Begur vol que la sardana sigui declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

Begur.- L’Ajuntament de Begur ha acordat donar suport de forma unànime a la candidatura de la sardana a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO que ha presentat recentment la Confederació Sardanista de Catalunya.

Maite Selva, alcaldessa de Begur, explica que “al nostre poble la sardana està arrelada des de fa molts anys i forma part del ric mosaic cultural de casa nostra. És una peça essencial de la nostra història i la nostra idiosincràsia. Des de les administracions, doncs, cal que preservem i dignifiquem aquest tresor únic que tenim”.
Així, el consistori defensa que la sardana sigui reconeguda com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat perquè encarna els valors de comunitat, de cohesió i d’igualtat, i és un símbol de la identitat catalana. A més, atesa la importància del patrimoni cultural immaterial per al manteniment de la diversitat cultural i de la creativitat humana, així com per al desenvolupament sostenible, es considera procedent des de l’Ajuntament de Begur donar suport a aquesta iniciativa.

Tags: Ajuntament de Begur, candidatura, cultura, música, patrimoni, Patrimoni cultural immaterial de la Unesco, sardanes, tradicions, UNESCO

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La gestió sostenible de la sureda redueix el risc d’incendis forestals
Notícia següent
El foment de l’emancipació serà una de les prioritats del nou Pla de Joventut de Torroella de Montgrí

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes