Vall-llobrega.- El migdia del 5 de desembre es va fer la presentació de L’Odissea culinària. Viatges per la gastronomia de la Mediterrània, un llibre escrit pel xef del restaurant Aurum i pel crític gastronòmic Jaume Fàbrega. Durant l’acte, celebrat a l’Aula Gastronòmica de l’Empordà, també hi van intervenir el gerent de Costa Brava Centre, Martí Sabrià, i el popular cuiner Marc Ribas.
Escrita a quatre mans i editada per Viena Edicions, L’Odissea culinària fa un repàs a la llarga tradició gastronòmica de la Mediterrània. “La riquesa de la nostra cuina és infinita i amb aquest llibre crec que ho hem sabut sintetitzar”, ha explicat l’escriptor Jaume Fàbrega. També hi ha dit la seva Enric Herce, que ha aprofitat la seva intervenció per agrair la presència dels assistents, entre ells, una gran representació del col·lectiu ‘La Cuina de l’Empordanet’. “La idea d’Odissea culinària va sorgir el 1994, i d’alguna manera, aquest llibre també és un recull de vivències personals”, ha afegit el xef empordanès.
A les seves 208 pàgines, el lector podrà gaudir d’una obra farcida de receptes tradicionals que han perdurat amb el pas dels anys. Cada viatge –n’hi ha 7– inclou sis plats que tenen el seu origen en algun indret de la Mediterrània. “L’Enric i en Jaume et fan viatjar pel temps a través de la cuina. Per a mi és tot un plaer està al costat d’aquests dos referents”, ha assegurat el cuiner Marc Ribas.
Abans, el gerent de Costa Brava Centre, Martí Sabrià ha elogiat la tasca dels autors de L’Odissea culinària i de totes les persones que “han aportat el seu gra de sorra per fer de la cuina empordanesa, un referent a nivell mundial”. L’acte ha acabat amb el tast d’alguns plats que apareixen al llibre.
Deixa un comentari