Santa Cristina d’Aro (Glòria Jara i Albertí) .- La tarda del dijous 19 d’octubre la biblioteca Baldiri Reixac, de la mà de les àrees d’Educació i Joventut de l’Ajuntament de Santa Cristina, va obrir les seves portes a dos joves autors cristinencs.
Albert Gamundi Sr., com a historiador se’l coneix per la investigació que va realitzar sobre “Eusebi Vicens Sagué, un deportat de Santa Cristina d’Aro(1910 -1941)”. Com a escriptor és autor de “¡Por el Sake de Kano” (2019), “La Corona Usurpada” (2021) i “Kintsugi, las memorias de Alice” (2022). I compagina l’escriptura de les seves obres literàries amb la col·laboració de diverses revistes literàries independents del gènere del terror. A més a més, Albert Gamundi va ser premiat en sis edicions (2016-2021) a l’esdeveniment literari internacional Nanowrimo.
En quant a l’Arnau Granolleras, la majoria de la seva producció literària la podem trobar a internet, però des d’aquest any disposa del seu primer llibre físic que porta per títol “1900?”.
La sala infantil de la biblioteca es va omplir de gom a gom de públic jove i de no tan jove per conèixer de primera mà a l’Albert Gamundi, a l’Arnau Granolleras i a les seves obres literàries. Una presentació amena, lluny dels formalismes, conduïda per les dues bibliotecàries, la Isabel Pernal i la Sònia Sánchez, i amb la participació espontània del públic. Entre moltes altres informacions, l’Albert Gamundi va desvetllar que la seva font d’inspiració són les notícies que es publiquen als diaris, la història, el manga- el còmic d’origen japonès- i la música. Un cop inspirat comença un llarg procés de documentació que li és de gran utilitat per escriure l’obra en qüestió. En aquest cas, la trama de “Kintsugi, las memorias de Alice” està marcada per l’amistat, l’amor, el drama i el perdó a la ciutat de Lyon. Un drama romàntic, de 800 pàgines, que ha estat escrit amb l’assessorament de Isa San José, Jeni Únbeda i Raquel Martínez, com a lectores zero, de Montse Martínez, en la cultura japonesa i de Victoria Cogollor en el col·lectiu LGTBI. Un llibre que compta amb el pròleg de l’escriptora Soledad Monticelli i que ha sobreviscut la fallida de l’editorial que es va comprometre a publicar-lo. Albert Gamundi ja treballa en altres projectes que de ben segur agradaran.
Arnau Granolleras, tal com va explicar el passat dijous, és un jove escriptor que, empès per la mestra que va tenir entre primer i segon de Primària, va començar a escriure històries i que a dia d’avui continua. I ho aconsegueix gràcies a diverses fonts d’inspiració com el que llegeix, les pel·lícules que mira i la música que escolta. Arnau Granolleras va revelar que va escriure i il·lustrar “1900?”, de 36 pàgines, a partir d’un somni que va tenir i que ha aconseguit que l’editorial holandesa “Books on demand” el publiqués. El llibre es pot adquirir a través de l’editorial, de la “Casa del libro” o a través de l’eBook. A “1900?” s’hi amaga una novel·la de ciència-ficció en que el seu autor reflexiona sobre el paper de la dona de la neteja. L’Arnau, un jove autor que té molt clar que escriu el que vol escriure, però admet que ho fa per a un públic juvenil, ja està treballant en altres projectes literaris. Un d’ells, de més de 150 pàgines i de fantasia és “La bruixa impura”, que tal vegada veurà la llum per Sant Jordi.
Desitgem que aquests dos joves autors de Santa Cristina ens regalin moltes més històries d’esperit jove!!