Benestar social i promoció econòmica cabdals en el pressupost del Consell Comarcal del Baix Empordà pel 2021

Baix Empordà.- El projecte del pressupost, que s’ha presentat aquest dimecres al matí, és de 26.411.629,05€, un 2,36% més respecte el del 2020 (25.801.512,98€).

Es reforcen àrees com Benestar Social, en el que es destina un 17,66% més de pressupost respecte l’any anterior; Habitatge, amb un 25,54% més de pressupost; el Servei d’Informació i Atenció a les Dones també es veu reforçat amb un 33,61% més; així com les àrees de turisme (14,54%), i ensenyament i promoció econòmica amb un 8,82% i un 8,03% més del pressupost respectivament.
La presentació s’ha fet a la sala de Plens amb l’assistència dels tres grups comarcals que formen l’equip de govern del Consell Comarcal: ERC-AM, TxE i UPMCat. El president, Joan Manel Loureiro, destaca que “el projecte del pressupost que presentem s’adequa a les necessitats que ens han fet arribar els alcaldes, els empresaris i els treballadors i personal de les diferents realitats del Baix Empordà. Estem convençuts que presentem un projecte  equilibrat, prudent i en consonància amb la realitat”.
Amb tot el vicepresident primer, Xavier Dilmé, afirma que “en el darrer any hi ha hagut un canvi evident de treball i en les prioritats del Consell, per adaptar el pressupost a la situació actual tot formulant un pressupost útil i pràctic”. Amb tot ha afegit que “el Consell Comarcal participarà de tota ajuda que hi hagi d’altres administracions per pal·liar la crisi derivada de la pandèmia, així com que s’oferirà tot el potencial del Consell per ajudar tant a ajuntaments com a empreses privades”.
Roser Font, consellera comarcal d’Ensenyament destaca que “tenim clar que hem potenciar l’àmbit social, i per això hem donat més recursos a les quatre àrees que donen servei a les persones: ensenyament, serveis socials, habitatge i promoció econòmica. Són quatre àrees que tenen un pressupost major, així com també ha augmentat la plantilla que es dedica a aquestes àrees”.
Aquest projecte serà l’objecte de la comissió informativa del proper dilluns 7 de desembre, per poder-se aprovar inicialment, si s’escau, en la sessió plenària del dia 14.

Tags: Baix Empordà, benestar social, Consell Comarcal, economia, inversions, pressupostos, promoció econòmica, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El Procicat limita a 10 les reunions al Nadal incloent nens i recomana relacionar-se amb 2 bombolles en dies diferents
Notícia següent
Condemnen a 4 anys de presó el venedor de droga que va violar una clienta a Figueres aprofitant que estava inconscient

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes