Torroella de Montgrí.- Un any més, i ja en són cinc, el Museu de la Mediterrània organitza el cicle de conferències d’arqueologia “Desenterrant l’Empordà”. Coordinat des del Fons de Reserva del Museu, aquests cicle compta amb diferents especialistes del món de l’arqueologia.
Aquesta edició compta amb dues conferències vinculades directament a unes excavacions, com són els sondejos portats a terme al Palau Lo Mirador, i una excavació d’urgència a Fontanilles el 2021. I dues conferències més generals, una per part del cos d’agents rurals que són els que realitzen tasques de vigilància del patrimoni cultural al medi natural, i una darrera vinculada al Dia de la Dona per reivindicar una mirada de gènere al món de l’arqueologia.
El programa és el següent:
Dijous 15 de febrer: “Els perills entorn el patrimoni cultural al medi natural. El paper del Cos d’Agents Rurals”, a càrrec d’Adam Picón, coordinador de l’àmbit de patrimoni cultural del Cos d’Agents Rurals.
Dijous 22 de febrer: “Del castell de Torroella al palau de Masó. Una anàlisi a través de l’arqueologia”, a càrrec d’Anna Maria Puig, historiadora i arqueòloga, directora del projecte de recerca arqueològica sobre Castelló d’Empúries i la població a l’entorn del desaparegut estany de Castelló.
Dijous 29 de febrer: “El rebost altmedieval de Fontanilles”, a càrrec de Laia Muntaner, historiadora i arqueòloga, treballant en diversos jaciments de la província de Girona, i Ferran Codina, arqueòleg dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a Girona.
Dijous 7 de març: “Canviem la mirada: com expliquem el passat amb perspectiva de gènere”, a càrrec d’Alba Solés i Cristina Bisbal, arqueòlogues de l’empresa Atzagaia.