1.541 passatgers han utilitzat el nou servei de Bus30’ en una setmana

Palafrugell

El Bus30’ que uneix Palafrugell amb les platges de Llafranc i Calella de Palafrugell ha tancat la seva primera setmana de funcionament amb un total de 1.541 passatgers.

Dins aquesta primera setmana, on el dissabte 6 va coincidir amb la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell, ha fet que la utilització del servei tingués una amplia repercussió, ja que 669 viatges es van fer durant aquell dia. Aquest èxit en els seus primers dies suposa una mitjana que supera les 100 persones diàries i la previsió de futur és que es pugui consolidar ràpidament gràcies a l’equilibri entre funcionalitat, preu i qualitat del servei.
Cal destacar que el servei es va iniciar el passat dilluns dia 1 de juliol i s’allargarà fins al 31 d’agost. El servei de bus continuat s’inicia cada dia a les 7.30 del matí i s’allarga fins les 23.15 hores, connectant Palafrugell amb les platges de Calella i Llafranc.
És un servei que té una freqüència de cada 30 minuts, sent un bus ràpid amb una parada a la Rotonda de la plaça d’Europa i una altra al carrer Barris i Buixó 33, davant dels Ametllers. El recorregut finalitza al final de l’autovia del Mar, a la parada de bus ubicada a la plaça Doctor Trueta, entre Calella i Llafranc.
Aquest servei, pensat tant per a visitants com residents, s’ofereix amb l’objectiu de descongestionar de trànsit aquestes platges i rebaixar els problemes d’aparcament i perquè la gent es pugui desplaçar de manera còmode i fàcil entre aquests nuclis.
Segons el regidor de mobilitat i alcalde del municipi, Juli Fernández, “aquestes xifres reforcen la idea que teníem de la necessitat de millorar la mobilitat a la zona de la costa i donar el suport d’un transport alternatiu que sigui àgil i fàcil no només pels visitants sinó també per la gent que treballa o resideix al municipi. Es tracta de facilitar a la gent la connexió entre Palafrugell i Calella de Palafrugell i Llafranc sense la necessitat d’agafar el vehicle privat. Això també està pensat per a totes aquelles persones que treballen durant la temporada als nuclis, així com aquella gent que ens visita durant la temporada turística. Tot amb un circuit de 30 minuts de durada, de manera que la freqüència és molt elevada per facilitar la utilització d’aquest nou servei de transport”.
Després de l’èxit de les primeres xifres, cal destacar que aquest any no ha estat possible ampliar el servei a Tamariu, però l’objectiu és unir els tres nuclis de costa del municipi l’any vinent incorporant l’arribada al nucli de Tamariu.
Al mateix temps, aquesta setmana, un any més, entra en funcionament el Julivia Bus, que reforçarà els seus horaris i el seu pas per Tamariu, amb l’objectiu de no deixar el nucli sense la possibilitat de connectar Tamariu i Palafrugell amb el transport urbà.
El cost d’un trajecte del Bus30’ senzill és de 2 €, comprant el tiquet al bus. Els usuaris poden comprar abonaments de 10 viatges per 10 € (1 € per viatge) a les oficines de turisme del municipi, online o a guixeta de Sarfa.
Tots els usuaris poden aparcar el vehicle a l’aparcament gratuït amb cabuda per 150 places situat a la Rambla Josep Vergés i Matas (davant del Veritas), i des de la rotonda de la Plaça Europa, situada a pocs metres, agafar aquest bus.
Per a qui vulgui anar al centre, s’ha habilitat una parada al carrer Barris i Buixó, 33 (davant els Ametllers).
Més informació a: https://visitpalafrugell.cat/proposta/bus-30/ i al telèfon 972 30 02 28.

Tags: autobús, Calella de Palafrugell, Llafranc, mobilitat, Palafrugell, platges, serveis, societat, temporada turística

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La 28ª edició de la Beca i Ajut Xiquet Sabater atorga un total de 3.000€
Notícia següent
S’inicia el programa d’activitats mediambientals d’estiu a Palamós

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes