Aquest cap de setmana s’inicia la regulació d’accés amb vehicle motoritzat als espais naturals de Castell-Cap Roig i de S’Alguer-pineda d’en Gori

Palamós.- La mitjanit d’aquest 8 d’abril l’Ajuntament de Palamós tancarà l’accés de vehicles motoritzats al camí de cala Estreta que passa pel centre de l’Espai d’Interès Natural (EIN) Castell-Cap Roig, així com l’accés a l’espai litoral de cala S’Alguer i pineda d’en Gori.

Aquesta mesura s’aplicarà durant el període festiu de Setmana Santa concretament fins al 18 d’abril, i en el cas de Castell, es tornarà a aplicar a partir de l’1 de maig i mentre perduri el risc d’incendis forestals. Pel que fa a la pineda d’en Gori després de la Setmana Santa, també s’aplicarà només coincidint amb els caps de setmana de maig i, de manera ininterrompuda a partir de l’1 de juny.
L’Ajuntament de Palamós aplica un any més aquesta regulació d’accés amb l’objectiu de vetllar per a la conservació dels valors d’aquests espais naturals, gestionar l’ús públic dels mateixos prioritzant l’accessibiltat a peu i amb bicicleta i millorar seguretat de les persones, molt freqüentats durant la primavera i l’estiu.
Amb el tancament es vol millorar la preservació d’aquestes zones en el cas que es veiessin afectades per un incendi o emergència, alhora que es potencia l’ús sostenible i la conservació d’aquests paratges emblemàtics del municipi.

Tancament d’accessos
Aquesta restricció afectarà a tots els propietaris de vehicles motoritzats que no resideixin o tinguin alguna propietat en aquests sectors. En el cas del camí de cala Estreta aquesta mesura implica a tots els accessos a l’EIN Castell-Cap Roig i es fa en coordinació amb els ajuntaments de Mont-ras i Palafrugell, amb terme municipal en aquest àmbit, i d’acord amb la Generalitat de Catalunya.
La regulació d’accés amb vehicles a S’Alguer es limita al carrer urbanitzat que li dona accés des del Camí de Cap de Planes, mentre que els accessos per a vianants, pel camí de ronda o pels corriols existents, continuaran oberts amb tota normalitat.
Per als propietaris de les barraques de S’Alguer o bé residents en aquest àmbit litoral del municipi, l’Ajuntament de Palamós autoritzarà, prèvia acreditació, l’accés al carrer urbanitzat d’un únic vehicle per propietat. Aquests cotxes hauran d’estacionar en aquest carrer i només podran accedir a la Pineda d’en Gori, per a la realització de càrrega i descàrrega.

Espai d’aparcament a Castell, gratuït fins a l’1 de maig
Els vehicles que es desplacin a Castell podran estacionar ara a l’aparcament ubicat a la zona més propera a la platja i amb capacitat per uns 40 cotxes.
Un cop aquest s’ompli els vehicles s’aparcaran en el pàrquing situat en la part superior de la plana i més proper a la carretera asfaltada que dona accés a Castell. De moment aquesta zona d’estacionament obrirà amb una capacitat aproximada de 200 places, i comptarà amb personal que coordinarà l’estacionament dels vehicles.
El disseny modular d’aquest espai permetrà anar obrint zones d’estacionament a mesura que s’avanci cap a l’estiu i, per tant, s’incrementi l’afluència d’usuaris a Castell. D’aquesta manera es podrà augmentar les places d’estacionament fins a un màxim de 600 cotxes.
L’estacionament a Castell serà gratuït fins a l’1 de maig, moment en el qual es deshabilitarà l’aparcament ubicat a la zona més propera a la platja, que es reservarà tan sols per a vehicles de persones amb altres capacitats, i només restarà obert el de la part superior de la plana. A partir d’aquesta data es començarà a aplicar tarifa fins a final d’estiu, excepte per als propietaris de vehicles que tributen el seu impost de circulació a Palamós.
El panell lluminós que es troba ubica en un lateral del giratori que des de la carretera C-31 dona accés al camí que condueix a la platja, informarà els usuaris d’aquest espai natural i a temps real, del nivell d’ocupació de l’aparcament de Castell.

Tags: accés, accessibilitat, ajuntament de Palamós, aparcament, cala estreta, façana litoral, medi ambient, palamós, platja de Castell, S'Alguer, societat, tancament, temporada turística

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El Govern reivindica l’imprescindible rol de les dones en el sector del vi
Notícia següent
Detinguts a Figueres dos homes per furtar una bossa de mà a una noia i robar un penjoll i un anell a tres joves

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes