Les Vies Verdes de Girona estenen la temporada turística. Al 2023 s’ha registrat un pic i important d’usos en els mesos d’abril i octubre

Girona.- L’anàlisi de les dades dels comptadors de les vies verdes de Girona posa en relleu que el senderisme i especialment el cicloturisme són activitats que any rere any segueixen estenent la temporada turística, i que les vies verdes són una infraestructura de referència per a la mobilitat sostenible, l’oci actiu, la salut i el turisme.

Les dades mostren que durant el 2023 ha augmentat notablement l’ús de les rutes durant els mesos d’abril i octubre, fet que permet allargar i desestacionalitzar la temporada turística.
L’altra dada destacable és el nombre d’usos. L’any 2023 s’han registrat exactament 1.141.951 usos a les vies verdes, el que es tradueix en uns 600.000 usuaris. És important diferenciar entre usos i usuaris, donat que un mateix usuari pot utilitzar la ruta més d’una vegada. La ruta que ha registrat un nombre més elevat d’usos ha estat la del Carrilet II Nord (Girona – Cassà de la Selva); en segon lloc, el tram sud d’aquesta mateixa ruta, Carrilet II Sud (Cassà de la Selva – Sant Feliu de Guíxols); i en tercer lloc, la ruta del Carrilet I Nord (Olot – Amer).
L’ús de les vies verdes de Girona ha augmentat un 1,25 % en el darrer any.

Dades publicades des de 2020
Des de fa molts anys, el Consorci de les Vies Verdes de Girona disposa de diversos comptadors repartits al llarg de les rutes que gestiona. Aquests permeten conèixer amb detall el nombre d’usos que s’esdevenen cada dia, hora per hora. Actualment hi ha nou comptadors: set de fixos a les vies verdes, un de fix a la ruta Pirinexus Litoral – Camí Natural de la Muga i un de mòbil a la ruta Eurovelo 8. El 2023 se’n va instal·lar un de nou a la zona d’Olot.
Des de l’any 2020, els resultats que es coneixen mitjançant les dades dels comptadors es publiquen al web www.viesverdes.cat, amb informes semestrals i anuals, i establint la comparació amb els anys anteriors. Els informes presenten les dades recollides per mesos de l’any i per ruta, desglossades en dades de vianants i dades de ciclistes. També mostren dades sobre comportaments dels usuaris segons el dia de la setmana i l’hora del dia. Finalment, ofereixen una relació comparativa amb els anys anteriors i n’exposen les conclusions.

Tags: cicloturisme, Comarques gironines, desestacionalització, estadística, infraestructura, mobilitat, senderisme, societat, sostenibilitat, turisme, vies verdes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Els ecologistes denuncien que el 25% del tram de Muga amb restriccions està sec i que reduir-ne el cabal serà “la mort”
Notícia següent
L’Escola Quermany de Pals recollirà el Premi Escoles Verdes al treball en xarxa en el marc de l’11è Fòrum permanent de la CETS Montgrí

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes