Sant Feliu de Guíxols.- Com a símbol de l’esforç i el compromís amb el reciclatge del vidre dels ciutadans, Ecovidrio ha lliurat el trofeu de vidre sostenible a Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols.
Michael Matthews, corredor de l’equip Sunweb i guanyador de la segona etapa de la Volta a Catalunya, ha rebut el trofeu de Ecovidrio, patrocinador sostenible de la cursa, que ha estat elaborat amb el vidre reciclat pels veïns de les localitats per les quals es desenvolupa La Volta. Amb aquest gest, Ecovidrio vol conscienciar sobre la importància del reciclatge de vidre a través de la campanya “Recicla vidre i pedaleja”, en què participen els ajuntaments dels municipis que recorre la competició.
Durant els últims dies, els veïns de Sant Feliu de Guíxols han anat dipositant els seus residus de vidre en els onze contenidors decorats per a l’ocasió que ha col·locat Ecovidrio en diferents localitzacions del municipi (Passeig del Mar, al carrer Enamorats, a l’Avinguda Juli Garreta i a l’Avinguda Catalunya). Amb aquests residus s’han elaborat els trofeus sostenibles, que dibuixen el perfil de l’etapa guanyada i representa l’esforç realitzat pels esportistes i la col·laboració dels veïns en la sostenibilitat i respecte de l’entorn que caracteritza aquest esport. Després de la clàssica celebració amb cava, Michael Matthews va dipositar l’ampolla corresponent en un contenidor d’Ecovidrio com a gest de conscienciació amb el reciclatge del vidre. A més, Ecovidrio ha lliurat un trofeu de vidre reciclat a Carles Motas, alcalde de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, com a reconeixement al compromís del municipi amb el medi ambient durant La Volta.
El reciclatge de vidre a Sant Feliu de Guíxols: 14 kg de mitjana per habitant/any
Segons les últimes dades relatives a 2018, els ciutadans de Sant Feliu de Guíxols van reciclar un total de 306.280 quilograms de vidre, el que es tradueix en 14 kg de mitjana per habitant. Respecte a la taxa de “contenerització”, Sant Feliu se situa amb una mitjana de 303 habitants per contenidor, comptant en l’actualitat amb un total de 72 “iglús” instal·lats per als residus d’envasos de vidre.
En 2018, els catalans van reciclar 162.295 tones d’envasos de vidre a través del contenidor verd, una mitjana de 21,3 kg per habitant i 81 envasos per persona. Ecovidrio estima que la taxa de reciclatge de vidre a Catalunya va arribar el 2018 al 77%.
Respecte a la taxa de “contenerització”, se situa amb una mitjana de 206 habitants per contenidor, comptant en l’actualitat amb un total de 36.920 iglús instal·lats per als residus d’envasos de vidre instal·lats.
Sobre Ecovidrio
Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya. El 1997, després de l’aprovació de la Llei d’envasos i residus d’envasos el 1997 i l’arrencada de les seves operacions el 1998, es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei complet i al qual tenen accés tots els ciutadans . En termes de finançament, 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seva aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.
La tasca d’Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d’alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de “contenerització” i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre en l’hostaleria, mobilitzar els ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i l’ecodisseny dels envasos.
En les últimes dues dècades el sistema de Ecovidrio ha permès el creixement exponencial de la taxa de reciclatge passant d’un 31,3% l’any 2000 al 76,5%, segons estima l’entitat per a l’any 2018.
El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l’economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d’envasos de vidre és una activitat recolza el compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament, redunda sobre els objectius (11) Ciutats i comunitats sostenibles, (12) Producció i consum responsables i (13) acció pel clima.
Deixa un comentari