Begur celebrarà aquest agost una Cantada d’Havaneres molt especial

Begur.- Els grups Peix Fregit i Port Bo de Palafrugell seran els protagonistes aquest dissabte 12 d’agost de l’edició de 2023 de la tradicional i icònica Cantada d’Havaneres de Begur, un dels esdeveniments musicals estiuencs amb més trajectòria i solera arreu del territori.

Enguany la cantada compleix el seu 44è aniversari de la mà de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Begur, i se celebrarà a la plaça Esteve i Cruañas a partir de les 22.30 hores. Ho farà, a més, amb una novetat molt important.
I és que a la mitja part de l’esdeveniment la Fundació d’Havaneres Ernest Morató farà el lliurament dels XVI Premis 2/4; un certamen instaurat el 2007 i que premia a músics, compositors, grups, empreses i institucions públiques i privades que han destacat pel seu treball en favor de l’havanera, ja sigui en el camp de la investigació, la divulgació, la composició o la interpretació. Enguany, aquests premis mantenen un estret vincle amb Begur, ja que una de les persones reconegudes és veí del municipi: Ricard Balil Forgas.
Ricard, fill de Begur, ha dedicat tota la seva vida a investigar, recopilar i deixar per a futures generacions, un material molt valuós sobre l’havanera i el cant de taverna que sense la seva tasca hauria quedat en l’oblit. Fruit d’aquest treball l’any 1979 va publicar el llibre 50 Havaneres, que va completar l’any 1995 amb una nova aportació. Pioner del ressorgiment de l’havanera a la dècada dels anys 50 i 60 del segle passat, va ser un dels organitzadors i també va intervenir a les primeres edicions de la Cantada de Calella de Palafrugell.
Finalment, cal destacar que un any més la Cantada d’Havaneres de Begur també tindrà un component solidari. I és que totes les donacions que es facin durant la trobada es destinaran íntegrament a la fundació #PelsValents i a l’Hospital Pediàtric de Sant Joan de Déu per a la investigació mèdica del càncer infantil.

Tags: Ajuntament de Begur, begur, cancer infantil, Cantada, cultura, Fundació Ernest Morató, Havaneres, Premis, societat, solidaritat
Notícia anterior
El 14 i 15 d’agost arriba la Festa Major de Púbol
Notícia següent
Plena utilització de les boies ecològiques ubicades a l’àmbit litoral de Palamós, que permeten la conservació dels hàbitats marins

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes