Avui s’inicia el període de recollida d’aportacions per a l’elaboració de l’Agenda Rural de Catalunya

Catalunya.- Dilluns, 22 de febrer, s’inicia el període per a què tothom que vulgui aportar les seves idees al voltant de l’Agenda Rural de Catalunya, persones individualment o col·lectiva, associacions i entitats, entre altres, puguin tenir un espai per a fer-ho.

Per a poder participar en el procés de recollida de propostes obert avui i que s’allargarà fins al 26 de març, hom pot fer-ho mitjançant el web www.agendaruralcat.cat.
La Comissió Interdepartamental de Despoblament Rural, que coordina el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, va acordar, el passat 10 de setembre de 2020, la creació d’un grup de treball, coordinat per l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), l’Associació de Micropobles de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis (ACM), i el Consell Assessor de Desenvolupament Sostenible (CADS), per a l’elaboració d’una proposta d’Agenda Rural de Catalunya, que fixi les actuacions en matèria de desenvolupament territorial de cara als propers anys.
Durant aquests mesos, les tres entitats, de manera coordinada amb el DARP, han estat treballant l’estratègia a seguir per a començar a concretar els treballs que han de permetre la redacció de l’Agenda Rural.
L’Agenda Rural de Catalunya busca identificar, i posar sobre la taula, les necessitats de l’espai rural, que, tot i la baixa densitat de població que hi viu, les té, i s’han de cobrir de manera imprescindible per a garantir-hi un nivell de vida suficient per a què tothom qui vulgui pugui desenvolupar-hi el seu projecte vital.
Així, garantir unes bones condicions de vida i de desenvolupament en aquests territoris, a través de la diversificació econòmica, és un element clau per a l’equilibri i la cohesió territorial del país. I aquesta garantia li permetrà afrontar reptes de futur com són el repte demogràfic; la gestió territorial, actuant sobre el medi natural amb els objectius de la conservació i millora de la biodiversitat i la prevenció d’incendis, a través de les mesures de gestió forestal sostenible, elements clau per a la lluita i mitigació del canvi climàtic; fer front a la necessària transició energètica, de manera ordenada, per a aconseguir una energia deslligada del carboni el 2050, i, especialment, establir un sistema de governança que permeti que, en el futur, es tingui en compte les necessitats de l’espai rural en totes les polítiques del país.

Tags: agenda rural, Associació Catalana de Municipis, Catalunya, desenvolupament, diversificació, economia, micropobles, món rural, municipis, participacio ciutadana, serveis, societat, sostenibilitat, territori

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Nova proposta dins el cicle “Música i Descobertes!” de l’Escola de Música de Sant Feliu amb Oriol González
Notícia següent
Negociacions entre la UE Llagostera, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’EMD de l’Estartit pel trasllat del club de futbol a l’Estartit

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes