Acció Climàtica col·laborarà amb Google i Wikiloc per ordenar l’accés als espais naturals protegits

Catalunya.- En el marc de l’estratègia per fomentar un millor accés al medi natural, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i les empreses Google i Wikiloc estan col·laborant per millorar la informació en relació amb l’accés als espais protegits a través de diferents aplicacions.

D’una banda, amb Google, es millora la informació de Google Maps, aplicació àmpliament utilitzada per determinar la ruta per accedir als Parcs Naturals, que fins ara presentava en alguns casos ubicacions no exactes o altament sensibles.
Al mateix temps, aquesta aplicació tindrà també en compte possibles restriccions puntuals com les que es produeixen quan hi ha alt risc d’incendi, o altres riscos naturals, així com els períodes més sensibles per a la flora o la fauna.
Aquests avisos puntuals també es traslladaran a l’aplicació Waze, una altra aplicació de Google per a la navegació i trànsit pensada per a vehicles particulars, que funciona amb contribucions de la comunitat d’usuaris i incorpora avisos en temps real.
Finalment, es treballa amb Wikiloc per promoure les rutes oficials dels parcs i reduir la visibilitat d’aquelles rutes que afecten espais més sensibles.
Gràcies a aquestes col·laboracions, la Generalitat de Catalunya podrà ordenar els accessos als espais naturals protegits a fi que garanteixin que l’accés al medi natural es faci de la forma òptima per als usuaris i per a la biodiversitat, evitant els problemes derivats de la freqüentació en aquests espais.
El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural també està avaluant estendre aquesta col·laboració, en una segona fase, a altres administracions, com ara ajuntaments, amb paratges naturals protegits d’elevada freqüentació, per millorar el seu accés i ajudar-ne a garantir un ús més responsable.
Des de fa temps, el Departament està treballant per promoure un bon ús dels espais naturals amb l’objectiu de compatibilitzar la conservació de la fauna, la flora i els seus valors ecosistèmics amb una gestió turística responsable. En aquest sentit, s’han implementat mesures per ordenar l’accés en els parcs naturals i altres paratges protegits i evitar aglomeracions que posin en risc la capacitat d’acollida del medi natural a través de l’establiment d’aparcaments regulats en determinades èpoques de l’any, l’ordenació d’accessos o la posada en marxa de serveis de bus específics per accedir als punts més freqüentats.
També s’ha implementat un dispositiu de 85 informadors i informadores ambientals per promoure un ús més cívic i ordenat als espais naturals, i s’ha impulsat la campanya Equilibri Natural per reforçar tots aquests missatges.
Així mateix, a través de la web www.espaisnaturals.cat, l’usuari pot trobar recomanacions a l’hora de visitar els espais naturals de Catalunya i informació pràctica per planificar la seva estada.

Tags: accessibilitat, Acció Climàtica, aplicacions, Catalunya, empreses, espais naturals, espècies protegides, natura, patrimoni, protecció, rutes, tecnologia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
SOS Costa Brava alerta que les infraccions i molèsties per part de les embarcacions a motor segueixen impunes
Notícia següent
Calendari de Fires a Sant Feliu de Guíxols 2023

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes