Blanes.- La Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes va acollir ahir la presentació de Culleres que Cuiden, un compendi format per dos llibres, editat per la Fundació Joan Petit-Nens amb Càncer.
L’import de la seva venda es destinarà a projectes d’investigació de centres oncològics infantils com ara l’Hospital Sant Joan de Déu, la Vall d’Hebron o Can Ruti, entre d’altres.
L’acte de presentació va ser encapçalat per l’alcalde, Mario Ros, i el president de la Fundació Joan Petit-Nens amb Càncer, Joan Torner. Els van acompanyar regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, l’autora de les il·lustracions, Pilarín Bayés, així com d’alguns dels cuiners i pastissers que han col·laborat en el treball: les “Cuineres de Sils”, representades per Xicu Anoro a la taula, la cuinera Glòria Muñoz i el pastisser blanenc Jordi Gironès.
Culleres que Cuiden inclou en un mateix estoig dues vessants d’una mateixa finalitat gastronòmica. El primer volum, escrit per la doctora especialitzada en Oncologia Antonieta Barahona, és una guia de consells d’alimentació recomanables i més adequats des del punt de vista nutricional per poder pal·liar al màxim els efectes secundaris que poden sorgir durant el procés de la malaltia derivats del tractament oncològic.
Vòmits, nàusees, malestar, inapetència, problemes de masticació i deglució, pèrdua de pes… Aquesta problemàtica no és exclusiva dels malalts de càncer. També és present en alguns pacients afectats per malalties cròniques que poden afectar la masticació, la deglució i la digestió d’aliments. La doctora i el seu equip de col·laboradors presenten les seves recomanacions nutricionals a través d’un joc com la Xarranca.
El segon volum és encara més lúdic, i inclou receptes que han cedit famosos i reconeguts cuiners i pastissers d’arreu de Catalunya, com Nandu Jubany, Carme Ruscalleda, les Cuineres de Sils, Glòria Muñoz, Oriol Sala, Sergi Vallès, Fina Puigdevall o Jordi Gironès, entre d’altres. Són receptes “regalades” que inclouen la preparació de diversos plats que ajuden a passar-s’ho bé a la cuina, alhora que es promou una millor alimentació.
Deixa un comentari