Adhesius informatius i preventius als voluminosos abandonats incorrectament a la via pública de La Bisbal

La Bisbal d’Empordà.- Des d’aquest any, quan els serveis municipals troben voluminosos abandonats incorrectament a la via pública bisbalenca, per tal d’alertar de la mala praxi, abans de procedir a la seva recollida, hi enganxen un adhesiu que especifica quin tractament s’hauria de fer al residu.

L’objectiu: seguir treballant per a la correcta gestió dels residus municipals, conscienciar a la ciutadania per evitar conductes incíviques i, alhora, informar a la ciutadania que s’ha identificat el voluminós i els serveis municipals procediran a la seva retirada.
Sovint es lamenta la presència de bosses de residus fora dels contenidors així com d’altres objectes de grans dimensions (denominats voluminosos) a les àrees d’aportació de residus de la ciutat. Aquesta conducta gens cívica ni respectuosa amb els conciutadans està regulada per l’Ordenança municipal de  civisme i convivència amb sancions que van des dels 90 als 900 euros. Dit d’altra manera, si aquests fets no succeïssin, els recursos destinats a la recollida d’aquests objectes i neteja d’àrees de contenidors es podrien invertir en d’altres tasques de manteniment i projectes de millora de la ciutat. Amb l’objectiu d’advertir i prevenir les males conductes relacionades amb la gestió dels residus, enguany s’han anat col·locant cartells informatius i ben visibles a les àrees d’aportació de residu de la Bisbal.
Des del març de 2019 existeix un servei addicional de recollida a peu de carrer dels voluminosos per a aquelles persones que no disposin del vehicle adequat per dur-los a la Deixalleria (trucant al 617 591 511 de dilluns a divendres de 8  a 14 h). Cal tenir present que és responsabilitat de tothom (ciutadania, empreses i institucions) separar per reciclar els residus municipals en cinc fraccions (envasos lleugers, paper i cartró, envasos de vidre, fracció orgànica i rebuig), així com la roba usada. Tot residu que no sigui objecte de recollida selectiva (com olis vegetals, restes de poda, vidre pla, matalassos, mobles, fusta, etc.) s’ha de portar a la Deixalleria. Des de l’estiu passat, l’Ajuntament de la Bisbal posa a disposició de la ciutadania cubells reixats de 10 litres per a la separació de la fracció orgànica així com bosses de ràfia per a paper i cartró, envasos i vidre: se’n pot fer la sol·licitud enviant un correu electrònic a residus@labisbal.cat o trucant al 972 640 975.

Tags: campanya, gestió, incivisme, La Bisbal d'Empordà, medi ambient, reciclatge, residus, sancions, serveis, societat, via pública

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El Dipsalut amplia la xarxa de desfibril·ladors de les comarques gironines amb 162 aparells més
Notícia següent
Finalitzen les tasques de substitució de la il·luminació de la zona esportiva de la plaça Onze de març de Palafrugell

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes