Begur participarà en la jornada cultural “Cuba i el llegat indià a Catalunya”

Begur.- L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Begur participarà el pròxim dimecres 22 de juny en la jornada cultural “Cuba i el llegat indià a Catalunya” que se celebrarà a partir de les 16.30 hores a la seu de l’associació Amics de la Unesco Barcelona (AUB).

I ho farà com a col·laborador d’aquest projecte amb l’objectiu de seguir difonent el llegat indià arreu del territori català. En aquest sentit, l’esdeveniment consistirà en una visita a la “Mostra de fotografies del Patrimoni Indià 2022”, un treball encarregat per la Xarxa de Municipis Indians de Catalunya al fotògraf Jordi Mas; i la ponència “Un tast per la Cuba més arqueològica”, a càrrec de Victòria Medina Fernando, doctora en Prehistòria i Arqueologia per la UB, investigadora del Seminari d’Estudis i Recerques Prehistòriques (SERP/UB).
A més, també hi haurà la ponència “El llegat indià”, a càrrec d’Anna Castellví, coordinadora de la Xarxa de Municipis Indians des de finals de 2015; una mostra folklòrica amb amenització musical a càrrec de Neus Mar i Emilio Sánchez; i una mostra gastronòmica a càrrec del restaurant begurenc Taverna Son Molas i de Mont-Ferrant.

Begur comptarà amb un Centre d’Interpretació d’Indians referent a tot Catalunya
Finalment, cal recordar que l’Ajuntament de Begur va anunciar el passat 10 de juny que pròximament s’impulsarà un nou Centre d’Interpretació dels Indians de Catalunya a Begur, una aposta de l’Àrea de Cultura que vol realçar el llegat indià que té Begur i situar-se com a capital dels indians de Catalunya.
Aquest nou espai museístic –actualment el projecte es troba en fase de licitació– ocuparà gran part de l’actual sala d’exposicions de les Escoles Velles Centre Cultural; té un pressupost estimat de 190.000€ i compta amb el suport de la Diputació de Girona. La inauguració es preveu en el primer trimestre de 2023. El mateix edifici també acull la seu estable de la Xarxa de Municipis Indians de Catalunya i l’Arxiu Municipal, que compta amb valuosa informació i documentació del llegat indià
Aquest nou Centre d’Interpretació dels Indians de Catalunya a Begur comptarà amb espais digitals, interactius i amb sonorització; i els seus objectius són: Potenciar la cultura local; Fomentar la cultura en l’àmbit educatiu i escolar; Potenciar el treball en xarxa amb els municipis indians; Promocionar la investigació i recerca del llegat indià, esdevenint seu de projectes de caire internacional relacionats amb l’estudi i recerca del llegat indià, sent l’Àrea de Cultura l’eix vertebrador d’aquests; Aportar visitants durant tot l’any a Begur, ajudant així a desestacionalitzar l’oferta turística i cultural local; Esdevenir un dels principals motors econòmic i socials del poble.

Tags: Ajuntament de Begur, begur, centre d'interpretació, cultura patrimoni, difusió, historia, Indians, jornades, projecte, societat, UNESCO

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
L’Ajuntament de Torroella inicia el desplegament del projecte de millora de la qualitat urbana i embelliment dels nuclis comercials de Torroella i l’Estartit
Notícia següent
El Castell de Púbol contraposa el món real i el surrealisme de Dalí en una mostra temporal

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes