5 infants sahrauís passaran l’estiu al Baix Empordà

Palafrugell

El passat divendres 5 de juliol a Can Genís es va donar la benvinguda als 5 infants sahrauís que passaran l’estiu al Baix Empordà. En concret, 2 s’estaran a Palafrugell, un a Palamós, un a Calonge i un a La Pera.

M. Lluïsa Teixidor, regidora de cooperació internacional de l’Ajuntament de Palafrugell, i Núria Ramírez, representant al Baix Empordà  d’ACAPS – Girona, en van ser les encarregades juntament amb les famílies d’acollida. En total són 37 els infants que passaran l’estiu a la demarcació de Girona.
Aquests 5 nens i nenes de 9 anys provenen dels campaments de refugiats de Tindouf situats al desert algerià, on es troba la Daira de Bu Craa amb la qual segueix vigent un conveni d’agermanament amb Palafrugell. Aquest territori, des del novembre del 2020, torna a estar en guerra amb el Marroc per tal de recuperar la seva terra.
La seva estada s’allargarà fins a finals del mes d’agost dins el projecte denominat “Vacances en Pau 2024”, coordinat per l’entitat ACAPS, membre de la Taula de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Palafrugell.
L’objectiu d’aquest projecte és facilitar que diversos nens i nenes sahrauís tinguin la possibilitat de passar les vacances en un entorn diferent; així com donar a conèixer la realitat del poble sahrauí mitjançant l’arribada dels infants i la seva relació amb les famílies autòctones. Durant la seva estada aquí, se’ls faran diferents revisions mèdiques, gaudiran del casal d’estiu amb altres infants i d’activitats lúdiques amb les famílies d’acollida. Un altre dels aspectes importants durant la seva estada és l’alimentació, ja que aquests infants tenen poc accés a productes frescos en el seu lloc de residència.
ACAPS Girona, participa en el projecte de “Vacances en Pau”, organitzat per la Delegació del Front Polisari a Catalunya. Les colònies d’estiu per infants sahrauís són un símbol de solidaritat amb els nens i nenes sahrauís i un clam per la pau, contra la injustícia i la guerra.
Actualment ACAPS Girona segueix buscant famílies d’acollida per tal de poder ampliar el número d’infants sahrauís que puguin gaudir de l’estiu a casa nostra.

Tags: acollida, Calonge, cooperació, infants, La Pera, Palafrugell, saharauí, societat, solidaritat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Cantada d’havaneres a la platja de Pals
Notícia següent
El sector dels vins i caves a Catalunya genera 3.200MEUR de volum de negoci segons un estudi del Govern

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes