Aquest dilluns entren en funcionament les dues càmeres de control de la carretera vella de Calella de Palafrugell

Palafrugell

El proper dilluns dia 8 de juliol, entraran en funcionament les dues càmeres de control que hi ha instal·lades a la carretera vella amb l’objectiu de millorar l’accés als veïns i veïnes de la zona i al mateix temps millorar la seguretat a la via.

Fa un parell de mesos que van finalitzar les tasques de senyalització i durant tot aquest temps s’ha informat als residents i s’ha fet una valoració sobre les necessitats de comptar amb una senyalització clara i útil, cercant un equilibri entre el pas de vehicles i la seguretat de qui circula amb bicicleta o patinets elèctrics.
D’aquesta manera es donen per finalitzats tots els canvis aplicats i les millores que es van consensuar entre Ajuntament i veïns afectats en aquesta via que uneix el nucli de Calella amb Palafrugell.
Pel que fa referència a les dues càmeres de control d’accés que permeten que el pas de veïns i vehicles autoritzats, cal destacar que tots els vehicles que entren a la Carretera Vella des de Palafrugell, i van en direcció cap a Calella, hi poden accedir només fins a la nova rotonda que s’ha creat aproximadament a mig camí, la qual és molt propera a la zona d’oci, a partir d’aquí s’ha de girar a l’esquerra i anar a l’autovia.
En aquest punt, que és on hi instal·lada la primera càmera, només podran seguir circulant per la Carretera Vella els veïns i veïnes de la zona que estiguin autoritzats per ser residents de la zona, la resta d’usuaris tindran l’obligació de girar a l’esquerra. La segona càmera de control es troba situada a l’alçada del carrer Primavera, de manera que anant des de Calella en direcció a Palafrugell també es controlarà el pas deixant prioritat només als residents. La senyalització instal·lada esmenta amb claredat que no hi ha sortida si s’hi circula amb un vehicle no autoritzat com a resident de la zona.
Cal recordar que els canvis que, ara ja son definitius, han arribat després d’un seguit de diferents reunions constructives per buscar les millors solucions i, després de l’anàlisi exhaustiu fet durant els passats mesos, on s’han desenvolupat tot un seguit de canvis sense deixar de comptar amb la presència del carril bici i prioritzant per damunt de tot la seguretat del usuaris de la via.
El control de càmeres permetrà donar un pas prioritari als residents i qualsevol persona que visqui a la zona i necessiti l’autorització per transitar-hi sense ser multat ha d’enviar un correu electrònic a la Policia Local amb les seves dades mitjançant l’adreça sancions@palafrugell.cat o fer el tràmit a través d’aquest enllaç https://seu.palafrugell.cat/tramits/via-publica-i-estacionament/autoritzacio-d-acces-a-les-zones-amb-sistemes-de-control-de-pas.

Tags: accés, Ajuntament de Palafrugell, Calella, càmeres, carretera, mobilitat, restriccions, seguretat, serveis, societat, trànsit, videovigilància

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Nova edició del cicle “Apropa’t al Romànic del Baix Ter”
Notícia següent
Enxampen “in fraganti” un lladre multireincident que va entrar a robar a tres domicilis de Foixà en un mateix matí

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes