19 de gener: estat de situació del Covid-19 al Baix Empordà

Baix Empordà.- Aquesta darrera setmana, s’han realitzar un 50% més de testos Covid i han augmentat un 15% els resultats positius.

Per tant, la situació a la comunitat no millora i es preveu un increment del nombre d’ingressos hospitalaris de pacients amb Covid-19 i increment del nombre de pacients ingressats amb Covid-19 greus.
En les darreres 3 setmanes, s’han realitzat entorn de 100 ingressos setmanals a l’Hospital de Palamós. D’aquests, un 30% son per Covid-19.

Es recomana extremar les mesures de protecció per evitar contagis
Davant l’increment de casos de Covid-19 cal extremar les mesures de protecció per reduir els contagis: evitar trobades socials, relacionar-se amb la bombolla de convivència, reduir la mobilitat, ventilar espais, ús de mascareta, neteja de mans, i distància de seguretat.

Cribratges de professionals i nombre de professionals positius
A Serveis de Salut Integrats Baix Empordà es segueixen fent els cribratges als professionals seguint l’ordre establert. Actualment hi ha 15 professionals positius de Covid-19, disminuint notablement en relació a la setmana passada.

Nivell d’ocupació i gestió als centres
Al no realitzar intervencions quirúrgiques amb ingrés, el nivell d’ocupació a l’hospital i Palamós Gent Gran s’ha reduït. Aquesta reducció permet afrontar les properes setmanes amb una millor situació als centres.
Actualment hi ha 26 pacients ingressats amb Covid-19 a l’Hospital de Palamós i 11 a Palamós Gent Gran.
Es segueix amb el funcionament de quiròfan només per a urgències i neoplàsies i un o dos quiròfans per a intervencions que no requereixen ingrés hospitalari i no es programen cirurgies amb ingrés fins que la ocupació a l’hospital ho permeti. Es continua amb la restricció de visites als pacients ingressats.
Aquesta setmana l’atenció primària ha començat la realització dels test PCR automostra del professorat i personal que treballa en escoles i instituts del Baix Empordà, més de 2.000. També està coordinant des del mes d’octubre del 2020 la realització d’aquests testos a residents i professionals de les residències de gent gran de la comarca.

Vacunació Covid
El 12 de gener es va iniciar la vacunació contra la Covid-19 als professionals de SSIBE i en el decurs de la setmana s’ha vacunat 820 professionals, que suposa el 54% del personal.
La vacuna és per a tots els treballadors i s’ha establert un ordre de vacunació en funció de l’exposició a Covid-19: primer els professionals de Palamós Gent Gran, després professionals amb risc més alt d’exposició a Covid-19 (urgències, plantes d’hospitalització), després professionals que treballen en àmbits on té més risc el pacient i així fins a la totalitat dels treballadors.

Tags: Baix Empordà, balanç, coronavirus, hospital de palamós, ingressats hospitals, professionals sanitaris, Salut, serveis, societat, SSIBE, vacunació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Ja està disponible una guia d’espècies de pesca recreativa a la costa catalana per fomentar una pràctica responsable
Notícia següent
La Guàrdia Urbana de Figueres deté un jove per agredir un agent després que li requerissin que es posés mascareta

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes