Begur i Esclanyà milloren les xifres de recollida selectiva de tèxtil

Begur.- L’any 2020 els veïns i veïnes de Begur i Esclanyà van dipositar als contenidors que la Fundació Humana té distribuïts en diferents àrees d’emergència del municipi un total d’11.920,11kg. de roba, calçat i tèxtil de la llar.

Es tracta d’una xifra molt destacable i que ha augmentat de forma notable respecte el 2019, quan es van recuperar 9.246,46kg. de tèxtil.
Des de l’Ajuntament es valora molt positivament i s’agreix l’aportació massiva que ha fet la població al llarg del darrer any; i és que cal recordar que el tèxtil dipositat en els contenidors de la Fundació Humana permet reduir el volum de roba que acaba als centres de tractament de residus, reutilitzar la majoria rebutjada, i facilitar el reciclatge tèxtil de roba en mal estat perquè sigui transformada en altres productes.
Així, segons dades facilitades per la Fundació Humana, un 14% de la roba classificada es destina a les botigues de segona mà que Humana té a Espanya. A més, un 40% de les peces preparades s’envien a l’Àfrica, principalment, per vendre-les a preus baixos a comerciants locals per a satisfer la demanda d’aquests països, activar-ne l’activitat econòmica local i generar recursos locals per al desenvolupament.
Mentrestant, al voltant d’un 37,5% de la roba usada que es recull es troba en un estat que no permet la seva reutilització com a peça de manera que es ven a empreses de reciclatge tèxtil. L’1,5% està format per residus impropis que es posen en mans dels gestors autoritzats corresponents; i el 7% restant és destinat als centres de tractament de residus perquè són peces que no es poden reutilitzar ni reciclar donat el seu mal estat (residu banal). Per a més informació sobre la Fundació Humana podeu consultar el següent enllaç.
A més de col·laborar amb la Fundació Humana en la instal·lació de contenidors a les àrees d’emergència del municipi per a la correcta separació d’aquesta fracció, l’Ajuntament de Begur i aquesta entitat també han sumat esforços en diferents edicions de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, oferint a les escoles del municipi la realització de tallers per explicar la importància d’aquesta fracció, duent a terme xerrades divulgatives sobre la tasca que realitza la Fundació Humana, o impartint formacions sobre reutilització de roba amb l’Esplai Autèntic, entre d’altres.

Tags: Ajuntament de Begur, begur, Esclanyà, Humana, medi ambient, recollida selectiva, serveis, societat, tèxtil

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Guanyadors dels participants en ornamentació nadalenca i elaboració de postals de Nadal de Pals
Notícia següent
Un any més l’ajuntament de Palafrugell aposta pels joves titulats facilitant la seva inserció al món laboral

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes