Activació d’un pla de xoc com a mesura preventiva per evitar futures retencions a Santa Cristina

Santa Cristina d’Aro.- Després d’un mes de seguiment de les noves mesures aplicades pel Servei Català de Trànsit en referència a l’accés restringit a Santa Cristina d’Aro, el consistori ha detectat una notòria reducció de les cues que es formen al centre del municipi els diumenges a la tarda-vespre, facilitant la mobilitat del veïnat que, fins al moment, s’havia vist perjudicada.

Tot i la millora de les mesures, l’Ajuntament ha decidit posar en marxa un pla de xoc preventiu per evitar futures restriccions en dies puntuals, ponts o festius, tant pel que fa al que resta d’estiu com durant tot l’any. Aquest pla consisteix en el repartiment d’uns distintius entre les persones residents o que disposin de segona residència a Santa Cristina d’Aro, que serviran com a comprovant per poder accedir al municipi en el supòsit que, en un futur, es decideixi restringir puntualment l’accés a causa d’un gran volum de vehicles que pretenguin accedir-hi per evitar les retencions de l’autovia.
Tot i la senyalització especialitzada, en cas que el volum de vehicles sobrepassi les expectatives previstes, el consistori es reserva el dret de muntar punts de control en els accessos a la població, controlats per la Policia Local, on únicament deixarien entrar a aquells vehicles que disposessin del distintiu especificat, exhibit de manera visible.
Aquest distintiu es comença a repartir entre les residències de Santa Cristina d’Aro a partir d’avui dijous, 25 d’agost, i es preveu que, en un període de 10 dies naturals, estiguin tots entregats. En primera instància cada llar rebrà un sol distintiu però, aquelles que disposin de més d’un vehicle o que, en determinades ocasions, requereixin un distintiu extra per a familiars, persones visitants, treballadors/es o altres, podran recollir unitats extres als punts expressament habilitats: Oficina de Turisme, Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) i Policia Local.
Per recollir el distintiu no serà necessària l’entrega de cap documentació, però sí que es confirmarà que la persona que el reculli sigui resident o disposi de segona residència a Santa Cristina d’Aro, i es demanarà justificació de la demanda dels distintius extres que es requereixin.
Cal destacar que, aquesta, és una mesura preventiva i que, si les mesures restrictives continuen funcionant positivament com fins ara, no serà necessària la seva aplicació. En aquest cas, el consistori decideix activar-la per estar preparat en cas que, en un futur, s’hagi de posar en pràctica per possibles afectacions o retencions de major envergadura, amb la intenció d’afavorir al veïnat del municipi, vetllant perquè es puguin desplaçar amb normalitat, sense veure afectada la seva mobilitat.

Tags: C-31, mobilitat, restricció de circulació, retencions, Santa Cristina d'Aro, Servei Català de Trànsit, serveis, societat, veïns
Notícia anterior
Gran satisfacció per l’èxit dels Casals Municipals d’Estiu de Sant Feliu
Notícia següent
La soprano Laura Brasó i la pianista Berta Brull a Santa Cristina

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes