
La reimplantació del corall és una tècnica que consisteix a mantenir viu el corall comissat dins d’uns aquaris per després cercar una zona idònia per reimplantar-lo mitjançant una massilla amb què s’uneix la base del corall amb la roca. S’ha fet dins al Parc Natural del Mongrí, Illes Medes i Baix Ter per part de membres de l’equip subaquàtic del grup de suport matí dels Agents Rurals, juntament amb biòlegs de l’Instituc de Ciències dle Mar (ICM-CSIC) i de la Universitat de Barcelona i amb el suport dels patrons del parc.
L’objectiu de la reimplantació és aconseguir la regeneració del corall sostret amb una metodologia que s’ajusta al protocol definit per la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP).

Per a l’èxit de l’actuació, va caldre la coordinació d’un dispositiu format per inspectors de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims a la demarcació de Girona, els Agents Rurals i els Mossos d’Esquadra.
Alguns dels denunciats tenien llicència per treballar a les zones que no estan incloses a la moratòria de pesca de corall vermell aprovada per la Generalitat.
L’operatiu va consistir en diversos dies de control i vigilància de la zona, protegida i on no es podia agafar l’espècie, amb efectius tant terrestres, com aquàtics i aeris. Als infractors, els van interceptar en una cala on havien aparcat els seus vehicles, tres d’ells duien equips d’immersió però no duien cap captura. Tot i això, els investigadors sospitaven que podien haver amagat el corall.
Finalment, a última hora de la tarda van trobar tres sacs que els furtius havien amagat a uns cinc metres de fondària i que contenien unes 150 colònies de corall, amb un pes tota d’1,86 quilos.
Deixa un comentari