Aena adjudica l’ampliació dels controls de seguretat de l’aeroport de Girona per 735.000 euros

Vilobí d'Onyar (ACN)

Aena ha adjudicat les obres d’ampliació dels filtres de seguretat de l’aeroport de Girona-Costa Brava, amb la qual es dotarà les instal·lacions d’una major capacitat en els processos de control de l’equipatge i millorarà l’experiència de pas dels passatgers per la zona d’inspecció.

Els treballs, adjudicats per un import de 735.192,62 euros, permetran augmentar la superfície de l’espai d’accés al control, així com obrir una nova fila de pas pels controls que comptarà amb un arc i dos nous escàners de raigs X. L’execució té una durada prevista de tres mesos i s’ha programat perquè sigui compatible amb l’activitat aeroportuària.
Les millores que Aena acaba de licitar per l’aeroport de Girona-Costa Brava permetran reconfigurar l’espai d’accés i de control als filtres de sortida, augmentant la seva superfície i incrementant l’equipament actual per millorar la fluïdesa, així com el confort dels passatgers durant l’accés a la zona d’embarcament.
En concret, s’instal·larà una nova fila de pas pels controls que comptarà amb un arc i dos nous escàners de raigs X com els actuals. També es duplicarà la superfície d’accés als controls remodelant l’espai que actualment ocupa la sala polivalent annexa, fins a arribar als 336m², i s’equiparà amb serpentins que permeten la formació de files dinàmiques adaptables en funció de la previsió d’afluència i faciliten un accés més ordenat a la zona d’inspecció. Així mateix, s’ampliarà la zona de preparació de l’equipatge a les taules de rodets prèvies als escàners, que arribarà als 179m².
L’ampliació dels controls ha estat adjudicada a l’empresa Rigel Over SL. L’execució té una durada prevista de tres mesos i s’ha programat perquè sigui compatible amb l’activitat aeroportuària, permetent el funcionament de l’aeroport durant el seu transcurs i garantint una correcta experiència dels passatgers que utilitzin el filtre durant les obres.
Aquesta inversió s’emmarca en el procés de millora contínua que Aena duu a terme a la infraestructura, per la qual l’Aeroport de Girona-Costa Brava ha estat guardonat amb el premi ASQ del Consell Internacional d’Aeroports (ACI) al “Millor Aeroport d’Europa” a la seva categoria, un reconeixement basat en les enquestes que es realitzen als passatgers per mesurar la seva percepció sobre el servei rebut i que posa en valor l’esforç dels aeroports que fan més agradable l’estada dels usuaris.
Amb aquesta remodelació, Aena continua apostant per l’aeroport de Girona-Costa Brava, amb la voluntat de continuar millorant l’experiència dels seus passatgers i facilitar la seva estada durant el seu pas per les instal·lacions, fent de l’aeroport un espai més amable i confortable per a tots els seus usuaris.

Tags: adjudicació, Aeroport Girona, ampliació, control, equipaments, millores, seguretat, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La Policia Local de Palamós activa una nova campanya informativa sobre l’ús dels vehicles de mobilitat personal al municipi
Notícia següent
Restriccions de trànsit previstes al Passeig de Catalunya de Torroella a l’estiu

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes