Begur ressona al ritme de la SolRetronada amb un gran espectacle sonor i un èxit de participació

Begur.- Una trentena de grups de percussió vinguts d’arreu de Catalunya –amb Els Bakanards al capdavant com a amfitrions– han exhibit al llarg d’aquest dissabte a Begur tota la seva energia, dinamisme i talent en el marc de la cinquena edició de la SolRetronada.

Un esdeveniment impulsat per SolRe Percussió i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament que aquest 2022 s’ha celebrat al municipi per primer cop. I ho ha fet amb un èxit organitzatiu i de convocatòria i amb un espectacle que ha omplert de música, color i cultura els carrers de la vila i que ha fet les delícies de tots els assistents.
Al vespre al Parc de l’Arbreda s’ha celebrat la cloenda de la trobada. I a la cita hi ha assistit l’alcaldessa de Begur, Maite Selva; i la regidora de Cultura, Gemma Coll. Maite Selva felicita a l’organització pel balanç tan positiu de l’esdeveniment i explica que “volem que Begur es consolidi a través d’iniciatives com aquesta, que arriben a tot Catalunya, com un municipi capaç d’acollir amb èxit projectes culturals de primer nivell que també impliquen activament a les nostres entitats i a tots els nostres veïns i veïnes”.
Gemma Coll posa en valor l’èxit assolit durant la trobada i la tasca duta a terme pels Bakanards i assegura que “ben aviat veurà la llum el nou projecte cultural per a Begur i Esclanyà que impulsem des de l’Ajuntament. I no hi ha millor forma de fer-ho que demostrant com hem fet avui que a casa nostra la cultura és prioritària i que ha de tenir un paper clau a l’hora de dinamitzar i promocionar la nostra vila. Moltes gràcies per l’espectacle que ens heu ofert al llarg d’avui!”.
La SolRetronada 2022 ha començat i ha finalitzat al Parc de l’Arbreda. En aquest espai s’hi han instal·lat jocs i activitats dirigides a tots els grups d’edat, i des d’aquí ha arrencat una espectacular cercavila que ha recorregut els carrers del centre del poble amb la participació activa d’una trentena de grups de percussió. I finalment, l’esdeveniment a clos amb un sopar de germanor i un concert.

Una SolRetronada solidària
L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Begur i SolRe Percussió, a més, també han plantejat la SolRetronada des d’una visió solidària. I és que enguany l’esdeveniment ha girat novament entorn del Projecte Lupresti per la Fundación Vicente Ferrer. Aquest projecte té com a objectiu ajudar als joves discapacitats de l’Índia per mitjà de la percussió. És per això que cada estiu un equip de professionals es desplacem a les instal·lacions que la FVF té a Anantapur, per treballar directament amb aquests infants.
També es recapten fons per finançar la construcció d’habitatges per a les famílies menys afavorides de la zona, per tal d’aportar-los un espai digne on viure, ja que moltes famílies viuen actualment al carrer.

Tags: Ajuntament de Begur, begur, cultura, dinamització, festa, festival, música, percussió, promoció econòmica, societat, solidaritat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Arriba una nova edició de l’Aplec de la Sardana de Sant Feliu
Notícia següent
L’escola Pedralta i l’AFA del centre participen en el projecte “A Santa Cristina d’Aro aprenem de les diversitats”

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes