S’inicia el programa d’activitats mediambientals d’estiu a Palamós

Palamós

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós iniciarà divendres 12 de juliol una nova edició del programa d’activitats mediambientals d’estiu, que en aquesta ocasió rep el títol de “Litoral a fons!”.

Mitjançant aquest programa d’activitats es vol fomentar el coneixement, la relació i connexió de la societat amb el seu entorn natural, organitzant propostes pensades per a tota la família.
Les activitats tindran lloc del 12 de juliol al 26 d’agost, i s’obriran divendres vinent amb una sortida contemplativa a Cap Gros, mitjançant la qual es proposa poder fer un recorregut guiat per l’interior d’aquest parc, per descobrir els beneficis saludables i espirituals del contacte conscient amb la natura, combinant exercicis de relaxació, de respiració i de meditació en moviment.
L’itinerari s’iniciarà a les 7:30 hores del matí, i serà conduït per la infermera i guia en terapia de bosc, Carina Vizcaino.  La sortida contemplativa al parc de Cap Gros es tornarà a repetir el dia 2 d’agost.
El programa seguirà els dies 17 i 18 de juliol, en aquest cas amb la xerrada informativa que realitzaran els tècnics de l’empresa especialitzada en socorrisme, Marsave Mallorca, sobre primers auxilis, així com els riscos i les precaucions que cal tenir en compte i aplicar en el cas de banyar-se en zones litorals rocoses.
Les dues sessions previstes tindran lloc a les 18 hores, tenint en compte que el dia 17, es durà a terme al mòdul de socorrisme de la platja Gran, i la del dia 18 en el que hi ha ubicat a la platja de La Fosca.
El dia següent 19 de juliol i dins les activitats mediambientals d’estiu, es proposa fer una sortida pel litoral del municipi on cada participant pugui estar acompanyat de la seva mascota i gaudir plegats de la natura. L’itinerari s’iniciarà a les 7.30 hores a la platja de Sa Tamardia (La Fosca) fent un recorregut per la costa per arribar finalment a la platja de Pere Grau (zona del far i platja autoritzada per a gossos). Aquesta proposta es repetirà el dia 30 d’agost, però en aquella ocasió amb horari de tarda, a partir de les 19 hores.
El mes d’agost s’encetarà amb la realització d’una xerrada i observació de perseids i del fenòmen de les llàgrimes de Sant Llorenç. L’activitat tindrà lloc el dia 7 d’agost, a les 22 hores, a la finca municipal de Can Pere Tià, i serà a càrrec de l’Associació Astronòmica de Girona.
Finalment els dies 9, 19 i 26 d’agost, es duran a terme les tres darreres sessions del programa, i en aquest cas dedicades a conèixer el litoral local mitjançant la pràctica de l’snorkel, amb l’explració de la biodiversitat marina de diversos punts la costa palamosina, acompanyats i guiats per una biologa especialista, de l’entitat Associació d’Amics de les Illes Formigues.
El dia 9, la sortida tindrà lloc a l’entorn de la platja de Castell (11:30 hores), el  dia 19 a S’Alguer (11:30 hores); i el 26 a la platja de Sa Tamardia (17:30 hores).
Totes les activitats incloses en el programa d’activitats mediambientals d’estiu són gratuïtes, però requereixen d’inscripció prèvia (excepte les xerrades dels dies 17 i 18 de juliol) a l’apartat de Medi Ambient del web municipal: www.palamos.cat.

Tags: activitats, ajuntament de Palamós, cultura patrimoni, espais naturals, estiu, medi ambient, palamós, societat, temporada turística

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
1.541 passatgers han utilitzat el nou servei de Bus30’ en una setmana
Notícia següent
Les últimes pluges mitiguen la sequera i el Consorci d’Aigües té més marge per executar les obres d’emergència a l’Alt Empordà

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes