta del Festival per la sostenibilitat inclou la compensació de les seves emissions de gasos d’efecte d’hivernacle. Per a aconseguir-ho, es calcula la petjada de carboni, que inclou els consums energètics de l’esdeveniment, els materials lliurats als assistents, el servei de càtering, els desplaçaments i les pernoctacions dels membres de l’organització i dels artistes. L’any passat, la compensació d’aquestes emissions es va realitzar mitjançant la compra de 105 crèdits de carboni del projecte Xina Cookstoves, que redueix els gasos d’efecte d’hivernacle mitjançant la venda de diferents tipus d’estufes millorades que utilitzen excedents de residus agrícoles (una font de combustible 100% renovable). Després de la celebració de l’edició de 2019, també es calcularà la petjada de carboni generada i es compensarà amb el suport a algun projecte d’interès mediambiental.

Oferta gastronòmica de qualitat que converteix el festival en tota una experiència
La gastronomia de qualitat i centrada en productes de proximitat de l’Empordà té una presència destacada en el festival de la mà del prestigiós restaurant Via Veneto. Amb la seva renovada estrella Michelin i els seus 40 anys d’experiència, l’equip de sala es trasllada al complet a Cap Roig durant les nits del festival i, a més, es reforça amb unes 60 persones de la comarca per a aconseguir una plantilla d’unes 100 persones.
La seva oferta gastronòmica en els tres espais (plaça, claustre i restaurant) s’adapta a l’espectador amb propostes de qualitat tenint en compte productes de proximitat i proveïdors locals en un dels paratges més bells de la Costa Brava.

 

Arxivat com a: Baix Empordà, Cultura, Gastronomia, Societat Etiquetat com a: Cap Roig, concert, costa brava, gastronomia, la caixa, palafugell

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

"Papada a baixa temperatura amb pèsols a la brasa "Papada a baixa temperatura amb pèsols a la brasa i suc de rostit", la recepta de @tomasbrull (xef de @lacalataverna de #palamos) que trobareu al número 18 de l'Empordà Gastronòmic, "Cuina d'aprofitament", ja a la venda #gastronomia #receptes #cuina #cuinacatalana #cuinatradicional #palamos #baixemporda #costabrava #empordà #menjardecollons
Imatge antiga de l'església de @santacristina_aj, Imatge antiga de l'església de @santacristina_aj, quan el cementiri de la població estava adherit als murs est i sud del temple, una de les fotografies que il·lustren l'article "Revolucions cristinenques" de @gloriajaraalberti, que trobareu al número 72 de la @rbaixemporda, "Temps de revoltes", ja a la venda #tempsderevoltes #santacristinadaro #valldaro #historia #cultura #patrimoni #baixemporda #costabrava #premsacomarcal #fotosantigues #imatgesantigues #queboniceslempordà
Magnífiques vistes de l'Alt Empordà des del Puig Magnífiques vistes de l'Alt Empordà des del Puig Segalar, a mig camí entre #albons, #garrigoles i #viladamat. Fotografia de @gem_pinet #altempordà #baixemporda #puigsegalar #mirador #vistes #paisatge #paisatgesdecataluya #estepablanca #natura #costaempordanesa #costabrava #primavera #queboniceslempordà
"Els peixos de baix cost a la cuina actual. Donar "Els peixos de baix cost a la cuina actual. Donar valor als productes del mar, objectiu de l'Espai del Peix" és l'article del @museudelapesca de l'@ajuntamentdepalamos que trobareu al número 18 de l'Empordà Gastronòmic, "Cuina d'aprofitament", ja a la venda #gastronomia #empordagastronomic #cuinadelpeix #cuinamarinera #peix #pesca #pescadors #espaidelpeix #museudelapesca #palamos #baixemporda #costabrava #empordà #premsacomarcal #cuinadaprofitament #cuinaderesistencia
L'antiga rajoleria del Brugà de #palafrugell, una L'antiga rajoleria del Brugà de #palafrugell, una de les imatges que il·lustren l'article "Can Frigolet del Brugà" de Ramir Lacasa, que trobareu al número 72 de la @rbaixemporda, , "Temps de revoltes", ja a la venda #tempsderevoltes #historia #cultura #patrimoni #baixemporda #rajoleria #costabrava #premsacomarcal #raconsemporda #raconscomarquesgironines #raconscostabrava
Primavera al #baixemporda: vista de la Barraca del Primavera al #baixemporda: vista de la Barraca dels pastors, l'@ermitadesantacaterina i el Castell del Montgrí des del Coll de les Sorres #massisdelmontgri #torroellademontgri #valldesantacaterina #parcnaturaldelmontgrí #natura #paisatge #patrimoninatural #patrimonicultural #pedraseca #espaismedievalsemporda #primavera #baixemporda #costabrava #queboniceslempordà #raconsemporda #raconscomarquesgironines #paisatgesdecataluya
Fattoush, Sopa d'All, Arròs al forn, Hachis Parme Fattoush, Sopa d'All, Arròs al forn, Hachis Parmentier... @fabregajaume ens porta les millores receptes de "Cuina d'aprofitament" a l'article "La cuina d'allò que sobra", que trobareu al número 18 de l'Empordà Gastronòmic, ja a la venda #empordagastronomic #cuinaderesistencia #cuinadaprofitament #cuinatradicional #cuinacatalana #cuinafrancesa #cuinaoriental #gastronomia #menjardecollons #premsacomarcal
Gravat d'A. Jacob publicat a Le Monde Illustré el Gravat d'A. Jacob publicat a Le Monde Illustré el 30 d’octubre de 1869, una de les imatges que il·lustren l'article "El foc de la Bisbal" de Montse Sais i Sabater (Membre de la Comissió del 6 d'octubre de 1869), que trobareu al número 72 de la , "Temps de revoltes", ja a la venda #labisbaldempordà #focdelabisbal #seglexix #1869 #historia #tempsderevoltes #baixemporda
Magnífic menú del dia avui al Restaurant @larcad Magnífic menú del dia avui al Restaurant @larcadapalamos, que enguany celebra el seu cinquè aniversari. Per molts anys! #palamos #gastronomia #cuinaiterritori #cuinatradicional #cuinamarinera #baixemporda #costabrava #empordagastronomic #cigronsambbacallà #suquetderap #pastadefull #menjardecollons #foodporn #premsacomarcal
El col·legi dels Germans de la Doctrina Cristina El col·legi dels Germans de la Doctrina Cristina va ser cremat durant la Setmana Tràgica a #palamos l'any 1909. Fotografia d'Angel Toldrà Viazo (Col. M. Cervera Roura, SAMP) que il·lustra l'article "La Setmana Tràgica a Palamós: una cronologia dels fets" de @gabrielmartinroig, que trobareu al número 72 de la @rbaixemporda, "Temps de revoltes", ja a la venda #historia #setmanatràgica #1909 #baixemporda #tempsderevoltes #cultura #historia #patrimoni #imatgesantigues #edificisemblemàtics #premsacomarcal
"Quan comprem filets de pit de pollastre ja estem "Quan comprem filets de pit de pollastre ja estem desaprofitant la seva carcanada per fer una sopa". Entrevistem l'activista de la cuina tradicional Abraham Simon-Ferré (@abrahamsimon7932), protagonista també de la portada del número 18 d'Empordà Gastronòmic, "Cuina d'aprofitament", ja a la venda #empordagastronomic #cuinatradicional #cuinadaprofitament #cuinaderesistencia #gastronomia #malbaratamentalimentari #cuina #cuinacatalana #cuinacat #cuinadetemporada #menjardecollons #premsacomarcal #empordà #costabrava
#pedresvenerables a #castelldaro de @platjaroturis #pedresvenerables a #castelldaro de @platjaroturisme #creudeterme #patrimoni #patrimonicultural #platjadaro #baixemporda #costabrava #historia #cultura #costaempordanesa #costabrava #queboniceslempordà
Racons màgics del #baixemporda: La Font d'en Masc Racons màgics del #baixemporda: La Font d'en Mascort a @visitpalafrugell ha recuperat bona part del seu antic esplendor gràcies a les feines de recuperació i neteja iniciades per l'@agrupacioexcursiopalafrugell. Molt bona feina! #palafrugell #patrimoni #patrimoninatural #patrimonicultural #fonts #aigua #recuperacio #historia #empordà #empordanet #costaempordanesa #costabrava #queboniceslempordà #paisatgesdecataluya
Ja són a impremta els nous números de @rbaixempo Ja són a impremta els nous números de @rbaixemporda i Empordà Gastronòmic, "Temps de revoltes" i "Cuina d'aprofitament". A partir de la setmana que ve els trobareu a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda #premsacomarcal #tempsderevoltes #historia #cultura #patrimoni #cuinadaprofitament #gastronomia #cuinatradicional #receptes #costaempordanesa #empordagastronomic #empordà #costabrava
El rebost d'en Llenas #miquelllenas #gastronomia # El rebost d'en Llenas #miquelllenas #gastronomia #cuina #hostaleria #hostaleriasegura #volemtreballar #volemobrir #premsacomarcal
Camí de l'ermita de Santa Maria de Fenals des del Camí de l'ermita de Santa Maria de Fenals des del Mas Ros a @platjaroturisme #camins #patrimoni #patrimonicultural #Gavarres #baixemporda #artromanic #artmedieval #espaismedievalsemporda #raconscomarquesgironines #paisatgesdecataluya #paisatge #hivern #passejades #baixemporda #costabrava #costaempordanesa #castellplatjadaro #queboniceslempordà
Magnífica sortida #TastDePaisatge aquest matí a Magnífica sortida #TastDePaisatge aquest matí a @visitpals amb la xef @iolandabustos, amb un sensacional vermut amb aperitius silvestres per acabar. Una experiència molt recomanable! #iolandabustos #tastdepaisatge #flors #floracatalana #herbesaromatiques #cuinarambflors #gastronomia #cuina #aperitiussilvestres #menjardecollons #natura #sortidesguiades #pals #platjadepals #baixemporda #costabrava #empordanet
Fideuà negra a la brasa amb canana i pop, un dels Fideuà negra a la brasa amb canana i pop, un dels plats brutals de "Lo ranxo del migdia" de @lacalataverna de #palamos #gastronomia #cuinamarinera #cuinamarimuntanya #menjardecollons #menjarbé #fideua #fideus #baixemporda #costaempordanesa #costabrava #incostabrava
Racons màgics del #baixemporda: Mirador de la Cre Racons màgics del #baixemporda: Mirador de la Creu del Castellar a @calongesantantoni #calongeisantantoni #calonge #mirador #paisatge #febrer #costaempordanesa #costabrava #patrimoni #patrimonicultural #patrimoninatural #raconscomarquesgironines #raconsemporda #vistes #paisatgesdecataluya #queboniceslempordà #incostabrava
Primera collita de la temporada #esparrecs #esparr Primera collita de la temporada #esparrecs #esparrecsdemarge #natura #delboscalplat #gastronomia #cuina #palamos #capgros #baixemporda #costabrava #empordanet #menjardecollons

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa