Edició: Revista del Baix Empordà 2015
Autor(s): Lluís Molinas i Falgueras i altres autors
Preu: 15 euros
Els fogons de l’àvia Dolors. Receptes, Records i Vivències de la cuina del Baix Empordà
Reedició del llibre Els fogons de l’àvia Dolors, exhaurit pocs dies després de la seva publicació l’any 2004. Edicions de la Revista del Baix Empordà s’ha fet càrrec d’una segona edició revisada i ampliada que, amb el subtítol de Receptes, records i vivències de la cuina del Baix Empordà, compta amb articles expressament escrits per a l’ocasió de Pep Espadalé i Àngela Martí, del Museu del Suro de Palafrugell, del professor de gastronomia de la Universitat Autònoma de Barcelona Jaume Fàbrega, de les empresàries d’hostaleria Carme Hospital Poch i Adela Pagès, de Miquel Martí, del Museu de la Pesca de Palamós, de l’enòloga Montserrat Molla, de l’enginyer agrònom Baltasar Parera, de Georgina Regàs, directora del Museu de la Confitura de Torrent, i de Martí Sabrià, gerent de l’Associació d’Hostaleria Costa Brava Centre.
Els fogons de l’àvia Dolors és un recull de velles receptes culinàries embolcallades amb anècdotes, vivències i records d’una època –mitjans del segle XX, en plena postguerra– terriblement dramàtica però, al mateix temps, dotada d’un encant irrepetible.