• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

El Govern inicia les obres de millora del dic de recer al port de Palamós, amb una inversió de 3,6 milions d’euros

28 de Juliol de 2019

Palamós.- El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat avui les obres de millora del dic de recer del port de Palamós, que han començat recentment.

Calvet ha assenyalat que es tracta d’una actuació que serveix per “reforçar el dic i evitar situacions de perill per tota l’activitat econòmica que s’hi desenvolupa, una activitat molt important per tot el port de Palamós, per les comarques de Girona i per tot Catalunya”, recordant que el Govern, mitjançant Ports de la Generalitat, està desenvolupant un pla d’actuacions de 4 anys “en què invertirem prop de 30 milions, que suposen més de 100 milions si afegim també les inversions del sector privat, i només a la zona nord, al voltant d’11 milions”.
El conseller ha destacat que la inversió a Palamós “permet que tota aquesta activitat econòmica es faci amb tota la seguretat que necessita, aportant una millor interconnexió del port amb la pròpia ciutat”. L’actuació, ha dit,  comporta “un retorn econòmic per Palamós i per tot el país, i afegirà molt potencial al port de Palamós, una estructura estratègica i bàsica de la ciutat, de les comarques de Girona i tot el país”.
Calvet ha recordat que “quan acabi l’obra tindrem més seguretat i operativitat al port, i un espai guanyat al mar que servirà per afegir valor i activitat turística a la ciutat, un espai de gaudi que es convertirà en icònic al port de Palamós”.
Sobre l’estatus de punt Shengen del port de Palamós, Calvet ha insistit que “exigim, volem i farem tot el possible per disposar el punt Shengen que ens doni plena operativitat al port de Palamós”. En aquest sentit, ha recordat que “tenim tot a punt perquè això sigui possible, però necessitem una decisió política i una assignació pressupostària”.  Amb tot, el conseller, ha assegurat que “amb un govern a l’Estat espanyol en funcions es difícil concretar”.

Més seguretat a l’activitat portuària
L’empresa pública Ports de la Generalitat ha començat les obres d’adequació del dic de recer i de reposició de blocs de formigó, que han d’evitar els sobrepassaments de les onades per sobre d’aquesta infraestructura quan hi ha forts temporals i, a la vegada, oferir més recer i seguretat a les activitats portuàries i als treballadors que les executen. El projecte té una inversió pública de 3,6 milions d’euros i una previsió d’execució de les obres de gairebé 14 mesos.
L’actuació del dic de recer del port de Palamós s’emmarca en el Pla d’inversions 2019-2022 de Ports de la Generalitat, que es portarà a terme en aquests quatre anys. Aquest projecte ha d’assegurar i mantenir la funcionalitat del port baix empordanès com a infraestructura per al recer d’embarcacions i el desenvolupament de les activitats portuàries. A més, les obres han d’adaptar el dic de recer per ajudar a mitigar els possibles efectes del canvi climàtic.

Continuïtat de les operatives
El dic de recer del port de Palamós té una longitud de 750 metres i ofereix protecció a les activitats, els béns i les persones. El dic té un moll de 386 metres de longitud i una esplanada adjacent que s’utilitzen per operar el tràfic de creuers i de mercaderies. L’esplanada dona cabuda a l’estació marítima i una part de la superfície també s’utilitza per emmagatzemar mercaderies. Ports ha informat l’Ajuntament de Palamós i els usuaris del port del projecte i del desenvolupament de les obres.
Mentre es desenvolupi la temporada de creuers 2019, que preveu finalitzar el pròxim 28 d’octubre, l’activitat es farà amb normalitat. L’estació marítima funcionarà per fer el control dels passatgers. Els passatgers i els tripulants que anaven i tornaven a la vila caminant pel passeig de l’espatller, a partir d’ara i per la seva seguretat, entraran i sortiran del port amb els busos llançadora, que incrementaran la seva freqüència de pas des de l’hora d’arribada de cada creuer fins a l’hora de sortida. Així mateix, els autobusos que porten els turistes de creuer a les visites pel territori i els camions que porten subministraments als creuers podran circular pel vial d’accés al moll comercial.
Pel que fa al sector comercial i mentre durin les obres, s’ha habilitat una zona per encabir la maquinària del sector comercial i per emmagatzemar les mercaderies sobre el moll quan es realitza l’operativa, per conciliar les obres amb l’activitat. Així mateix, els camions podran circular pel vial de serveis del port fins al moll comercial per carregar o descarregar la mercaderia a l’espai previst.
Les obres suposaran canvis en les zones de passeig per als ciutadans dins del port, ja que el passeig de l’espatller romandrà tancat mentre durin les obres per motius de seguretat.

Les obres
Els pas del temps i les diferents temporals que ha sofert la costa de Palamós, especialment el de Sant Esteve de 2008, han ocasionat ultrapassaments  en el dic i moviments d’algunes peces d’escullera i blocs de formigó, que ara s’han  d’adequar amb aquest projecte.
Les obres han començat pel desmuntatge de la delimitació perimetral que separa el moll de l’espatller del dic de recer. Per raons de seguretat i per evitar interferències, amb les tanques metàl·liques i els new jerseys de formigó es farà una nova delimitació perimetral a l’esplanada del dic, que separarà la zona d’obres de la zona on es desenvoluparan les activitats de creuers i comercial. Així mateix, en aquesta zona de treball es construiran els nous blocs de formigó que s’han de col·locar al dic i es confinarà la maquinària de treball.
Després es crearan dues rampes des del moll al pas de l’espatller per tal que les màquines puguin accedir per treballar. Les obres continuaran amb la retirada d’una part dels blocs d’escullera existents i l’adequació dels talussos.
Les obres es faran per trams i s’iniciaran al final del dic de recer, al costat de la balisa principal del port, per finalitzar a l’inici del dic, al costat dels accessos al moll comercial. En aquests trams s’han de reposar les peces d’escullera i els blocs de formigó que es construiran al moll. També s’adequaran els serveis d’enllumenat i els serveis de càmeres de videovigilància a la nova infraestructura. A més, es construiran nous accessos al dic i a l’estació marítima.
Es calcula que el trànsit derivat de les obres serà d’uns 12 camions diaris, quan s’hagin de construir els blocs de formigó. Aquests vehicles circularan pel vial de serveis del port fins a la ronda de l’Est i l’autovia, sense interferir amb el passeig marítim ni amb el nucli urbà de Palamós.

 

Arxivat com a: Serveis, Societat, Turisme Etiquetat com a: infraestructures, obres, palamós, Port de Palamós, ports de la Generalitat, serveis, societat, turisme

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

"A vegades penso que encara no fem prou bandera de "A vegades penso que encara no fem prou bandera dels productes meravellosos que tenim". Entrevista amb Quim Casellas, xef del @casamarllafranc, a l'Empordà Gastronòmic número 17, "25 anys de la @cuinaempordanet", ja a la venda #palafrugell #llafranc #casamar #gastronomia #cuina #cuinaempordanet #cuinaempordanesa #cuinacatalana #baixemporda #empordanet #costabrava
“L’Hospital de pobres de l'@ajpalafrugell”, “L’Hospital de pobres de l'@ajpalafrugell”, de Ramir Lacasa, a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #salut #tempsdesalut #historia #sanitat #cultura #patrimoni #palafrugell #baixemporda #costabrava #fotosantigues #premsacomarcal
"Rostit de l'Empordà amb vi de flors de murtra i "Rostit de l'Empordà amb vi de flors de murtra i puré de murtrons i orellanes", de @iolandabustos. Trobareu aquesta i moltes altres #receptes al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #gastronomia #cuina #cuinacatalana #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #menjardecollons #rostit #cuinaambflors #flors #floracatalana #baixemporda #costabrava #iolandabustos #premsacomarcal
Feliç tortell de reis! #reismags #tortelldereis # Feliç tortell de reis! #reismags #tortelldereis #tradicions #cuinacatalana #cuinatradicional #postresdeliciosos #quinfredquefa #hivern #baixemporda #costabrava #empordanet #premsacomarcal
"L'Hospital de pobres i malalts de @torroellaestar "L'Hospital de pobres i malalts de @torroellaestartitillesmedes (segle XVII)", de Rosa M. Masana Ribas, al número 71 de la @rbaixemporda, "Temps de salut", ja a la venda #tempsdesalut #salut #torroellademontgri #hospital #historia #patrimoni #patrimonicultural #sanitat #edificisemblemàtics #arquitectura #cultura #baixemporda #costabrava #premsacomarcal
La Barraca dels Hereus, una de les construccions d La Barraca dels Hereus, una de les construccions de #pedraseca més ben conservades del #massisdelmontgri a @torroellaestartitillesmedes #rutadelvent #patrimoni #patrimonicultural #patrimoniimmaterial #feinesdelbosc #torroellademontgri #estartit #parcnaturaldelmontgrí #baixter #historia #cultura #baixemporda #costabrava
"Els 6 magnífics dels 5 de l'Empordanet: Jaume Fo "Els 6 magnífics dels 5 de l'Empordanet: Jaume Font, Eduard Gascons, Lluís Cruañas, Jordi Budó, Carles Camós i Josep Font". Podeu llegir l'article de @vadorgarbos al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de la @cuinaempordanet", ja a la venda #gastronomia #cuina #cuinatradicional #cuinaempordanesa #cuinacat #cuinacatalana #historia #empordanet #baixemporda #premsacomarcal
"Els apotecaris de Palamós entre els segles XV i "Els apotecaris de Palamós entre els segles XV i XVIII. Els guardians de la #salut pública", de @gabrielmartinroig, al número 71 de la @rbaixemporda, "Temps de salut" #tempsdesalut #sanitat #artmedieval #miniatura #historia #palamos #cultura #patrimoni #baixemporda
Els millors desitjos per aquestes festes i per un Els millors desitjos per aquestes festes i per un millor any 2021! #bonnadal #bonesfestes #feliçanynou #feliç2021 #lanyqueveseràmillor #lanyquevemesimillor #totaniràbé🌈 #salutiforçaalcanut
El rebost d'en Llenas #miquelllenas #gastronomia # El rebost d'en Llenas #miquelllenas #gastronomia #cuina #hostaleria #hostaleriagirona #hostaleriasegura #volemtreballar #premsacomarcal
"L'àngel de la mort colpejant una porta durant la "L'àngel de la mort colpejant una porta durant la plaga de Roma", gravat de Levasseur que il·lustra l'article "Epidèmies i pandèmies: ahir i avui" de Temi Vives Rego, que trobareu al número 71 de la @rbaixemporda, "Temps de salut", ja a la venda #salut #tempsdesalut #epidemies #pandemia #historia #cultura #sanitat #coronavid19 #covid #premsacomarcal
Empordà Gastronòmic dedica el seu número 17 als Empordà Gastronòmic dedica el seu número 17 als 25 anys del primer col·lectiu gastronòmic de Catalunya, la @cuinaempordanet. Amb textos de @fabregajaume, @vadorgarbos i @juditlloberol, el pròleg de Manuel Vázquez Montalbán per l'edició del seu primer receptari l'any 1983 i les millors #receptes de la #cuinaempordanesa, el trobareu a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda! #gastronomia #cuina #cuinamediterrania #cuinatradicional #menjardecollons #menjarbé #cuinaempordanet #empordanet #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic #revistadelbaixempordà
Acabades de sortir del forn! "Temps de #salut" i " Acabades de sortir del forn! "Temps de #salut" i "25 anys de La @cuinaempordanet", les propostes de @rbaixemporda i #empordagastronomic per aquestes festes a partir d'avui a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda  #sanitat #sanitaris #medicina #infermeria #historia #cultura #patrimoni #gastronomia #cuina #cuinatradicional #cuinacat #cuinacatalana #receptes #empordà #costabrava #costaempordanesa #costabravacentre #premsacomarcal #novetateditorial
Nova #bretolada, més aviat acte de #vandalisme, c Nova #bretolada, més aviat acte de #vandalisme, contra el #patrimonicultural del #baixemporda: arrencades una seixantena de rajoles del pedrís perimetral de l'era de can Güitó de #romanyadelaselva a @visitsantacristina. Tota la informació a www.revistabaixemporda.cat #patrimoni #cultura #historia #santacristinadaro #Gavarres #costabrava
Portes obertes, racons amagats al Castell de #pera Portes obertes, racons amagats al Castell de #peratallada a l'@ajuntament_forallac #espaismedievalsemporda #patrimoni #patrimonicultural #historia #artmedieval #costabrava #empordanet #baixemporda #cultura #raconsemporda #raconscomarquesgironines #raconscostabrava #raconsambencant #raconsamagats #queboniceslempordà #castellsdelempordà #castelldeperatallada
"Temps de salut" i "25 anys de La @cuinaempordanet "Temps de salut" i "25 anys de La @cuinaempordanet", les propostes de @rbaixemporda i Empordà Gastronòmic per aquestes festes, a partir de la setmana que ve a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda! #salut #sanitat #medicina #sanitaris #personalsanitari #historia #cultura #patrimoni #gastronomia #cuinaempordanet #cuinaempordanesa #menjardecollons #cuinatradicional #costabrava #premsacomarcal
El Molí d'en Coia, patrimoni etnològic de gran v El Molí d'en Coia, patrimoni etnològic de gran valor en perill al veïnat de Pastells de l'@ajcmss.cat #cruillesmonellsisantsadurnidelheura #Gavarres #patrimoni #patrimonihidràulic #patrimonietnològic #cultura #historia #feinesdelbosc #raconsemporda #raconscomarquesgironines #raconscostabrava #edificissingulars #llocsabandonats #natura #baixemporda #costabrava #raconsamagats #aigua #queboniceslempordà
Llevantada a la #platjadelafosca a #palamos, un di Llevantada a la #platjadelafosca a #palamos, un dia gairebé d'estiu #llevantada #platja #onades #surf #surfing #mediterrani #baixemporda #costaempordanesa #costabrava #paisatge #paisatgesdecataluya #raconsemporda #raconscostabrava #raconscomarquesgironines #tardor #queboniceslempordà #solsolet
"La seguretat alimentària a casa: Repassem la nev "La seguretat alimentària a casa: Repassem la nevera", de Mª Gràcia Artigas (Cap de qualitat i seguretat alimentària d'Emporhotel), al número 16 de l'Empordà Gastronòmic, "Empordà, terra de vins" #alimentaciosaludable #seguretatalimentaria #ssibe #hospitaldepalamos #salut #premsacomarcal #baixemporda #empordagastronomic
"Caminar por l'Empordà: De Sa Tuna a Aiguafreda a "Caminar por l'Empordà: De Sa Tuna a Aiguafreda a @beguresautentic", de Jordi Rodon, al número 70 de la @rbaixemporda, "Edificis singulars" #begur #beguresautentic #satuna #aiguafreda #camideronda #costabrava #costaempordanesa #baixemporda #platges #paisatge #paisatgesdecataluya #raconsemporda #raconscomarquesgironines #raconscostabrava #queboniceslempordà #premsacomarcal

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic · Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa